De Wetenschappelijke bevindingen over aarden

De Wetenschappelijke bevindingen over aarden

februari 21, 2022 0 Door Veerle

In mijn eerste deel over aarden, dat ik vorige week gepubliceerd heb, kun je lezen over de ontdekking van hoe belangrijk aarden is. Ook kun je wat lezen over de gezondheidsvoordelen van aarden. Deel twee van dit blog gaat over de wetenschappelijke onderbouwing van het aarden. Wat gebeurt er in het menselijke lichaam en hoe heeft dit een positieve invloed op onze gezondheid?

Weggelachen

Clint Ober bezocht, om zijn helende ervaring met aarden te delen, verschillende dokters en wetenschappers. In het begin wilde geen onderzoeker zich branden aan het idee van aarden. Hij werd niet serieus genomen en zelfs belachelijk gemaakt. Zijn idee verspreidde zich echter wel degelijk. Enkele medici werden namelijk toch wel nieuwsgierig en gingen er zelf mee experimenteren.

Proefstudie Aarden

Één proefstudie vergeleek de uitscheiding van cortisol, het zogenaamde stresshormoon, voor en na het aarden Het bleek dat aarden gedurende de slaap de cortisol afscheiding synchroniseert met zijn natuurlijke, normale ritme. Verhoogde cortisol niveaus geven een indicatie van chronische stress en kunnen mede de oorzaak zijn van slecht slapen en meerdere gezondheidsproblemen. Proefpersonen sliepen beter en hadden minder pijn toen ze geaard waren tijdens hun slaap.

Reizende-Strijdster-cortisol-Aarden

Hart- en vaatziekte en aarden

In 2001 trok het werk van Clint Ober de aandacht van cardioloog Dr. Steve Sinatra Sinds kort worden ontstekingen als één van de oorzaken van hart- en vaatziekten beschouwd. Daardoor beredeneerde hij dat als aarden ontstekingen vermindert in het hart (dat gereguleerd wordt door elektrische impulsen), het wel eens kon helpen tegen hart- en vaatziekten. Hij vroeg Clint Ober om te onderzoeken met behulp van specialisten of aarden ontstekingen kan verminderen.

Chronische ontsteking

Het woord ‘ontsteking‘ is afgeleid van ‘in brand steken’. Het is een complexe biologische antwoord van het lichaam op schadelijke stimulansen zoals ziektekiemen, beschadigde cellen en allergenen. Het verdedigingsmechanisme van het lichaam verwijdert verwonde of bedreigende stoffen, en start het proces van heling van het aangetaste weefsel.Reizende-Strijdster-Ontstekingen-na-Aarden

Positieve effecten van negatieve elektroden

Reizende-Strijdster-Bloedcellen-na-AardenJe immuunsysteem beschermt je tegen indringers van buitenaf, zoals virussen en bacteriën, en helpt het herstel van beschadigd weefsel. Wanneer er ergens een probleem is in het lichaam, snellen witte bloedcellen en andere cellen in een eerste reactie naar die plek. Sommige van die cellen geven vrije radicalen af, die helpen met het afbreken van de binnendringende micro-organismen en het beschadigde weefsel.

 

Vrije radicalen

Vrije radicalen zijn positief geladen moleculen (hebben een tekort aan één of meer negatief geladen elektroden), die altijd op zoek zijn naar vrije elektronen. Normaal halen ze deze ontbrekende elektronen weg bij de binnendringers en het beschadigde weefsel en doden zo deze ongewenste gasten of breken zo de beschadigde cellen af om afgevoerd te worden. Deze immuunrespons wordt ook wel ontstekingsrespons genoemd en geeft vaak de bekende symptomen van een ontsteking: zwelling, warmte, pijn, roodheid en, afhankelijk van de plek, een bewegingsbeperking.

Anti-oxidanten

Als dit herstelproces op zijn einde loopt, dient het overschot aan vrije radicalen geneutraliseerd te worden door vrije elektronen en antioxidanten of andere vrije elektronen in het lichaam. Als er te weinig vrije elektronen zijn, dan kunnen vrije radicalen het gezonde weefsel aantasten, wat weer een immuunrespons teweeg brengt. Zo komen we in een vicieuze cirkel terecht en ontstaat er chronische ontsteking, de oorzaak van vele hedendaagse chronische aandoeningen, auto-immuunziekten, en een versneld verouderingsproces.

Hieronder een greep uit de gezondheidsklachten die je door chronische ontsteking kunt ontwikkelen.

 • coronaire hartziekte
 • cerebrovasculaire ziekte
 • diabetes
 • Crohn ziekte
 • Reumatoïde artritis
 • Lupus
 • Multiple Sclerose (MS)
 • fibromyalgie
 • Parkinson
 • Alzheimer
 • Kanker
 • Darmstoornis
 • Chronische pijn

Door te aarden en een dieet te eten dat gebaseerd is op dierlijke voeding en het elimineren van planten, granen en suikers kun je ervoor zorgen dat de ontsteking niet langer chronisch is.

Vicieuze cirkel doorbreken met aarden

De aarde heeft een overvloed aan vrije elektronen, dus is daardoor de uitgelezen manier om ons lichaam te voorzien in de behoeft van vrije elektronen. Wanneer je direct contact hebt met de aarde stromen zij je lichaam binnen en neutraliseren de positief geladen vrije radicalen. Zo kunnen we de bovengenoemde vicieuze cirkel doorbreken en wordt het helingsproces in gang gezet, want chronische ontsteking en de daaruit voortvloeiende ziektes en pijn zijn onder andere het resultaat van een gebrek aan elektronen. Het antwoord is dus dat aarden chronische ontstekingen aanzienlijk vermindert.

Conclusie

Er is aardig wat wetenschappelijk en anekdotisch bewijs dat aarden werkt. In de zomer loop ik dan ook graag op blote voeten en thuis slaap ik sinds kort weer geaard. Onze hond Boomer heeft ook een aardingsmat die ik zelf voor hem gemaakt heb. In een volgend blog zal ik het ook hebben over hoe je zelf een aardingsmat kunt maken en wat mijn ervaring is met aarden. Voor nu ben ik enthousiast als ik kijk wat het voor mijn gezondheid kan betekenen. Dit wilde ik graag ook met jullie delen. Ben jij al aan het aarden en merk je al verschil? Laat vooral een reactie hieronder achter!

 


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.


 

Spread the love