Leeuwendieet

Leeuwendieet

januari 12, 2023 2 Door Rick

Gelijkschakeling

Zoals wel vaker is de gelijkschakeling weer duidelijk zichtbaar in de media. Het dieet dat vooral bekend is geworden als ‘carnivoordieet’ (naar het gelijknamige boek van Shawn Baker), is door een journalist “Leeuwendieet” (vertaal vanuit Lion Diet) genoemd, wat vervolgens door anderen is overgenomen. Er wordt echter voornamelijk naar carnivoordieet gerefereerd in andere artikelen, video’s, en Facebook groepen. In NL heet de facebookgroep voor gegadigden voor dit dieet dan ook Carnivoor NL.

Als mensen carnivoordieet of carnivoor dieet zoeken op een zoekmachine online, vind je de Reizende Strijdster site wél. Met Leeuwendieet niet. Wellicht na het plaatsen van dit korte stukje (hopelijk) wel…

Leeuwendieet – De Bel En De Klepel

Waarom ik Leeuwendieet geen goede naam vind, is heel simpel: het klopt meestal niet. Leeuwen eten het dier direct nadat de leeuwinnen het hebben teruggebracht van hun rooftocht – de mannetjes doen immers niet veel. Oftewel alles rauw, en verser dan vers. Lion diet Reizende Strijdster leeuwendieet lion diet carnivoor dieet vlees zuivel eieren media krantEen theorie is overigens dat katachtigen ingewanden eten en zodoende alsnog planten, hetzij voorverteerd, binnen krijgen.

Alleen wat traditionele stammen, zoals de Masai, eten hun vlees zo vers als leeuwen. Er zijn wel mensen in het westen die al hun vlees rauw zeggen te eten, maar het merendeel bakt/braadt/stooft/grilt hun vlees vaak eerst. Afgezien van tartaar en gemarineerde bieflappen geldt dit voor ons ook. Wij eten net als veel andere mensen naast vlees best wat zuivel, en in kleinere mate vis en schaaldieren.
Leeuwendieet of Lion Diet wordt daarom vooral gebruikt als het meest radicale eliminatiedieet, dus een subdieet binnen het carnivoordieet, omdat je dan echt alleen maar vlees eet. Het is dus wel een gebruikte term, maar niet als paraplunaam.

Dieraardig Dieet

De naam carnivoordieet vind ik evenmin fantastisch, maar dat dekt wel iets meer de lading. Al heb ik het zelf ‘in het wild’, dus buiten internet om, zelden een naam gegeven. Het antoniem van plantaardig (dieet) zou vleesaardig zijn, of dieraardig, maar dat klinkt wat raar. Al zijn de boeren waar wij ons vlees kopen aardiger voor de dieren dan de natuur voor wilde planteneters is, is het carnivoordieet – en geen enkel ander dieet – niet echt dieraardig.

Lion diet 03 Google zoekresultaten Reizende Strijdster leeuwendieet lion diet carnivoor dieet vlees media krantGekochte Journalisten

Zoals te lezen in diverse blogs ben ik allesbehalve neutraal wat betreft mijn mening over de media. De meeste, en eigenlijk allemaal bij de grotere kranten, zijn gekochte journalisten. Je hoeft niet eens een ‘aluhoedje’ op te hebben om te zien dat ze één stem hebben, en veelal dezelfde mantra’s overnemen die vanuit bepaalde instanties worden verkondigd. Of dat gaat over ‘gezondheidszorg’ (medicijnen verkopen), het ‘redden van het klimaat’ (ecologisch belang is eigenlijk meestal economisch belang) of ‘gezonde dieetrichtlijnen’ (door Unilever gedicteerde reclame voor bewerkt eten) Niet vreemd als je weet dat praktisch alle kranten nu opgeslokt zijn door hetzelfde Belgische moederbedrijf.

Plantaardige Propaganda

Niet alleen is bovenstaande reden om de media te wantrouwen en links te laten liggen. Ik heb en tijdje geleden ondervonden hoe echt inhoudelijk willen praten over dit dieet de kop in wordt gedrukt vanuit een redactie. Het mag alleen maar gaan over hoe fijn je jezelf voelt, en dat het makkelijk en lekker is. De bewezen gezondheidsrisico’s van een veganistisch/plantaardig dieet, of dat van De Schijf Van Vijf, worden genegeerd. Je mag ook niet aantonen dat we fysiologisch gemaakt zijn om veel dierlijke producten te eten. Aantonen dat er alsnog miljarden dieren worden afgemaakt om al die planten te kunnen laten groeien en oogsten is net zo min de bedoeling. Dat zie je ook nu weer in de recente artikelen over het ‘Leeuwendieet’.
Vandaar dat we veel tijd en energie steek om via deze blogs alsnog mensen te informeren. Hier kunnen we veel meer de diepte in gaan. Waar mogelijk ondersteunen we de tekst met wetenschappelijke argumenten.

Mocht je via deze lion diet blog op de Reizende Strijdster site zijn beland: welkom!
Veel plezier met lezen. Er komen iedere week artikelen bij. Zowel over voeding, als over andere zaken waar we ons mee bezighouden.

 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.