De geschiedenis van Koffie Klysma’s

De geschiedenis van Koffie Klysma’s

september 6, 2023 0 Door Veerle

Zoals jullie weten ben ik al een geruime tijd bezig met parasietenkuren. Dit doe ik een bepaalde periode, afgewisseld met periodes van rust. De parasietenkuur doe ik rond de volle maan. Dan komen de parasieten namelijk gezellig samen in je darmen om te paren. Tijdens zo’n orgie kun je er mooi een zwik elimineren. De periodes van rust heeft twee redenen. De ene is om mijn lichaam de kans te geven om bij te komen. De tweede is om ervoor te zorgen dat de parasieten geen patroon gaan herkennen en zich aanpassen. Ze zijn namelijk niet dom en wanneer je steeds hetzelfde doet zullen ze zich gaan verstoppen.

Complementair aan het protocol doe ik ook koffie klysma’s. In dit blog zal ik het hebben over de geschiedenis van de koffie klysma. De informatie van dit blog is o.a. afkomstig van het hier gelinkte PDF-document geschreven door Kim Schuette.

Reizende-Strijdster-KlysmaMedische behandeling

Klysma’s zijn één van de oudste medische behandelingen. De oudst bekende medische tekst, de Egyptische Ebers-papyrus (1500 v.Chr.), vermeldt het gebruik van klysma’s. Klysma’s werden in de hele antieke wereld gebruikt in Samaria, Babylonië, India, Griekenland, Afrika en China. De Griekse literatuur staat vol met verwijzingen naar het therapeutisch gebruik van klysma’s. Amerikaanse Indianen en precolumbiaanse Zuid-Amerikanen maakten klysmazakjes van dierlijke blazen, latex en botten.

Dr. Peter Lechner

​ Het doel van de koffie klysma is om de lever te ondersteunen bij het verwijderen van gifstoffen en om het bloed te reinigen. In 1984 verklaarde Dr. Peter Lechner uit Graz, Oostenrijk: “Koffie klysma’s hebben een duidelijk effect op de dikke darm, wat kan worden waargenomen met een endoscoop. Wattenberg en collega’s konden in 1981 aantonen dat het palmitinezuur in koffie de activiteit van glutathion S-transferase en andere liganden vele malen boven de norm bevordert. Het is deze enzymgroep die in de eerste plaats verantwoordelijk is voor de conjugatie (het omzetten van stoffen in een wateroplosbare vorm) van vrije elektrofiele (positief geladen ion) radicalen die de galblaas dan vrijgeeft.” Koffie klysma’s verschenen in ieder geval al in 1917 in de medische literatuur en bleven tot 1972 in het Merck-handboek. Duitse wetenschappers ontdekten dat koffie in staat was de galwegen te openen en de productie van gal door de lever te verhogen.

Max Gerson, M.D.

Max Gerson, M.D. begon koffie klysma’s te gebruiken bij zijn patiënten die aan tuberculose leden en later bij zijn kankerpatiënten. Dr. Gerson ontdekte dat de fysieke oorzaak van zijn kankerpatiënten toxiciteit en voedingstekorten was. Hij gebruikte rauwe verse sappen (iets wat ik niet zou aanbevelen, vanwege de antinutriënten, pesticide en de hoeveelheid suiker en rauwe lever (wat ik wél zou aanraden!) om voedingstekorten aan te pakken en om te helpen bij het reinigen van de nieren. Toen gifstoffen uit de weefsels werden verdreven, werd het noodzakelijk om de lever te ondersteunen in zijn vermogen om gifstoffen adequaat te verwijderen. Dr. Gerson begreep dat de lever overbelast raakt door de continu afgifte van gifstoffen en dat het nodig was om de juiste ondersteuning te vinden voor ontgifting. Hij ontdekte dat ontgiften het best kan worden vergemakkelijkt door de cafeïne in koffie, geabsorbeerd uit de dalende dikke darm via de hemorroïdale ader, die de cafeïne naar de poortader en de lever transporteert. De cafeïne stimuleert de lever en galwegen om te openen voor het vrijkomen van afvalproducten en gifstoffen in het darmkanaal voor uitscheiding.

Dr William Kelley

Later implementeerde dr. William Kelley, lerend van dr. Gerson, het gebruik van koffie klysma’s eerst bij zichzelf tijdens zijn twee jaar durende strijd tegen alvleesklierkanker, beginnend in 1969, en vervolgens bij kankerpatiënten die hij behandelde tot aan zijn overlijden in 2006. Beide artsen merkten opmerkelijke genezingen bij die patiënten die koffie klysma’s gebruikten.

Koffiebonen Reizende StrijdsterOntgifting door Koffie

Houd er rekening mee dat koffie klysma’s worden gegeven om de lever en het bloed te ontgiften, niet om ontlasting uit de darmen te verwijderen (hoewel er natuurlijk wel ontlasting meekomt wanneer je een koffie klysma doet). De stoffen in koffie, kahweol en cafestolpalmitaat, bevorderen de activiteit van een belangrijk enzymsysteem, glutathion S‐transferase, boven de norm. Dit systeem ontgift een breed scala aan elektrofiele uit de bloedbaan en moet volgens Gar Hildenbrand van het Gerson Institute “worden beschouwd als een belangrijk mechanisme voor de ontgifting van kankerverwekkende stoffen.”

Deze enzymgroep is verantwoordelijk voor het neutraliseren van vrije radicalen. Er wordt aangenomen dat kahweol en cafestolpalmitaat de productie van glutathion door de lever met maar liefst 700% verhogen. “Bovendien verwijden theofylline en theobromine (twee andere chemicaliën in koffie) de bloedvaten en gaan ze ontstekingen van de darmen tegen; de palmitaten versterken het enzymsysteem dat verantwoordelijk is voor de verwijdering van toxische vrije radicalen uit het serum; en de vloeistof van het klysma stimuleert vervolgens het viscerale zenuwstelsel om de peristaltiek en de doorvoer van verdunde toxische gal uit de twaalfvingerige darm en uit het rectum te bevorderen. (Ralph Moss, De koninklijke klysma)

De Gal

Het koffie klysma werkt door de galwegen te verwijden. Zoals vermeld door de redactie van Physiological Chemistry and Physics, “Cafeïne-klysma’s veroorzaken verwijding van de galwegen, wat de uitscheiding van toxische kankerafbraakproducten door de lever en dialyse van toxische producten uit het bloed over de dikke darm vergemakkelijkt.” Koffie reist door de linker hemorroïdale ader naar de poortader, die de koffie naar de lever brengt.

De duur van de Koffieklysma

De koffieklysma wordt meestal 15 minuten vastgehouden en daarna nog eens 15 minuten. Elke molecuul bloed in het lichaam passeert elke drie minuten de lever. Tijdens een koffie klysma-sessie ervaren alle bloedcellen van het lichaam ontgifting. (Healing Newsletter, #13, mei-juni, 1986).

Conclusie

Koffie klysma’s worden al meer dan honderd jaar gebruikt als algemene ontgiftingsprocedure. Koffie klysma’s zijn volkomen veilig als ze volgens de instructies worden ingenomen. Ze stimuleren de lever en galblaas om opgeslagen gifstoffen vrij te maken en verbeteren de leverfunctie. Mijn persoonlijke ervaring met koffie klysma’s zal ik in een andere blog behandelen. Wel kan ik zeggen dat ik merk dat mijn gal aardig aan het borrelen is wanneer ik die dag een koffie klysma heb gedaan. Ook kan ik beter vet opnemen sinds mijn parasietenkuren en koffieklysma’s.

Zou jij een koffie klysma bij jezelf doen, waarom wel of niet? Laat een reactie hieronder achter.

Bronnen

A Cancer Therapy, Results of Fifty Cases, By Max Gerson, M.D., pages 190, 191, 194, 247, 409, and 418

Article in Gerson Healing Newsletter by Gerson Institute, NL #13 May-­‐June 1986: A Coffee Enema? Now I’ve Heard Everything

A report in the Townsend Letter for Doctors and Patients-­‐ July 2001 by Morton Walker, DPM. Liver Detoxifications with Coffee Enemas as Employed in the Gerson Therapy.


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.