Boekrecensie – Unholy Alliance

Boekrecensie – Unholy Alliance

mei 22, 2023 0 Door Veerle

Mooie Vondst

Laatst kwam ik het boek Unholy Alliance van Peter Levenda tegen in een kringloopwinkel. De kaft inclusief titel (en ondertitel “A history of nazi Involvement with the Occult”) was dusdanig intrigerend dat ik het pakte en vervolgens heb gekocht. Het is ondanks dat het in het Engels is geschreven goed leesbaar en een boek dat je door wilt blijven lezen. Ik wel althans.

Boekrecensie - Unholy Alliance banner reizende strijdster hitler nazi occult ss nsdapMisleiding en Bedrog

Al meerdere malen schreef ik over hoe onvolledig en verdraaid de geschiedenis is die je leert op school, in dit geval rondom de tweede wereldoorlog. In het boek Oorlog is Misleiding en Bedrog wordt er ingezoomd op wat voor propaganda en geopolitiek er schuil ging, en hoe Hitler is gefinancierd. Het boek Wall Street And The Rise Of Hitler gaat dieper in op deze geldstromen waardoor de nazi’s hun oorlogsmachine konden uitbouwen en hun elitefiguren van de SS in kekke, zwarte, door Hugo Boss ontworpen pakjes konden hijsen.

Occulte Ideologie

Het boek Unholy Alliance behandelt ook her en der de gigantische propagandamachine die is opgetuigd, en belicht de geldstromen. Maar zoals de ondertitel al verraadt, gaat dit boek veel meer in op de occulte ideologie van het nazisme. Want dat is het, een ideologie met sterke occulte aspecten, en niet zomaar een politieke beweging zoals er wordt beweerd (en geleerd). Wat de schrijver al terecht zegt: het magische element was ook nodig om een volk mee te krijgen in de compleet gestoorde machinaties die het “duizendjarige Reich” moesten gaan bewerkstelligen – een stukje hel op aarde wat gelukkig geen duizend jaar aanhield, echter helaas wel lang genoeg om miljoenen mensen uit te moorden en onherstelbaar te beschadigen.

(NS)DAP

Met ruim 360 bladzijdes bevat Unholy Alliance een gigantische berg informatie. Teveel info om even in een recensie te proppen. Opvallend voor mij was de verdeling in de secties binnen het systeem. Je had de SS, waar eigenlijk de elite zat. Mensen met hoge opleidingen, hoge posities, veelal mensen die in de hogere kringen vertoefden en al enige macht hadden. De Arbeiderspartij (die later de NSDAP zou heten) is in het leven geroepen om het arbeidersdeel van de samenleving ‘binnen te halen’, als tegenhanger van het oprukkende communisme dat uiteraard ook zieltjes wilde winnen. Nadat Hitler de Arbeiderspartij had geïnfiltreerd werd hij al snel gezien als een passievol spreker, en is hij verder ‘gegroomed’ door Dietrich Eckart om te worden wie hij uiteindelijk was.

Boekrecensie - Unholy Alliance crowley blavatsky clowns reizende strijdster hitler nazi occult ss nsdap crowley cia

Boven: Aleister Crowley Beneden: Helena Blavatsky

De SS

Omdat het gros van Duitsland toch nog wel behoorlijk christelijk was, en de nazi-ideologie inherent anti-christelijk was/is (zoals elke vorm van socialisme), moest het volk niet (teveel) worden blootgesteld aan de occulte, paganistische essentie van de nazi-ideologie. Ook al kwam de swastika uit een occulte hoek waar het was geadopteerd als krachtig symbool. Tevens zijn de kleuren zwart-wit-rood in de welbekende vlag geen toeval, gezien de betekenis in alchemie (al wijdt de schrijver hier niet over uit helaas): zwart voor spirituele dood, wit voor purificatie, en rood voor de eindfase van het ‘magische proces’.
De schrijver van Unholy Alliance noemt dat de occulte praktijken vooral leefden in de SS, waar de fervente occultist Heinrich Himmler aan het hoofd stond. Veel SS leden waren zoals gezegd al deel van de elite, en hadden sterke interesses in occultisme. Denk aan lichtzinnige dingen zoals astrologen en waarzeggers die werden geraadpleegd, maar ook ronduit satanische rituelen zoals bij geheime genootschappen bestaan.

Bij Elkaar Geraapte Mythe

Als ik het goed heb begrepen, samen met de wetenschap uit Wall Street And The Rise Of Hitler, was Hitler eigenlijk een bruikbare idioot met grootheidswaanzin. Je leest namelijk over allerlei elitefiguren die hun eigen agenda’s hadden. En dat Hitler niet per se gigantische interesse had in occulte zaken. Hitler bleek echter de ideale psychopaat om het volk te hypnotiseren met zijn magische woorden.
De SS zou uiteindelijk zorg dragen om het verwijderde christendom te vervangen door hun eigen ideologie. Dit was een samenraapsel van Noorse mythologie, Germaanse folklore, Arische mythes rondom de herkomst (onder andere dat Ariërs uit de hemel zijn neergedaald, maar de rest van de mensheid wél van apen afstamt zoals Darwin beweerde), en occulte ideeën die clowns zoals Madame Blavatsky en Aleister Crowley de wereld in slingerden. Beide waren overigens zeer racistisch en antisemitisch, dus dat paste prima bij elkaar.

Boekrecensie - Unholy Alliance crowley hess reizende strijdster hitler nazi occult ss nsdap himmler cia

Aleister Crowley

Uitzonderlijke Uitstapjes

Kortom: wat de nazi’s uitspookten in Indiana Jones is verre van fictie. Ze waren inderdaad zeer geïnteresseerd in allerlei occulte zaken en zochten gretig naar de Heilige Graal, wat dat ook moge zijn. Vandaar de tripjes naar allerlei landen, zoals Tibet, maar ook naar Engeland om daar de occulte ‘held’ Aleister Crowley te treffen.
Dat laatste was overigens een valstrik bedacht door Crowley zelf in samenwerking met Ian Fleming (ja de schrijver van de niet 100% fictieve verhalen met James Bond in de hoofdrol), die toen nog bij de geheime dienst werkte. Daarin zie je de vervlechting van schimmige figuren die openlijk satanist zeggen te zijn en geheime diensten. Verder is dit voorval extra opmerkelijk omdat het niemand minder dan Rudolf Hess betrof die zich naar Engeland liet lokken. Je zou zeggen dat je dan alles op alles zet om zo iemand op te pakken en te bevragen. Gek genoeg kon Hess zich echter vrij bewegen, en werd nagenoeg genegeerd. Omdat dit, zoals de schrijver zegt, aan de top blijkbaar zo is besloten. Een gouden kans die niet werd benut, om onbekende maar vooral dubieuze redenen.

Georganiseerde Misdaden Naar Georganiseerde Misdaad

Op zich is het voorval met Rudolph Hess amper écht schokkend. Wanneer je al eerder hebt gelezen hoe hordes nazi’s zijn gered en werkzaam zijn gesteld binnen Amerikaanse en Europese inlichtingendiensten en andere overheidsorganen. NASA, CIA, MI, en allerlei Europese ondernemingen zoals van Gehlen.  Tijdens de farce in Neurenberg zijn er talloze oorlogsmisdadigers geronseld. Ook zijn er veel gevlucht (met hulp vanuit onder andere de rooms-katholieke Kerk met hun diverse nazisympathisanten). Denk aan een verschrikking zoals Klaus Barbie (bijnaam ‘le boucher de Lyon’). Die nota bene een nieuwe carrière maakte als drugs- en wapensmokkelaar! Tja als je hebt laten zien dat je geen moreel kompas hebt kun je bij furore maken bij zowel overheids- als criminele instanties.

Oranje Nazi’s

Volgens mij is het inmiddels geen nieuws dat er veel nazi’s in Zuid-Amerika zijn beland. Voor mij was het wel nieuw hoe nazistisch het daar al was en nog steeds is. Chili was een gewild land, en Argentinië was eveneens een waar naziparadijs. Nazistische optochten, bijeenkomsten, partijen, en zuiveringen waren daar niet vreemd. Argentinië bleek uiteindelijk tevens een mooi land om een vrouw van omstreden afkomst te schaken. Om toch maar de traditie in ere te houden van je moeder en oma – zullen we maar zeggen.

Colonia Dignidad

Paul Schäfer van Colonia Dignidad

Paul Schäfer in het midden van de foto

Waarom het belangrijk is om te melden dat Zuid-Amerika krioelt van de nazi’s is de aanleiding voor het schrijven van Unholy Alliance. De auteur heeft in zijn wilde jaren het Colonia Dignidad proberen te bezoeken. Hier werden mensen vermoord, gemarteld en andere wanpraktijken die het daglicht niet kunnen verdragen. De waarschuwing en les is dan ook dat neonazisme vaak eigenlijk niet klopte. Aangezien veel nazi’s ten tijde van het schrijven van dit boek (1995) nog gewoon leefden en verder gingen met onsmakelijke praktijken.
De auteur stelt (wat mij betreft terecht) dat veel mensen de ernst van de tweede oorlog eigenlijk niet bevatten, en dat de ideologie nooit verdwenen is. Juist omdat veel mensen niet weten dát er een bijna religieuze, maar zeker occulte ideologie achter de moordmachine zat. Laat staan ‘wat voor ideologie…

Boekrecensie - Unholy Alliance onderwijs reizende strijdster hitler nazi occult ss nsdap himmler cia crowleyConclusie

Dit boek was een verrassende vondst in de kringloopwinkel en bleek zeker waardevol. Het geeft een goede inkijk in wat voor duistere zaakjes er aan dit socialistische experiment kleefden. Een vernietigende ideologie die net zo antimenselijk is als het gedachtegoed dat we nu steeds meer zien. Nihilisme, paganisme, technocratie, mensenoffers, eugenetica, en natuurlijk occultisme.  Wellicht een goed idee om dit eerder te (h)erkennen om een volgende soortgelijke catastrofe tegen te gaan?

 


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.