Borstverkleining (het voortraject)

Borstverkleining (het voortraject)

januari 3, 2020 0 Door Veerle

Ik Uitzoeken

Zoals je in mijn vorige blogpost hebt kunnen lezen was de kogel dus door de kerk, ik zou een borstverkleining ondergaan. Dan komt de volgende stap, namelijk het uitzoeken waar en door wie. Wil je in het ziekenhuis of in een kliniek? Waar wordt de het vergoed? Wordt mijn borstverkleining überhaupt wel vergoed door mijn zorgverzekering ?

A

Voorwaarden voor vergoeding

Er spookten veel vragen door mijn hoofd, dus het was tijd om het traject van uitzoeken te starten. Allereerst ben ik gaan kijken wat de voorwaarde waren om je borstverkleining vergoed te krijgen. Je BMI moest 30 zijn of lager, dat zat wel goed mijn BMI is 21.2 dus zat er zelfs ver onder. Daarnaast moest je cupmaat minimaal

DD zijn en normale behandelingen niet geholpen hebben. Onder de 1.60 wordt het zelfs al vergoed bij cup D en ik ben 1.58. Niet dat het voor mij wat uitmaakt, want ik heb cupmaat G. Dus de vergoeding voor mijn borstverkleining zou aan de hand hiervan geen probleem moeten zijn. Toch bleef ik hier wel nerveus over.

A

Reizende Strijdster Omarm je avontuur

Ziekenhuis of kliniek?

Er moest ook bekeken worden waar ik voor mijn borstverkleining geopereerd zou willen worden in een ziekenhuis of een kliniek. Zelf heb ik een hekel aan ziekenhuizen en het idee om daar geopereerd te worden stond me erg tegen. Dan heb ik een beter gevoel bij een kliniek, dus dan vallen er al veel plekken af. Rick heeft me in deze tijd enorm geholpen, want hij is het voor mij gaan uitzoeken. Bij het uitzoeken moesten we er ook rekening mee houden waar mijn zorgverzekering een contract mee had afgesloten. Uiteindelijk zagen we dat de Velthuis kliniek goed aangeschreven stond en deze zat ook nog eens in Rotterdam, dus dat was lekker dichtbij.
A

Afspraak inplannen

Helaas bleek er in de kliniek van Rotterdam geen borstverkleining uitgevoerd te worden. Bij het plannen van de afspraak hoorde ik dat de intake in Hilversum zou zijn. Dat was wel wat verder dan dat ik dacht, maar goed dat was dan maar zo. Ook was ik in de veronderstelling dat ik wel binnen twee à drie weken terecht kon, helaas duurde dit wat langer. Voor mijn afspraak werd er een formulier met vragen gestuurd als voorbereiding op mijn gesprek. Hier zag ik ook welke chirurg mijn borstverkleining zou gaan uitvoeren.

A

Kleine vakantieReizende Strijdster Volg je eigen Koers

We besloten, omdat de intake voor mijn borstverkleining in Hilversum was, er meteen een kleine vakantie van te maken. Van tevoren had ik al veel uitgezocht over de operatie zelf, wat ik kon verwachten van het eindresultaat en over de chirurg. Deze stond heel goed aangeschreven en wanneer ik op de site van Velthuis kliniek keek naar de foto’s van borstverkleiningen vond ik de borsten die door haar gedaan waren het mooist. Het terrein waar de kliniek op stond was ontzettend mooi gelegen en Rick was daar erg blij mee, want dan kon hij wanneer ik geopereerd zou worden lekker een stuk wandelen. Helaas werd hij teleurgesteld, want mijn operatie zou plaatsvinden in Amsterdam (!).Drie dagen voor de operatie zou ik te horen krijgen hoe laat ik geopereerd zou gaan worden. Dus dat weet ik nog steeds niet.

Het gesprek

Tijdens de intake voor mijn borstverkleining had ik zelf niet veel vragen aan de plastisch chirurg. Dat heb je als je alles al van tevoren uitzoekt. Wel was ik bang dat ik misschien niet in aanmerking zou komen voor de vergoeding van de zorgverzekering. Gelukkig werd ik snel gerust gesteld, want de plastisch chirurg zei na het zien van mijn borsten dat ze wel zeker wist dat het vergoed zou worden. Ze wilde er een cup D van maken en zeker niet kleiner. Daar was ik erg blij mee, want anders heb ik het idee dat mijn figuur uit balans zou zijn. Na het gesprek werden er foto’s gemaakt. Vervolgens vroegen ze of ik akkoord was en het traject ingezet kon worden.

A

Vergoed ja of nee?

Zelf wilde ik nog niet meteen toezeggen, en zou het per mail laten weten of ik de borstverkleining wilde ondergaan. Na twee weken heb ik laten weten dat ik de operatie wilde doorzetten. Nadat ik mijn akkoord per mail had gestuurd verwachtte ik dat het nog lang zou duren voordat mijn zorgverzekering zou laten weten of het vergoed zou worden. Het duurde echter welgeteld één dag voordat ik mijn akkoord kreeg vanuit de verzekering. Hier was ik heel verbaasd over, want normaal gaat het niet zo snel met verzekeringen. Ik was dus goedgekeurd voor de borstverkleining! 😀
Op 10 januari word ik geopereerd, dat voelde toen ver weg, maar is nu wel heel dichtbij! Een aantal weken terug kreeg ik een formulier wat ik in moest vullen voor de anesthesist.  Het grote wachten en aftellen is nu begonnen!

A

Reizende Strijdster MeditatieVoorbereidingen

Wat kun je voorbereiden hoor ik je al denken. Nou ja eigenlijk niet heel erg veel, maar ik ben graag voorbereid…. Van iemand had ik de tip gekregen om bij het slapen gebruik te maken van een voedingskussen, dus die heb ik kunnen lenen. Ook heb ik gekeken naar hoe ik mijn genezingsproces zou kunnen bespoedigen door voeding. Uiteindelijk ben ik uitgekomen op dat ik (wanneer ik van de pijnstillers af ben) zoveel mogelijk ga vasten en wanneer ik eet voornamelijk dierlijke producten zal eten. Het is namelijk noodzakelijk om onder andere proteïne binnen te krijgen. Ook heb ik wat series en films uitgezocht die ik kan gaan kijken, want je moet wat te doen hebben wanneer je niets kunt doen. Verder heb ik wat boeken liggen die ik graag wil lezen. Of daar wat van gaat komen, dat ga ik wel zien.

A

En nu?

Ik wacht af tot geopereerd ga worden. Het komt nu wel echt dichtbij. Ik ben dan ook best nerveus wanneer ik eraan denk dat het over een week toch echt gaat gebeuren. Gelukkig denk ik niet al te vaak aan de borstverkleining, de operatie, pijn etc. Wanneer dat wel gebeurt denk ik vaak ‘ik zie het wel’. Ik laat het allemaal lekker over me heen komen. De update volgt wanneer ik weer kan typen 😉

 


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.