Borstverkleining & snel ontslagen worden

Borstverkleining & snel ontslagen worden

februari 21, 2020 0 Door Veerle

GelDit is deel 2 van de dag van mijn borstverkleining operatie, het deel waar je kunt lezen hoe ik zo snel mogelijk ontslagen wilde worden. ­čśë Deel 1 kun je hier lezen.

Narcose

Er zijn mensen die uit de operatie misselijk wakker worden van de narcose. Op de site van de kliniek had ik gelezen dat zij iets hadden dat ze voor de narcose erin spoten, zodat je niet misselijk zou worden. Aangezien ik vroeger heel snel misselijk werd en mijn moeder misselijk uit haar narcose was gekomen na haar operatie wilde ik dit vermijden.

Uitslaapzaal

Gelukkig had de narcose tijdens de borstverkleining gewerkt, want het leek alsof ik in een oogwenk van de operatieruimte in de uitslaapzaal terecht was gekomen. Het leek wel alsof ik in de operatiezaal in de bak van het programma “geef nooit op” was gesprongen en ergens anders in de kliniek was wakker geworden. Ik opende traag mijn ogen, nog een beetje duf van de narcose. Gelukkig was ik niet misselijk, wat een opluchting was dat. Het enige wat ik voelde was een trekkend en brandend gevoel bij mijn borsten. Niet vreemd na een borstverkleining. Ik keek omlaag en zag dat er verband gazen op mijn borsten zaten en een sport bh daar weer overheen.

Reizende Strijdster ijsjesmonsterEigen Eten

De zuster kwam naar me toe en vroeg of ik wat te eten of te drinken wilde hebben. Ik vroeg haar om een glas met water en vroeg haar om mijn bakje met eten te geven. Nu was het zaak zo snel mogelijk ontslagen te worden. Van een een kennis had ik gehoord dat zij na haar operatie een ijsje kreeg in het ziekenhuis om sneller uit narcose te komen. Dit wilde ik na mijn borstverkleining pertinent niet, dus ik had gezorgd dat ik zelf eten bij me had. Dit was prima en vanuit de kliniek werd daar totaal niet moeilijk over gedaan. Voor de borstverkleining had ik me voorgenomen om zo snel mogelijk weer ontslagen te worden, dus ik probeerde snel uit mijn narcose te komen.

Neuzen en borsten

Naast mij lag iemand die voor mij een borstverkleining had ondergaan, tussen ons in hing er een gesloten gordijn. Ook lag er een vrouw tegenover me en na een tijdje, toen ik weer aardig wakker was knoopte ik een praatje met haar aan en met de onzichtbare vrouw naast me. Ze keek af en toe door een kiertje in het gordijn totdat de zuster het merkte en deze voor haar open deed. Degene tegenover ons was aan haar neus geopereerd. En na een tijdje kwam de volgende pati├źnt naast haar liggen die ook aan haar neus geopereerd zou worden. Ik lag dus in de rij borsten en tegenover me was de rij met neuzen.

Verwijderd

Na verloop van tijd kwam de arts die de borstverkleining had uitgevoerd langs om te vertellen dat alles goed was gegaan. Mijn operatie was ook snel gegaan, ik was met een uurtje alweer klaar. Ook had ze niet veel van mijn borsten verwijderd maar 160 en 170 gram. In vergelijking met mijn buurvrouw was dit niets. Bij haar was er 900 gram per borst verwijderd vertelde ze me. Ik was nu van een cup G naar een C cup gegaan. Dit was een cupmaat kleiner dan dat ik verwacht had. De arts had tijdens de intake gezegd dat ik naar een cup D zou gaan. Dus dat vond ik wel even slikken.

Blij dat ik fit wasReizende Strijdster wortelkracht

Een tijdje na de operatie moest ik naar het toilet, maar hoe vaak ik ook op het knopje drukte de zuster kwam maar niet. Zodra er eentje voorbij liep vroeg ik haar of ze me naar de wc wilde begeleiden. Ze verhielp het defect bij de knop (deze was niet goed aangesloten). Ondertussen vroeg ze me rustig alvast op de rand van het bed te gaan zitten. Dit deed ik blijkbaar aardig snel, waar de zuster verbaast op reageerde. Het feit dat ik snel kon gaan zitten wijdt ik aan het feit dat ik 3 keer per week sport. Bovendien had ik in de aanloop naar mijn borstverkleining mijn focus verlegt naar mijn buik- en beenspieren.

Pijnmedicatie

Zelf ben ik niet zo van de medicatie, dus toen de zuster aan kwam zetten met 2 tabletten van 500 mg paracetamol twijfelde ik nog of ik deze wel in zou nemen. Aangezien ik in Amsterdam mijn borstverkleining had gehad moest ik minimaal 1 uur in de auto zitten voordat we thuis zouden zijn. Dus ik besloot dat het wel handig en verstandig zou zijn toch wat in te nemen. Of ik voor daarna nog medicatie zou innemen, dat zou ik thuis wel bekijken.

Reizende Strijdster Auto

Naar huis

Rond 2 uur (een half uur eerder dan dat ik eigenlijk ontslagen zou worden) bemerkte de zuster dat het wel heel goed met me ging. Ze vroeg me of ik eerder naar huis zou willen en ik beaamde dat. Ik werd ontslagen! Zo gezegd zo gedaan, nadat ik uit bed gekomen was werd het infuus verwijderd en kreeg ik een tasje met wat spulletjes erin mee. In het smalle gangetje werd ik door de zuster aangekleed en toen ik de deur doorstapte stond Rick me al op te wachten.

Vertraging

Gelukkig lukte het me om na mijn borstverkleining eerder ontslagen te worden uit de kliniek. Om half 3 zaten we in de auto. Met een beetje geluk zouden we voor de spits uitrijden. Helaas was er een ongeluk gebeurd en deden we er uiteindelijk 1,5 uur over. Gelukkig reed Rick heel rustig en was de rit naar huis niet heel vervelend.

ThuisReizende Strijdster slapen

Eenmaal thuis besloot ik die dag geen medicatie meer ingenomen. Gelukkig had ik al voorbereid hoe ik wilde gaan slapen. Van mijn schoonzus had ik een voedingskussen mogen lenen en deze lag al klaar in bed. De komende weken mocht ik alleen maar op mijn rug slapen en als een echte zijslaper zag ik daar wel tegenop. Gelukkig was ik zo moe van de operatie dat ik vrijwel meteen in slaap viel.

 

 

Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.