De Tandarts Zwendel

De Tandarts Zwendel

juli 30, 2021 0 Door Veerle

Zelf denk ik dat niemand een fan is van de tandarts, en velen voelen ook een angst wanneer ze aan hun bezoek denken..Ik was daar geen uitzondering in, van jongs af aan heb ik al een angst voor de tandarts. Vaak wordt dit vreemd gevonden en iets waar je jezelf overheen dient te zetten wanneer je volwassen bent. Volgens mij is het een vrij logische reactie op iemand die alleen maar boort en trekt en dus je gebit in een nog slechtere staat achterlaat dan bij de start van de behandeling. Ik miste ook in de jaren dat ik naar de tandarts ging informatie over het voorkomen van gaatjes. Het was eigenlijk nog erger dan dat, want aan het einde van je bezoek kreeg je een lolly. Wauw! De treurige waarheid is dat tandartsen een verdienmodel hebben dat vooral gebaat is dat jij veel dure ingrepen ondergaat. Dus zoals eigenlijk bij alles in dit leven, moet je zelf op onderzoek uitgaan….

Reizende Strijdster LollyTandarts bezoek

Tijdens mijn kindertijd gingen wij één keer per jaar naar de tandarts. Mijn ouders vonden het onzin om er elk half jaar heen te gaan. Ook wilden zij absoluut niet dat wij een fluoride behandeling zouden ondergaan. Daar ben ik mijn ouders nog steeds zeer dankbaar voor. We hadden ook een goede tandarts, dat wil zeggen dat deze niet ‘magischerwijs’ per behandeling wel 1 of 2 gaatjes vond. Ik snap ook niet dat mensen denken dat een goede tandarts iemand is die veel gaatjes vindt. Vooral wanneer je totaal geen last hebt van je gebit is het ridicuul om er een groot gat in te laten boren, enkel omdat iemand zegt dat hij een gaatje ziet. Ik had ook nooit last van mijn gebit. Alleen wanneer ik naar de tandarts moest, want dan schoot ik in de paniek en dacht ik van alles te voelen. Toch werd er bij mij nooit een gaatje gevonden. Nadat onze tandarts ermee ophield moesten mijn ouders een nieuwe zoeken. Dit was ook meteen het moment dat mijn moeder mij en mijn broer vertelde dat we zelf onze afspraken moesten maken. Mijn moeder (die in haar leven welgeteld één gaatje heeft gehad) ging zelf altijd alleen om tandsteen te laten verwijderen. Mijn vader ging vaker en ik heb toen ik thuis woonde nooit meer een afspraak gemaakt.

7 Jaar LaterReizende-Strijdster-Kokosolie-Spoelen

Na een aantal jaar had ik toch wel wat last van mijn gebit, dus ben ik naar de tandarts gegaan. Er bleken 3 gaatjes te zitten. Met wat ik nu weet zou ik niet zo snel zijn gegaan en eerst wat andere dingen hebben geprobeerd. Toentertijd ben ik naar een tandarts gegaan in Rotterdam die gespecialiseerd was in mensen die angstig zijn voor de tandarts. Deze arts was opgeleid in Duitsland en vertelde mij en Rick dat wanneer je dagelijks spoelde met olie (Oil Pulling) dat kleine gaatjes dan weg konden gaan. Rick had een paar kleine gaatjes, waarvan de tandarts dacht dat deze weer weg zouden gaan met spoelen. Wanneer je oil pulling wilt gaan doen, dan zou ik extra virgin kokosolie aanbevelen. Met wat ik namelijk weet over zadenolie zou ik daar nooit meer mee gaan spoelen

Genees Tandbederf

Tijdens mijn 7 jaar als vegetariër merkte ik op dat mijn tanden wel erg transparant werden. Ook had ik het idee dat ze wat minder stevig in mijn mond zaten en voelde ze minder solide aan. Daarnaast had ik last van teruggetrokken tandvlees achter mijn onderste voortanden. Wat ik ineens bemerkte nu ik al ruim 1,5 jaar alleen maar dierlijke producten eet was dat mijn tanden niet alleen solider aanvoelde, maar ook dat ze niet meer zo transparant waren. Het wekte in ieder geval mijn nieuwsgierigheid en het heeft me altijd dwars gezeten dat men beweert dat tanden niet zichzelf kunnen re-mineraliseren. Dus ging ik op zoek of er ook literatuur over te vinden was. Hierbij stuitte ik op het boek “Genees Tandbederf van Ramiel Nagel. De dochter van Ramiel begon op 1 jarige leeftijd al aan cariës te lijden. Ook in zijn eigen gebit zaten in diezelfde periode een stuk of 4 gaatjes. Dit zette hem aan om hier onderzoek naar te gaan doen. In zijn boek beschrijft hij dat dieet hierin een grote factor speelt. Ook kwam hij in zijn zoektocht al vrij snel uit bij het uitgebreide onderzoek van Weston A. Price.

Weston A. PriceReizende Strijdster

Deze tandarts zag hoe in de westerse beschaving het gebit achteruit holde en hij was benieuwd hoe dit was bij mensen die nog hetzelfde dieet volgden als hun voorvaderen. Hij bezocht in het begin van de jaren 1930 enkele van de meest afgelegen gebieden ter wereld. Hierbij bemerkte hij dat de mensen die hier woorden, mits ze hun oorspronkelijk dieet volgde, nog perfecte tandbogen, weinig of geen tandbederf, een hoge weerstand tegen tuberculose, en een perfecte gezondheid hadden. Ook zag hij dat de vorm van het gezicht door slechte voeding veranderde. Dit is iets wat doorgegeven wordt aan de volgende generatie en daarom heet het boek wat Weston A. Price schreef ook Nutrition and Physical Degeneration. De mensen die hun inheemse voeding aten hadden hier geen last van. Echter bemerkte Weston A. Price dat wanneer deze mensen de westelijke voeding gingen eten, zij net zo vatbaar voor tandbederf werden als wie dan ook in het westen. Waar bestond het dieet van deze inheemse stammen vooral uit? Ze aten vooral dierlijke producten en geen tot weinig suiker. Ook nu wordt zijn werk voortgezet en is er een Weston A. Price foundation, waar men zich inzet mensen te onderwijzen in hun correcte dieet.

 

 

Mijn Ervaring

The proof is in the pudding zeggen ze wel eens, en ja hoor ook bij mij merkte ik verschil. Waar ik 2 jaar geleden nog een duidelijk verschil in kleur kon zien wanneer ik mijn tong achter mijn onderste voortanden deed ik, zag ik daar nu niets van. Mijn tanden zijn dus minder transparant geworden. Na deze jaren van Carnivoor eten voelt mijn gebit gladder en mijn tandvlees beter aan. Mijn tandvlees is rustig en niet meer teruggetrokken. Ik hoorde zelfs een ervaring van iemand die al veel langer een dierlijk dieet volgt dat hij de botten van bijvoorbeeld een kippenpoot kan doorbijten en opeten. Nu zie ik mezelf dat nog niet zo snel doen, maar het zou mooi zijn wanneer ik op een dag het idee zou hebben dat mijn tanden dit gemakkelijk zouden aankunnen.

Zouden jouw tanden dit aankunnen, of is je gebit over de jaren heen dusdanig verzwakt ? Zou je het overwegen om je dieet te veranderen om de gezondheid van je tanden te verbeteren?

 


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.