Drinken Dieren Andermans Melk?

Drinken Dieren Andermans Melk?

maart 22, 2023 0 Door Veerle

“Geen enkel dier drinkt nog melk wanneer het uit de zoogperiode komt, laat staan van een ander dier, behalve de mens. “ (bron)

Dit is een vaak gehoorde uitspraak van veganisten. Dieren doen wel meer dingen niet, die wij mensen wel doen. Koeien lopen op vier poten en herkauwen gras, sommige haaien kunnen hun gebit uitschuiven, bidsprinkhanen pakken hun prooi in een twintigste van een seconde, en bepaalde honden kunnen kanker bij mensen detecteren. Dat zie ik mensen allemaal ook niet doen. Vandaag wil ik echter geen essay schrijven over de drogredenering achter het ‘dieren doen het niet, dus wij mogen het ook niet doen argument’.

Waarom dan niet?

Heel simpel: het argument klopt niet. Dat dieren het niet op dezelfde schaal als wij doen wil niet zeggen dat ze het überhaupt niet doen. Zodra ze de kans namelijk krijgen pakken ze wel degelijk hun kans om de melk van een ander te drinken. Wellicht is de reden dat wij het wél op de huidige schaal doen omdat we 1: geen dieren zijn, en 2: een bepaalde intelligentie bezitten waardoor we dieren zijn gaan domesticeren voor hun melk (en/of vlees). In hetzelfde straatje als de herbivoren die wel degelijk vlees eten als je de kans krijgen.

Maar goed, “a picture is worth 1000 words”, hieronder wat foto’s van dieren, waar het toch verdacht veel erop lijkt dat ze wel degelijk melk van een andere diersoort drinken als ze het te pakken kunnen krijgen…

Dieren drinken melk bij andere dieren Reizende Strijdster

 


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.