Borstverkleining ja of nee?

Borstverkleining ja of nee?

december 27, 2019 2 Door Veerle

AfvallenReizende Strijdster kerst 2016 01

Zoals ik in een eerdere blogpost schreef ben ik 30 kilo afgevallen. Dit was, omdat ik inzag dat mijn gezondheid alleen maar achteruit zou gaan als ik zo zwaar bleef. Een andere reden was om van wat lichamelijke klachten die ik al had af te komen. Waar ik vooral veel last van had waren mijn nek, schouders en rug door mijn borsten. Op mijn zwaarst had ik namelijk cupmaat 85I. Zoals je je misschien kunt voorstellen, vergt dit aardig wat van je lichaam. Mijn redenatie was dat als ik afviel mijn borsten ook kleiner zouden worden en de klachten dus weg zouden gaan.

A

Goede BH

Het hielp wel wat, want qua gewicht was er aardig wat af en mijn cupmaat was geslonken van een 85I naar een 60G. Dit betekende dus dat er in de omvang aardig wat af was gegaan, ik was van 85 omvang naar een 60 gegaan. Bij mijn borstgrootte was er ook wat af, maar ik bleef toch nog steken bij een G. In al die tijd was ik me er altijd van bewust dat je een goede bh nodig hebt wanneer je grote borsten hebt. Hier gaf ik vanaf mijn 15de dan ook al aardig wat geld aan uit. Helaas is dit voor mij nooit voldoende geweest om nek- en rugklachten te voorkomen. Zoals gezegd voelde mijn borsten na het afvallen nog steeds zwaar aan en dus besloot ik verder te kijken wat ik hieraan kon doen.

 

A

SportenReizende Strijdster wortelkracht

Het volgende waar ik aan dacht was om te gaan sporten. Dan zou ik mijn borstspieren kunnen trainen en zo de spanning wat van mijn rug en schouders af halen. Dus ik schreef me in bij de sportschool en hoopte het zo op te lossen. Mijn focus hier was gericht op mijn borstspieren, maar ik besloot ook mijn rug- en nekspieren mee te pakken. Om wat extra support te kweken naast de bh die ik altijd moest dragen. De frequentie van naar de sportschool gaan was ook hoog. Minimaal drie keer per week was ik in de sportschool te vinden. Na 1,5 jaar sporten moest ik toch tot mijn spijt toegeven dat het niet hielp. De huid bij mijn borsten was dusdanig opgerekt en gescheurd dat ik wel kon trainen tot ik een ons woog, maar het zou niets uitmaken.

A

Wat nu?

Het zit niet in mijn aard me erbij neer te leggen dat ik voor de rest van mijn leven schouder, rug en nekpijn zal hebben. Alles wat ik op eigen kracht kon ondernemen had ik gedaan, dat kon ik wel stellen. Het was voor mij heel moeilijk om me erbij neer te leggen dat ik alles al had gedaan wat ik kon doen.  Dan zou er namelijk maar één optie overblijven om mijn borsten kleiner te maken: een operatie. Hier heb ik in de loop van de jaren wel eens met Rick over gesproken, maar toen besloten het niet te doen omdat ik veel overgewicht had. Dit was nu niet langer het geval en bij mij begon steeds meer het gevoel te komen dat ik toch beter wel een borstverkleining kon ondergaan. Op het internet las ik verhalen van vrouwen die dit hadden laten doen en allemaal hadden ze één ding gemeen. Ze vertelde allemaal dat ze dit al veeeeeel eerder hadden moeten doen.

A

Reizende Strijdster TekeningConclusie

Wat me tegenstond was dat ik gezond was en toch in mezelf zou laten snijden. Ook was ik nog nooit eerder geopereerd, dus ik vond het ook spannend om onder narcose te gaan. Om over de napijn nog maar niet te spreken. Moest ik mijn grote borsten niet gewoon accepteren? Mentaal vond ik het ook erg vervelend om met deze (grote) theezakken te blijven rondlopen. Na nog eens maanden te hebben nagedacht en gesprekken erover gevoerd te hebben was ik er toch over uit. De knoop was doorgehakt en ik besloot toch een borstverkleining te ondergaan. In mijn volgende blogpost zal ik schrijven over het voortraject.

 

Wat vind jij van een borstverkleiningen? Heb je er zelf eentje ondergaan?

 

 

Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.