De Blinde Vlek In Complot Land

De Blinde Vlek In Complot Land

april 11, 2022 0 Door Rick

Complot land

Sinds medio maart 2020 is er een sterke opkomst van een groep mensen die allerlei zaken wantrouwt en heil zoekt in bestaande en/of zelf bedachte theorieën om de gang van zaken te verklaren. Sommige gaan heel ver, sommige klinken behoorlijk plausibel, en sommige zijn eigenlijk al geen complottheorieën te noemen omdat dit directe info is van bepaalde gerenommeerde instituten. Het laatste is een vorm van gaslighting zou je kunnen zeggen. Persoon A (met veel macht) zegt letterlijk iets, maar als persoon B (plebs) dat herhaalt is het ineens een complottheorie. Na twee jaar zie je vervolgens  dat veel ‘voorspellingen’ zijn uitgekomen, die in 2020 werden weggewuifd als complottheorie. Tweedeling in de maatschappij, verplichte testen en prikjes, en een digitaal paspoort. Maar ook het uitbannen van contant geld , de invoering ven een Europese crypto, en de opkomst van een CO2 budget, met zaken als o.a. extra belasting op vlees.

Aanpakken

Reizende-Strijdster-5-maskers-bescherminsbril-gehoorbeschremingDe sceptische inwoners van Complot Land bestaan weer uit talloze verschillende types. Sommigen zien al langer misstanden. Die doorzien bijvoorbeeld de klimaatpropaganda en het instorten van het monetaire systeem, anderen komen hier pas net achter in sneltreinvaart. Maar er is ook een verschil qua type aanpak. Er zijn er die met grof geweld verandering willen, dus door middel van een revolutie. Wetende dat revoluties meestal zijn geïnitieerd of gefaciliteerd door de leidende laag is het onduidelijk of dat echt helpt. Er is een flinke club die het op een vredige manier wil oplossen. Geïnspireerd door de hippie beweging, en vol New Age ideeën (beide komisch genoeg door dezelfde elite gesponsord als waar men nu zo boos op is). Oftewel een behoorlijk gemêleerd gezelschap, en zeker niet alleen maar Laagopgeleide, Rechts-Christelijke, en/of Allochtone mensen zoals de media het voorspiegelen.

Good Vibrations

Het is fascinerend hoe veel mensen allerlei dubieuze zaken aanhalen en met elkaar verbinden, wat vervolgens kortweg wordt afgedaan als ‘complottheorie’. Deze term wordt ingezet als schild om niet kritisch na te denken lijkt het. Wat opvalt is echter dat voeding compleet over het hoofd wordt gezien. Zeker het New Age deel zoekt hun gezondheid in veganisme en supplementen. Dit gaat vaak hand in hand, want je bent niet gemaakt als mens om (volledig) plantaardig te eten. Maar ja, vlees geeft je natuurlijk lage vibraties, en je stopt je vol met dode energie en rottende chakra’s. Ook de ‘alternatieve media’ wagen zich niet of nauwelijks aan voeding. En wanneer het gebeurt, is het toch het advies dat ons juist steeds zieker en zwakker maakt. Weer het propageren van die toxische spinazie smoothies en suikerbommen.

Meer Welvaart, Minder VleesReizende Strijdster Tegel Bertrand Russel synthetic meat

Eigenlijk wordt vlees al langere tijd zoveel mogelijk weggehouden bij het gewone volk. Dat is al lang geen complottheorie meer, want je ziet in de geschiedenis genoeg voorbeelden. Meer info hierover in mijn blog. Met dank aan eeuwenlange armoede en schaarste, beide in stand gehouden om het volk serviel te houden. Net sterk genoeg om al het zware werk te doen, maar te zwak om echt massaal op te staan. Voeding is hierin een fantastisch instrument. Dus aangezien we als plebs gewend waren om geen vlees te kúnnen kopen, werd het vrij makkelijk om te wennen aan een dieet met een klein deel aan vlees. Dit deel is steeds kleiner geworden zelfs, terwijl we vaak genoeg geld hebben om juist meer vlees te eten.

Selectieve Scepsis

Mijn theorie is dat niemand nu sceptisch kijkt naar voeding dankzij het feit dat we al zeer lange tijd worden voorgelogen over onze voeding. Vlees is slecht voor je, het is zielig (bedankt Disney!), en ontzettend catastrofaal voor het milieu – sorry, voor Het Klimaat zelfs. De sceptici zien nu allerlei complotten, maar het grote en ziekmakende complot rondom voeding wordt genegeerd. Waarom wantrouw je de overheid en de media als het gaat om prikjes, geld, oorlog, medicijnen, en klimaat, maar blijf je stug geloven in hun dieetvoorschriften? Vertrouw je de VN, WEF, en WHO ineens wel blind als het om voeding gaat?

Reizende-Strijdster-Modern-diet-vs-human-dietWetenschappelijk Bewezen

Het gaat er blijkbaar meer om dat mensen er niets achter zoeken omdat we al “zo lang” op deze manier eten. Doordat we decennia zo eten, lijkt het alsof we nooit anders hebben gegeten. Ga je op onderzoek uit, kom je er achter dat ons huidige dieet piepjong is, en dus juist zorgt voor veel westerse ziektes. De logica dat iets wat we duizenden jaren hebben gegeten nu voor kanker, hartaandoeningen en zelfs diabetes zorgt is natuurlijk ook absurd. Zeg je echter dat het wetenschappelijk bewezen is, dan is dit voor veel mensen genoeg bewijs. Nogmaals, waarom nu ineens wel de ‘wetenschap’ vertrouwen die je met andere zaken volkomen en terecht wantrouwt?

 

De Kerk Van Wetenschapisme

Als 2020 ons iets heeft geleerd is dat scientism of gammel vertaald wetenschapisme floreert als nooit tevoren. Mensen staren zich dus blind op ‘wetenschap’, terwijl dit vaak ideologie is. Los van het feit dat onze oorspronkelijke voedingsrichtlijnen zijn gebaseerd op de visioenen van Ellen G. White, stichter van de Zevendaagse Adventisten Kerk, eind van de 19de eeuw, is de ‘wetenschap’ die daarna is bedacht om vlees verder te demoniseren compleet waardeloos. Suggestieve vragenlijstjes laten invullen is namelijk geen wetenschap bedrijven. De meeste studies worden daarnaast ook nog eens gefinancierd door bedrijven die er alle baat bij hebben om hun producten (onterecht) in een goed daglicht te zetten. Suiker en zadenolie bijvoorbeeld.

Economisch Eten

Op zich is het bijzonder dat dit nog een complottheorie zou worden genoemd. Het is namelijk simpele economie 1.0: hoe maak ik zoveel mogelijk winst? Je ziet dan ook al snel een hevige inmenging met multinationals en de bovengenoemde ‘vegakerk’. Een van de eerste bedrijven was Kellogg’s.
Vandaar dat je al decennia stromen aan miljarden euro’s ziet gaan naar allerlei promotie om iedereen plantaardig te gaan eten, wat vaak neerkomt op ultrabewerkte troep in de vorm van vleesvervangers, (wat een oxymoron is trouwens). Er zit nu eenmaal veel meer winst op deze producten dan op vlees, zeker als je weet dat diezelfde bedrijven je ook de supplementen verkopen en de medicijnen die je later nodig gaat hebben door tekorten…

Klimaatkletskoek

Reizende Strijdster How to make meat from plantsNu wordt zelfs klimaat gekoppeld aan de voedingsrichtlijnen. Voeding zou niets te maken moeten hebben met klimaat, zelfs als het een daadwerkelijk argument zou zijn. Oftewel koeienscheetjes zijn zogenaamd erger zijn dan uitlaatgassen en industrie. Het moet gaan om onze gezondheid, niet die van ‘moeder aarde’. In plaats daarvan zou het moeten gaan om hoe je mensen gezond laat eten, en dan kun je uiteraard streven naar een milieubewuste manier om dit te doen. We worden nu zodoende massaal geofferd aan deze gefabriceerde entiteit. Het is simpelweg één groot experiment. Zeker kinderen zijn hiervan het slachtoffer aangezien hun ouders ze van echte voeding weerhouden. Vaak onbewust, omdat bepaalde instituten dit propageren.

Blinde Vlek

Gelukkig zie je wel enige beweging, helaas door het trieste feit dat er baby’s en kinderen letterlijk doodgegaan door uithongering op een veganistisch dieet – dus ja, ‘gelukkig’ is dan verre van het beste woord natuurlijk. Het dieet wordt in ieder geval nu niet meer aangeprezen als “for all stages of life”. Toch blijft dit complot een hardnekkige blinde vlek bij veel mensen die wél open staan om veel andere zaken te onderzoeken. Het is heel lastig om te erkennen dat je jarenlang bent voorgelogen, dat hebben Veerle en ik aan den lijve ondervonden. Maar voeding lijkt me toch een wat comfortabeler onderwerp dan mogelijke kinderhandel en ritueel misbruik, waar wel volop aandacht voor is. Zijn veel mensen bang dat ze zelf hun dieet moeten veranderen? Of is er de angst dat niemand gaat geloven op wat voor schaal er wordt gelogen? Laten we hopen dat op alle fronten de waarheid boven tafel komt, en dat voeding snel wordt gezien als het zoveelste verifieerbare complot om de bevolking verder te verzwakken.
 


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.