
De Pizza ervaring
Rick en ik waren echt helemaal lijp van pizza. Zowel thuis gemaakt als in een restaurant. Op een gegeven moment aten we het eerlijk gezegd overigens vooral in restaurants. Want er gaat niets boven pizza uit een steenoven. We gingen voordat we op ons huidige dieet overstapten zomaar drie keer per week uit eten, en vaak was toch wel één van de keren pizza. Bij O’Pazzo waren we zo vaak dat we zelfs een familiekaart kregen en dus elke keer met korting er aten. Tijdens vakantie of dagtripjes zochten we ook vaak pizza restaurants uit. Om maar even te schetsen hoe dol we erop waren.
Pizza Ten Tijde Van Carnivoor
Als je restrictief eet, en vooral gewend bent om een grote variëteit aan voedsel te eten, heb je wel eens trek in dingen “van vroegah”. Vaak is dat heel vluchtig. Meestal bedenk je je namelijk meteen waarom je dat juist niet meer at, ook terug denken aan hoe je je na het eten ervan voelde houdt je er vanaf het te eten. Met pizza net zo goed. We hadden hier al anderhalf jaar af en toe trek in, maar toch weer niet.
Carnivoor Pizza
Om toch dat pizza gevoel te krijgen ben ik aan het begin van ons Carnivoor avontuur op zoek gegaan naar een recept voor een carnivoor pizza. Deze vond ik, want uiteraard waren we niet de enige die er af en toe naar verlangde. De korst werd gemaakt van kipfilet, Parmezaanse kaas en eieren. De toppings worst en allerlei soorten kaas. Toch was dit te heftig om te eten en uiteindelijk besloten we dit ook niet meer te eten.
Quattro
De trek bleef echter en uiteindelijk hebben we na 1,5 jaar carnivoor toch een ‘echte’ pizza afgehaald. In de auto kwamen we er achter dat het een Quattro Stagioni was, terwijl we duidelijk om een Quattro Formaggi hadden gevraagd. Wellicht een teken dat het überhaupt geen goed idee ging zijn. Uiteindelijk de goede pizza gekregen en naar huis gesneld. We deelden samen één pizza. Het smaakte nog steeds wel lekker, maar bij lange na niet zo lekker als dat we het ooit vonden. Er zat geen tomatensaus op, wat we even hadden gemist blijkbaar in de beschrijving. Misschien maar goed ook, want het smaakt al zoet genoeg zonder tomaten.
Pizza Laterizi
Met allebei een halve pizza in onze maag zijn we Boomer gaan uitlaten. Toen pas voelden we hoe de pizza was gevallen: als een baksteen. Het lome, futloze, opgeblazen gevoel herinnerde weer aan voorheen. Het is gek hoe je gaat wennen aan dit ongemakkelijke gevoel, en jezelf wijs maakt dat dit normaal is. Na bijna twee jaar koolhydraatarm eten is het pas duidelijk hoe slecht onze lichamen reageerden op (grote hoeveelheden) deeg. Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk meteen weer verslechterd. We vonden het ook zeer tekenend dat er bij beide precies hetzelfde gebeurde. Bij thuiskomst besloten we nog lekker een portie tartaar met geraspte kaas en boter te eten. Helaas was het nare opgeblazen gevoel bij Rick de volgende ochtend pas verdwenen en bij mij pas aan het eind van de volgende dag.
Conclusione
Moet dat nog gezegd worden? Geen pizza meer voor mij, of beter gezegd ons! Bepaald eten zal enkel een herinnering blijven. Het was het bij lange na niet waard namelijk om het weer te eten. Geef mij maar een burger, eieren met spek, of een lekker stuk vlees.
Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.
Wauw. Soms moet je het weer proberen om te zien hoe blij je bent met je huidige keuze. En als je altijd zo deegachtig hebt gegeten weet je niet hoe lekker je kunt voelen na een maaltijd…
Bizar.
Ik vraag me steeds af (maar kan het niet terugvinden)
Gebruiken jullie gewoon gele kaas (zoals de typische nederlandse kaas, en is melk niet merkbaar schadelijk)?
-of is het een compromis?
En hetzelfde vroeg ik me af m.b.t. roomboter. Ik zag wel ghee staan. Gebruiken jullie gewoon de (evt biologisch/lokaal) blokken roomboter ?
Bedankt voor de blog
Graag gedaan en bedankt voor je reactie.
Ja het eten van pizza was een ontnuchterende ervaring, erg jammer want pizza was één van mijn favoriete gerechten, maar het is mij de buikklachten niet waard.
We eten rauwmelkse kaas bij de boer vandaan. Melk is niet iets wat je perse nodig hebt, maar ik vind het gewoon te lekker om te laten staan. Ik heb een aantal jaar geleden een maand zonder kaas te eten doorgebracht en dit vond ik niks. Ik miste kaas heel erg, dus het is iets wat ik nog steeds in de maaltijd gebruik. Wel is de meeste kaas die ik neem gemaakt van rauwe melk. Het probleem is vaak het pasteuriseren, ik heb nog een boek liggen met aantekeningen van Pasteur waaruit, heb ik me laten vertellen blijkt wat voor een oplichter Pasteur was.
We gebruiken ook rauwmelkse roomboter, deze kopen we ook bij de boer. In supermarkten mag het namelijk niet verkocht worden, net als rauwmelkse kaas.