Afbeeldingen over Nutriënten in Voeding

Afbeeldingen over Nutriënten in Voeding

april 20, 2023 0 Door Veerle

Je ziet ze wel vaker voorbijkomen; een mooie afbeelding met vaak één van de groentes als thema. Met daar omheen allerlei beweringen waar deze groente goed voor zou zijn en welke nutriënten je eruit zou kunnen halen. Zo kwam ik ook dit pareltje tegen over hoe fantastisch aardappelen zijn in een groep die helemaal niet over voeding ging. Toen ik daaronder neerzette waarop de beweringen mank gingen werd mijn bericht verwijderd. Blijkbaar was het niet de bedoeling je kritisch te uiten wanneer een moderator zo’n soort bericht plaatste.

 

Hieronder zal ik een paar punten aanstippen waar deze afbeelding de mist in gaat:

Reizende Strijdster Aardappel NutriëntenDe afbeelding beweert dat de aardappel vol met vitamines en 9 essentiële aminozuren bevat, maar dit zegt niets wanneer je lichaam deze niet kan opnemen. Er zitten namelijk ook antinutriënten in de aardappel, die de opname van de genoemde nutriënten kan blokkeren.

Daarnaast staat er hoeveel calorieën de aardappel bevat, maar aangezien ik geen bomcalorieënmeter ben, zijn calorieën niet interessant voor mij als mens om te weten. Voor meer over calorieën lees mijn blog hier.

Geen vet en geen cholesterol is volgens dit plaatje ook fantastisch. Echter maakt ons lichaam zelf cholesterol aan omdat het dit nodig heeft om je lichaam goed te laten functioneren. Cholesterol is niet de schurk zoals nu voorgespiegeld wordt. Sterker nog, het is gevaarlijker om een laag cholesterol gehalte te hebben, deze mensen neigen meer naar gewelddadig gedrag. Verder hebben we dierlijk vet juist hard nodig, zeker vrouwen.

Hoog in vezels is niet een goed iets, zoals je kunt lezen op mijn blog over vezels. Dat kun je ook horen wanneer je luistert naar de lezing van Dr. Paul Mason.


 


Beweringen als “het verlaagt je bloeddruk en houdt je hart gezond” zijn ongefundeerde beweringen, zoals het OnderVoedingscentrum ook graag maakt.  Er is geen voedingswetenschap die ons kan informeren wat wel of geen gezond voedsel is. Het enige wat we kunnen doen is naar onze fysiologie kijken.

Het laatste punt wat ik wil aanstippen is dat, hoewel we als mensen een tijdje kunnen overleven op aardappelen, we er niet op floreren. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik floreer liever dan dat ik moet overleven.

Dat doen we wel als de oorlog weer uitbreekt.


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.