De Pizza ervaring

De Pizza ervaring

oktober 22, 2021 2 Door Veerle

Reizende Strijdster Alwin dagje wegRick en ik waren echt helemaal lijp van pizza. Zowel thuis gemaakt als in een restaurant. Op een gegeven moment aten we het eerlijk gezegd overigens vooral in restaurants. Want er gaat niets boven pizza uit een steenoven. We gingen voordat we op ons huidige dieet overstapten zomaar drie keer per week uit eten, en vaak was toch wel één van de keren pizza. Bij O’Pazzo waren we zo vaak dat we zelfs een familiekaart kregen en dus elke keer met korting er aten. Tijdens vakantie of dagtripjes zochten we ook vaak pizza restaurants uit. Om maar even te schetsen hoe dol we erop waren.

Pizza Ten Tijde Van Carnivoor

Als je restrictief eet, en vooral gewend bent om een grote variëteit aan voedsel te eten, heb je wel eens trek in dingen “van vroegah”. Vaak is dat heel vluchtig. Meestal bedenk je je namelijk meteen waarom je dat juist niet meer at, ook terug denken aan hoe je je na het eten ervan voelde houdt je er vanaf het te eten. Met pizza net zo goed. We hadden hier al anderhalf jaar af en toe trek in, maar toch weer niet.

Carnivoor Pizza

Om toch dat pizza gevoel te krijgen ben ik aan het begin van ons Carnivoor avontuur op zoek gegaan naar een recept voor  een carnivoor pizza. Deze vond ik, want uiteraard waren we niet de enige die er af en toe naar verlangde. De korst werd gemaakt van kipfilet, Parmezaanse kaas en eieren. De toppings worst en allerlei soorten kaas. Toch was dit te heftig om te eten en uiteindelijk besloten we dit ook niet meer te eten.

Quattro

De trek bleef echter en uiteindelijk hebben we na 1,5 jaar carnivoor toch een ‘echte’ pizza afgehaald. In de auto kwamen we er achter dat het een Quattro Stagioni was, terwijl we duidelijk om een Quattro Formaggi hadden gevraagd. Wellicht een teken dat het überhaupt geen goed idee ging zijn. Uiteindelijk de goede pizza gekregen en naar huis gesneld. We deelden samen één pizza. Het smaakte nog steeds wel lekker, maar bij lange na niet zo lekker als dat we het ooit vonden. Er zat geen tomatensaus op, wat we even hadden gemist blijkbaar in de beschrijving. Misschien maar goed ook, want het smaakt al zoet genoeg zonder tomaten.

Pizza Laterizi

Reizende Strijdster Donkere gedachteMet allebei een halve pizza in onze maag zijn we Boomer gaan uitlaten. Toen pas voelden we hoe de pizza was gevallen: als een baksteen. Het lome, futloze, opgeblazen gevoel herinnerde weer aan voorheen. Het is gek hoe je gaat wennen aan dit ongemakkelijke gevoel, en jezelf wijs maakt dat dit normaal is. Na bijna twee jaar koolhydraatarm eten is het pas duidelijk hoe slecht onze lichamen reageerden op (grote hoeveelheden) deeg. Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk meteen weer verslechterd. We vonden het ook zeer tekenend dat er bij beide precies hetzelfde gebeurde. Bij thuiskomst besloten we nog lekker een portie tartaar met geraspte kaas en boter te eten. Helaas was het nare opgeblazen gevoel bij Rick de volgende ochtend pas verdwenen en bij mij pas aan het eind van de volgende dag.

Conclusione

Moet dat nog gezegd worden? Geen pizza meer voor mij, of beter gezegd ons! Bepaald eten zal enkel een herinnering blijven. Het was het bij lange na niet waard namelijk om het weer te eten. Geef mij maar een burger, eieren met spek, of een lekker stuk vlees.
 


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.