De Petitie Houd ons voedsel gentech vrij

De Petitie Houd ons voedsel gentech vrij

augustus 17, 2023 0 Door Veerle

Deze Domderdag ga ik wijden aan de petitie die circuleert genaamd “Houd ons voedsel gentech vrij”. Voordat ik aan mijn zoveelste flauwe zeikstukje begin: uiteraard snap ik de strekking en de bezwaren en de zorgen en wat-al-niet-meer hierachter. Toch is het handig om te kijken naar de validiteit van de angst van de ruim 39.000 mensen die de petitie hebben ondertekend.

Reizende-Strijdster-Genetisch-GemanipuleerdCreatief Met Fruit

Laten we inzoomen op deze zin die er voor mij uitsprong:

“Hoe weet ik dan of er geknutseld is met mijn eten?”

Simpel: alles is gemodificeerd anno 2023!

Dat is overigens niet per se iets nieuws, want we zijn daar al eeuwen mee bezig. Knaloranje wortels bijvoorbeeld, waar ooit van werd gedacht dat dit gedaan was ter ere van de Oranjes die zichzelf tot koningshuis hebben verheven (maar laten we die beerput even laten voor wat het is). Grote, mierzoete bananen en ander suikerrijk fruit i.p.v. de kleine, bittere versies vol pitten die in de natuur groeide. Zaadloze varianten zodat je niet zelf daaruit kan gaan verbouwen. En wat dacht je van de gigantische groentes die op steroïden lijken te zijn gezet. Verder andere vormen en kleuren om ons te behagen. Gewassen die sneller groeien. Zaad dat zo gemodificeerd is dat er pesticides in zitten. En dan laten we buiten beschouwing wat voor scala aan gif er overheen gespoten wordt.

Vlees

Mocht je nu een beetje rellerig worden en me betichten dat ik vlees niet noem: ja ook met vlees wordt er volop gerommeld. Koeien die onnatuurlijk groot en dik worden, belachelijk vet en geaderd vlees of juist mager vlees ‘produceren’. En natuurlijk het dubieuze voer dat zorgt voor vetter en sneller gegroeid vlees. Hier ben ik ook zeker geen fan van! Maar deze petitie lijkt zich vooral te richten op teelt van gewassen. Daarbij weet de wat trouwere lezer van deze site dat we vlees als essentieel noemen om je gezondheid goed te houden/maken.

Waarom Is Dit Een Domderdag?

De meeste groenten zijn van zichzelf al toxisch. Planten produceren namelijk gigantisch veel pesticiden (waar ook wij snel of langzaam aan kapot gaan) omdat ze niet opgegeten willen worden. Planten kunnen zichzelf echter niet verdedigen door bijvoorbeeld weg te rennen. Er komen heel veel gezondheidsproblemen door de immense verzameling van antinutriënten in groente en fruit. Denk aan galstenen, artritis, darmproblemen, en allerhande andere ‘vage klachten’.

Suikers

De hoeveelheden suiker in fruit zijn evenzo problematisch, want nee, ook die suikers zijn net als geraffineerde suiker ongezond. Het stemmetje wat dit tegenspreekt, is van de parasieten in je die je verslaafd hebben gemaakt aan suiker.

Reizende Strijdster Groente en OxalatenNatuurlijk, gezond en Noodzakelijk

Oftewel, het mantra van de afgelopen decennia dat fruit en groente natuurlijk, gezond en noodzakelijk zijn, kan sowieso overboord. Maar wat ik al eerder zei, is deze paradigma-verandering dusdanig goed opgezet en gedurende een lange tijd in een gestaag tempo ingevoerd dat iedereen dit nu als keiharde waarheid is gaan zien. Daarom zie je mensen die zichzelf ‘klaarwakker’ noemen plaatjes van groente en fruit delen alsof dát ze gaat redden van ziektes en andere ellende. Dat maakt deze psy-op een van de meest geslaagde.

Nogmaals, ik snap de zorg achter deze petitie. Maar ik nodig de 39.000 mensen uit om te kijken of al je huidige groente en fruit überhaupt gezond en natuurlijk is. Het antwoord is namelijk een keiharde NEE. Een beetje CRISPR kan er wat mij betreft nog wel bij…

 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.