Dagje Weg Wat Neem je Mee (Carnivoordieet)

Dagje Weg Wat Neem je Mee (Carnivoordieet)

augustus 1, 2022 0 Door Rick

Wat Neem je Mee?

Die vraag komt nog wel eens voorbij. We zijn nu eenmaal zo gewend aan tig keuzes om mee te nemen, en dat je overal kan neerploffen en wat kan bestellen. Als je vervolgens het Carnivoordieet adapteert waarbij je zo ongeveer alles schrapt wat nu hip is, en juist eet wat constant gedemoniseerd wordt, is het een stuk lastiger om op pad te gaan. Geen nood, er zijn nog steeds opties!

Ik Ga Op Reis En Neem Mee

Voor degene die het Carnivoordieet volgen, bij dezen wat opties waarvan er recepten op deze website staan:

Frittata:
Dit is onze persoonlijke favoriet. Afgekoeld namelijk ook nog steeds zeer smaakvol, en dit blijft zeker een week goed in de koelkast. Je kunt dus een flinke bak maken en meerdere dagen ervan smullen, het is ook handig voor als je iets wilt meenemen naar je werk. Een volop voedzame en vullende versnapering!

Eiersalade:
Niet om als enige gerecht mee te nemen, maar zeker een optie als extraatje.
Overigens zijn gekookte (en eventueel gerookte) eieren op zichzelf al een handige en lekkere optie om mee te nemen.

Pemmikan:
Eigenlijk meer overlevingsvoedsel, dus niet per se iets waar je in normale tijden van eet. Toch nemen we dit zelf vaak mee. Als je trek krijgt en je wat flauw voelt is dit een goede manier om weer helemaal ‘aan‘ te gaan. Niet vreemd gezien de combinatie van vet, proteïne, en zout.

En Wat Nog Meer?

Worst Droge worst Reizende Strijdster Carnivoor CarnivoordieetAndere opties op het Carnivoordieet zijn beef jerkey, droge worst, omdat dit niet gekoeld hoeft te worden ideaal. Verder gehaktballetjes van tevoren braden. Koud nog steeds heerlijk. Vleeswaren zijn ook een goede optie, let altijd wel op wat voor ingrediënten er zijn toegevoegd, want vaak zitten er allerlei (kunstmatige) suikers in die je liever niet binnen krijgt.

Ossenworst of tartaar is een goede optie als rauw vlees, alleen is dat echt wel een pre om gekoeld mee te nemen.

Over rauw gesproken: ingeblikte vis uit blik is zeker een optie om te overwegen. Laat mensen je adem maar haten, jij bent lekker gevoed. Sardientjes, ansjovis, tonijn, kabeljauwlever, de keuze is reuze! Wel opletten dat het in water zit, niet in olie.

Als je een goede thermosfles hebt kun je opgewarmde bouillon meenemen. Niet laten afkoelen want dan heb je een drillerige bedoening die je niet uit de fles krijgt. En vaak zit er ook een mooi laagje vet op die ervoor zorgt dat sowieso niets die fles uitkomt.

Dan heb je nog ‘chaffles’; wafels gemaakt van eieren met kaas, en evt bacon. Ei en verpoederde Parmezaanse of andere droge kaas door elkaar mengen en in een wafelijzer gieten. Je kunt ze trouwens ook in een koekenpan als een pannekoek bakken. Stapeltje avond van tevoren maken. Deze baksels zijn dagen houdbaar. Als je de kans hebt kun je er roomkaas opsmeren en rauwe ham op doen om het nog lekkerder te maken.

Tot slot natuurlijk kaas uit het vuistje, want kaas is de baas. Als je er tegen kunt althans, maar dat geldt voor alle recepten met kaas. Andere zuivel zoals yoghurt of rauwe melk is ook zeker een optie, alleen heb je dan wederom een koeling nodig als je lang weggaat.

Toch Ergens Wat Eten?

Wij gingen lange tijd meerdere keren per week uit eten. Dus ja, sinds dat wij het Carnivoordieet volgen missen wij dat ook wel af en toe. Bij veel restaurants kunnen ze helaas geen vlees meer fatsoenlijk bakken zonder er allerlei zooi overheen te gooien. Als je van vis houdt (en een dikke portemonnee hebt) kun je natuurlijk altijd verse vis kopen en dat ter plekke opeten. Gerookte paling of andere vissoorten kun je prima eten. Geen gebakken vis bestellen, want dat is helaas overal in toxische zadenolie gefrituurd. https://www.reizendestrijdster.nl/zaden-olien-verwoesten-je-gezondheid/ Daarbij veelal voorzien van paneermeel.
Uiteraard kun je de meeste vis ook lekker rauw eten. Bij de wat beter zaken kun je het als sashimi laten snijden. Denk aan coquilles, tonijn, wilde zalm. Helaas worden eitjes van vissen meestal gepasteuriseerd, dus let daar op als ze dit verkopen.

Dit is wat wij in de loop van de jaren hebben bedacht, mist er nog wat? Laat het vooral achter op de website, hoe meer ideeën hoe beter!

 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.