De Drukkruk

De Drukkruk

februari 7, 2023 0 Door Rick

DrukkrukEven een heel kort stukje om op de plee te lezen, maar wat mij betreft essentieel.

Sinds jaren gebruiken we een krukje oftewel een drukkruk om de voeten op te zetten als we naar de WC gaan voor de wat serieuzere zaken. Onze toiletpotten zijn namelijk totaal niet gemaakt om goed te kunnen poepen. Zoals wel vaker zijn we hier in het westen flink afgedwaald van de natuur en wat gezond is. Een gehurkte houding is namelijk veel beter om de boel goed ‘uit te lijnen’ en alles daarmee te vergemakkelijken.

De porseleinen troontjes die in onze kleinste kamertjes staat zorgt ervoor dat je benen niet genoeg gebogen zijn ten opzichte van de rest van je lichaam, waardoor het beneden afknelt in plaats van open staat. Het resultaat is dat je meer druk gaat uitoefenen dan nodig is, wat vervolgens klachten kan geven zoals aambeien.

De Drukkruk goede houding maar niet op de correcte plaats wasted

Op zich een goede houding met de opgetrokken knieën, maar niet op de correcte plaats…

In het beste geval gaat het eigenlijk vanzelf. Dat ligt er naast een goede houding onder andere ook aan wat je eet natuurlijk. Meer dierlijk vet bijvoorbeeld geeft een retegoed resultaat.

Dus ren of loop naar de kringloopwinkel en zoek een kleurig krukje of gezellige ouderwetsche stoof zodat je voortaan in de goede houding zit.

Veel poepplezier!

 


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.