Over Mij

Over Mij

Reizende Strijdster Veerle Ritstier

Mijn naam is Veerle, wat Reizende Strijdster betekent. Het leek me een toepasselijke naam voor mijn website. De strijdster haalt het beste uit mezelf. Het zorgt ervoor dat ik flexibel blijf en niet vastroest. Toen ik in juni 2018 met deze site begon, was mijn doel om naast mijn beeldende kunst ook een blog te maken met verslagen van reizen door de verschillende fases uit mijn leven.

Spiritualiteit
In mijn tienerjaren was ik heel ongelukkig, zonder te weten waarom. Om dit verdriet te proberen te begrijpen was ik veel bezig met spiritualiteit en las verschillende boeken van o.a. Eckhard Tolle , Don Miguel Ruiz, Esther & Jerry Hicks, Stolp, Janosh en Paul Coelho. Dit deed ik veelal stiekem en praatte er buiten het gezin met niemand over. In die tijd was spiritualiteit vreemd en niet zo normaal als tegenwoordig. Hiermee hoopte ik een “ontwaken” te bereiken, zodat ik me beter zou gaan voelen. Dit gebeurde echter niet.

Zelfbeeld
Mijn zelfbeeld is altijd heel laag geweest en ik strafte mezelf geregeld omdat ik mezelf te dik vond. Naast dat ik eetbuien had voelde ik ook een intense zelfhaat, vooral naar mijn eigen buik. Ik voelde me niet goed genoeg. Dit gevoel klaarde nooit op. Hoeveel ik ook las, en hoe ik ook probeerde positief te denken, ik voelde me minderwaardig. Ik deed heel erg mijn best om goed te denken en te leven, maar ik was nog altijd zeer ongelukkig.

Depressie
Nadat mijn moeder overleed in 2009 belandde ik in een zware depressie. Een moeilijke periode, maar het lukte me gelukkig wel mijn studie af te ronden. Tijdens die periode voelde ik niets en overat ik dagelijks. Ik kwam dan ook 20 kilo aan en kreeg een schimmelinfectie; Candida. Dit laatste zorgde ervoor dat ik kritisch ging kijken naar mijn voeding. Negen maanden lang volgde ik het Candida dieet. Uiteindelijk ging dit in combinatie met medicatie weg.

Om hulp vragen
Er is mij met de paplepel ingegoten dat je alles zelf moet kunnen en dat je niemand om hulp vraagt. Dus ik had een grote weerstand om met iemand te gaan praten over mijn problemen. Uiteindelijk kwam ik op een punt dat ik niet meer wist wat ik nog verder zelf kon doen om me beter te voelen. Op een avond had ik een slechte trip door spacecake. Hoewel dit op dat moment heel beangstigend was gaf het mij een groot inzicht. Het liet me de naakte waarheid zien. Een inzicht in mezelf. Ik voelde in één keer hoe donker, verdrietig en desperaat ik me van binnen voelde. Ik wist in dat moment dat ik dit niet alleen kon en hulp moest zoeken. Ik besloot in therapie te gaan.

Intermittent Fasting
Mijn mentale gezondheid ging hierdoor vooruit en in die tijd kwam ik ook intermittent fasting tegen. Ik krabbelde op uit mijn depressie, viel 30 kilo af, leerde van eten te genieten en mezelf te koesteren. Ook kwam ik voor een groot gedeelte van mijn suikerverslaving af. Toch was ik wel snel uit balans. Van het ene op het andere moment kon ik van heel blij naar heel boos gaan, om me vervolgens ineens heel verdrietig te voelen. Dit was heel vermoeiend. Om nog maar te zwijgen van mijn pijnlijke menstruatie elke maand. Deze zijn zo pijnlijk dat ik twee dagen achter elkaar de maximale dosering Ibuprofen van 400 mg moet nemen.

Geestelijke gezondheid
Doordat ik heel erg geïnteresseerd ben in (geestelijke) gezondheid en voeding lees ik hier veel over. Ook probeer ik altijd te kijken wat de ontwikkelingen zijn op deze gebieden. Wanneer ik nieuwsgierig ben probeer ik het uit om te kijken of het voor mij werkt. Dit doe ik pas wanneer ik het helemaal uitgezocht heb. Wat ik mezelf heb voorgenomen is dat ik altijd probeer om open te blijven staan en niet vast te roesten in patronen of oude ideeën. Het is onverstandig iets te blijven doen of eten, alleen maar omdat je dat altijd al hebt gedaan. Sinds november 2019 ben ik ook weer anders gaan eten en merkte ik dat mijn mentale gezondheid met grote sprongen vooruit ging. Ik voel me nu meer in balans (stemmingswisselingen zijn weg) en ben zekerder van mezelf dan dat ik ooit ben geweest. Ook lijkt het erop dat mijn pijnlijke menstruatie tot het verleden behoord! Ik ben voorzichtig optimistisch, maar wanneer dit aanhoudt zal ik hier zeker meer over vertellen.

Ik voel me rustig, licht en vrij. Uiteraard hoop ik ook jou te inspireren om het beste uit jezelf te halen. Dit kun je niet altijd alleen en wanneer je hier hulp bij nodig hebt, dan sta ik graag voor je klaar!

Mocht je nieuwsgierig zijn naar mijn werk als kunstenaar dan verwijs ik je graag door naar

www.rickenveerle.nl

 

 


 


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor