Dubieuze Leuzen

Dubieuze Leuzen

april 24, 2023 0 Door Rick

Digitale Tegels

Als je langer dan een week internet in je leven hebt, en zeker op sociale media vertoeft, kan het niet anders dan dat je in aanraking bent gekomen met ‘inspirerende tegels’. Een voortvloeisel van de oude, geglazuurde aardewerken tegels met ouderwetsche wijsheden, en de daaropvolgende posters die je in kantines zag. Met de algehele digitalisering van ons leven is het nu mogelijk om een constante stroom aan deze tegels te maken en te delen met anderen. Niet vreemd dus dat je ze regelmatig voorbij ziet komen. Veelal positieve, inspirerende, hoopvolle teksten, al dan niet versierd met van alles en nog wat.

Dubieuze Leuzen

Waarom heet deze blog zo? Er komen nogal wat spreuken voorbij op tegels die op het eerste oogopslag positief zijn. Totdat je gaat inzoomen op zo’n leus, oftewel er wat meer over gaat nadenken. Uiteraard kun je dit afketsen zoals met het dwangmatige ‘positieve denken’ waarover ik eerder schreef. Maar er is wel degelijk iets aan de hand met sommige teksten. Wederom is het niet zo zwart-wit als we zouden willen.

Love is Love & Love Is Never Wrong

Love is Love Dubieuze Leuzen lgbt pride pedo tegels quotes citaten inspirerende tekst Reizende StrijdsterLiefde is natuurlijk een prachtig fenomeen. Er bestaan allerlei soorten liefde, tussen familieleden, tussen twee geliefden, maar ook liefde voor de natuur of voor je huisdier. Of een liefde voor bepaalde muziek of films. Liefde is dus behoorlijk veelzijdig.
Deze leus is heel kort en krachtig en klinkt leuk, maar is ook vaag en inzetbaar voor minder fraaie doelen. Hetzelfde geldt voor de variant die ik zag “Love is never wrong”. De LGBTTQQIAAP – ja zoveel letters zijn het serieus al, en er zijn allerlei al dan niet langere variaties – hebben deze leus omarmd om de overtuiging over te brengen dat elke vorm van (romantische/intieme) liefde tussen twee mensen hetzelfde is. De beweging zet zich natuurlijk op steeds actievere manier in om iedereen hiervan te overtuigen, en je ziet dat het aantal letters in de afkorting groeit. Wat ik tegelijkertijd ook zie is eenzelfde groei aan aantal scheve ogen.

Zeker nu het steeds meer de maatschappij in wordt geïnjecteerd. Want is inderdaad IEDERE seksuele geaardheid prima? Bestialiteit ook? En om de olifant eindelijk te benoemen: pedoseksuele relaties? Volgens deze leus is liefde gewoon liefde. Waar stopt deze “Love is Love” en “Love is never wrong” logica? We worden nu al gedwongen om alles te vieren binnen dit alfabet. Aangezien er nu al een eufemisme is bedacht voor pedofielen is het geen vreemde gedachte dat er helemaal geen grens zal zijn uiteindelijk. Nog een P erbij valt nog amper op. We hebben overigens al sinds decennia politici die openlijk pleiten om de leeftijd om legale seks te hebben steeds meer naar beneden te halen. Want in hun ziekelijke optiek zijn kinderen van 12 (of uiteindelijk nog jonger) prima in staat om een objectieve beslissing te nemen of ze seks willen hebben met een volwassene.

Good Vibes Only Dubieuze Leuzen positief denken new age spiritualiteit tegels quotes citaten inspirerende tekst Reizende StrijdsterGood Vibes Only

Deze leus klinkt gezellig. Ik zie meteen een lounge barretje aan het strand waar je met de voetjes in het zand nipt van een kleurige cocktail, terwijl deze leus in roze neonletters de rieten wand verlicht.

Afijn, het dwangmatig willen wegdrukken van ‘negatieve vibraties’, of in z’n geheel pessimistische personen is een vorm van Optimistisch Totalitarisme, een neurotisch wegpoetsen van de soms pijnlijke, uitzichtloze en hopeloze realiteit. Het resultaat is dat je een oppervlakkig, clichématige schil van een mens wordt, waar weinig substantie in huist. Je kunt jezelf natuurlijk constant (ver)hullen in ‘Good Vibes’, maar dat maakt niet dat de objectieve realiteit daadwerkelijk minder bedreigend is of dat alle problemen opgelost zijn.

Uiteraard maak je het jezelf een stuk makkelijker als je goed gemutst bent, dat straalt namelijk wel degelijk over op anderen die dit als een olievlek verspreiden. Als je echter geen ruimte laat voor jezelf en voor anderen voor de negatieve emoties, krijg je een gekunstelde, ‘blijheid’. Een vrolijk beschilderd kartonnen decorstuk dat door moet gaan als intrinsiek geluk.

Happy Dubieuze Leuzen positief denken new age spiritualiteit tegels quotes citaten inspirerende tekst Reizende StrijdsterHappy

Twee leuzen kwam ik tegen die hierover gaan. De eerste is “you are a good person and you deserve to be happy”. Dus iedereen is een goed persoon? Volgens mij gaat het hier al mis. Wie bepaalt er wie goed of slecht is, en waarom verdien je het om ‘happy’ te zijn?

De tweede is “The purpose of our lives is to be happy”. Serieus? Ik snap dat je het leven zo aangenaam mogelijk wilt doorgaan. Maar een emotie zoals deze, overigens in tegenstelling tot “joy” wat minder rijk van betekenis, kan toch niet het doel zelf zijn? Het impliceert dat je maar je gang mag gaan, zolang het je maar (constant) plezier brengt. Daar draait het op uit in de volgende leuzen. Geheel niet toevallig…

Society-is-going-to-judge-you-anyway-so-do-whateve Dubieuze Leuzen positief denken new age spiritualiteit tegels quotes citaten inspirerende teYou Can Do Whatever You Want

Heeft deze leus eigenlijk nog uitleg nodig? Ja we leven in een compleet gestoorde, hedonistische wereld, en een wereld waar een select clubje inderdaad doet wat ze maar willen over de rug van hun slaven, die op hun beurt steeds meer worden beteugeld. Maar zelfs in deze clownswereld zijn er (gelukkig) nog steeds enige resten van beschaving te vinden. Zonder restricties is deze spreuk daarom een carte blanche voor de meest gruwelijke dingen. Net als “Society is going to judge you anyway, so do whatever you want”. Wat? Ten eerste is de maatschappij (zeker nu) absoluut geen graadmeter voor wat normaal gedrag is, of een moreel kompas te noemen. Dus als de maatschappij iets afkeurt is dat niet per se reden om te denken dat je fout bezig bent, en andersom is het niet per se goed wat je doet als je lof krijgt in deze maatschappij. Ten tweede is dit een uitnodiging om er maar op los te vul-maar-innen.

Do What Makes You Happy Dubieuze Leuzen new age spiritualiteit tegels quotes citaten inspirerende tekst Reizende StrijdsterDo What Makes You Happy

Oh jee deze leus is minstens zo ondoordacht en gevaarlijk als de leus hiervoor. Er zijn mensen die heel blij worden van het uitmoorden van andere mensen, of vrouwen verkrachten, of winkels plunderen. Of om nog eventjes de Love is Love leus erbij te halen: om kinderen te misbruiken. Dus nee, er zijn behoorlijk wat restricties op deze ‘wijsheid’. Constant blij zijn is ook niet per se een zinvol en reëel streven, en geen zuiver streven als het ten kosten gaat van je medemens – wat sowieso een uitdaging is om te voorkomen!
Sadhguru, één van de vele goeroes die groot gemaakt is in Het Westen als zogenaamde spirituele gids, heeft een mooie variant: “do whatever you want but do it well”. Dus als je het leuk vindt om huizen af te branden, zorg dan wel dat je het goed doet!

Nog Even Een Nederlandse Leus Voor De Grap

als het jou gelukkig maakt Dubieuze Leuzen new age spiritualiteit tegels quotes citaten inspirerende tekst Reizende StrijdsterNa al dat Engels nog even een Nederlandse leus: “als het jou gelukkig maakt, is het niet belangrijk wat anderen ervan vinden”. Wow. Eronder staat nog “Jij als bron”. Over dat laatste deel kun je van alles zeggen, maar vooral het eerste deel is net als de vorige twee leuzen behoorlijk problematisch. Het prevalerende egocentrisme van deze tijd, dat zich in veel gevallen zelfs uit in onversneden narcisme, spat hier van af. Als iedereen zou doen wat hij zou willen zonder rekening met een ander te houden, zou de wereld er nog gestoorder uitzien dan het er nu uitziet. Een goed voorbeeld hiervan is hoe de heersende elite zich gedraagt met alle gevolgen voor ons ‘plebs’. Een bende psychopaten dat enkel rekening houdt met zichzelf, en als enige doel heeft om zoveel mogelijk macht te behouden of naar zich toe te trekken. Dat wij in het proces steeds armer, ongezonder, servieler, ongelukkiger, en onvruchtbaarder worden is onbelangrijk – of zelfs mooi meegenomen volgens de meer eugenetische garde.

You Can Be Whatever You Want To Be

you can be what you want dubieuze leuzen positief denken new age spiritualiteit tegels quotes citaten inspirerende tekst Reizende StrijdsterOok deze leus gaat op dezelfde toer als de drie hiervoor, maar kan nog meer in het absurde worden getrokken. Laten we echter voor de grap even de onmogelijkheid overslaan van hoe je een broodrooster of paracetamolletje kan worden.
Binnen de menselijk, realistische grenzen is deze leus meteen valselijk onwaar. De inclusiviteitsoorlog heeft ons nu gedwongen om te geloven dat we alles kunnen worden, dat iedereen alles kan bereiken “als je maar hard genoeg werkt”. De waarheid is dat je sommige doelen nooit zal bereiken als je of niet in de juiste familie geboren bent, of wanneer je binnen bepaalde morele grenzen leeft. Dat is de realiteit van in een systeem leven dat door en voor psychopaten gemaakt is.
Binnen het biologische spectrum zul je (in de objectieve realiteit) genoeg blokkades ervaren als je blind of doof bent, geen benen hebt, last hebt van een spraakgebrek, één van de talloze psychische aandoeningen, of wat voor fysieke beperking dan ook. Hetzelfde geldt voor fysieke kracht of juist intelligentie die per mens verschillend is waardoor je begrensd wordt in je kunnen. Door mensen deze leugen wijs te maken zijn er inmiddels generaties van ontgoochelde mensen ontstaan. Niet alleen loop je tegen een muur op waarvoor je nooit bent gewaarschuwd van tevoren. Je hebt ook nog eens last van de verlammende keuzestress in een oerwoud van opties. Dit zijn veelal (objectief gezien) betekenisloze banen die geen enkele voldoening geven, enkel geld.

Total Freedom dubieuze leuzen quotes citaten inspirerende tekst corona freedom vrijheid demonstratie maatregelen Reizende StrijdsterFreedom! (vrijheid Blijheid)

Sinds de befaamde maatregelen die wereldwijd werden uitgerold in 2020 is dit een veelgebruikt woord. Het klinkt natuurlijk mooi: vrijheid. Maar vrijheid zonder enige inkadering kan uitmonden in een complete hel. Eigenlijk wat we nu zien gebeuren. Aan de ene kant ‘mag alles’, aan de andere kant wordt je opgesloten en mag je niks meer. Deze leus kan een uitnodiging zijn om de meest psychopathische mensen ongestoord hun gang te laten gaan. Dan heb ik het niet alleen over de geijkte moordenaars, verkrachters, en kindermisbruikers, maar ook (vooral) de heersende orde. Zonder universeel, objectief raamwerk krijg je nu eenmaal een door mensen gemaakt wetssysteem dat rekbaar is en vatbaar is voor iedere soort corruptie die je kunt bedenken. De mensen aan de macht zetten hún vrijheid immers al te graag in. In hun sociaal-darwinistische wereldbeeld behelst hun vrijheid namelijk juist het vernietigen of tot slaaf maken van de mensen buiten hun kring. Wat inmiddels overigens al eeuwen gebeurt, maar waarvan we nu overduidelijk de desastreuze, sinistere doelen in stroomversnelling zichtbaar zien worden. Hé jij wilde “totale vrijheid” toch?

Open Your Mind

open-your-mind dubieuze leuzen positief denken new age spiritualiteit tegels quotes citaten inspirerende tekst Reizende StrijdsterJe ziet veel leuzen met “mind” erin, veel geëxtrapoleerd uit de ‘yoga-hoek’, en/of vanuit de new age spiritualiteit die in alle vezels van de samenleving is gedrongen. Veel leuzen kun je dan ook scharen onder Positief denken. Open Your Mind is een zeer bekende waarmee je zoals met de voorgaande leuzen diverse kanten op kunt. Een minder aangename invulling in dat je je geest openstelt voor toxische ideologieën, veelal verpakt als juist iets positiefs. Om het even dramatischer en spiritueler uit te drukken: je geest openstellen voor allerlei ‘entiteiten’ die je komen ‘helpen’ kan net zo goed betekenen dat je demonen binnenlaat die je geest juist vergiftigen zonder dat je het (meteen) doorhebt. Het verbaast me namelijk dat mensen gelijk een entiteit bestempelen als iets wat wil helpen.

Als je trouwens ook maar enige blijk geeft van weerstand tegen de alsmaar doordenderende progressieve trein, ben je ook meteen “close minded”, of een huppeldepup-foob. Weer het woordje “mind” dat in dit geval gebruikt wordt om aan te tonen hoe ouderwets of intolerant je bent. De keerzijde is, zoals met zoiets als de leus “vrijheid”, dat je geen enkele grens stelt aan wat je acceptabel vindt. Dus als de massa het prima vindt om elkaar op te eten, er op los te neuken met jan en Alleman, eerstgeboren te offeren, Beëlzebub te aanbidden, of kinderen te misbruiken, moet je daar dan toch in meegaan? Nee. Ik ben dan liever een “bigot”.

Goddess dubieuze leuzen narciske egocentrisme snowflake prinses godin positief denken new age spiritualiteit tegels quotes citaten inspirerende Narcisme En Zelfliefde

Net heb ik al even narcisme aangestipt, waar al meer dan genoeg over is gezegd op internet. Er zijn echter leuzen die een stap verder gaan dan in de context van lekker doen waar je zin in hebt. Wat denk je van “you are a bright beautiful goddess” en “you are perfect the way you are” (met allerlei variaties)?

Het is geen wonder dat we al een paar generaties Disney-achtige prinsessen en prinsen hebben rondlopen. Hoe kun je nog groeien als mens, en hoe kun je kritiek incasseren, als je de perceptie hebt dat je al perfect bent? Of nog gekker: een god(in)? Sorry, maar je bent toch echt een mens. Met al zijn zwakheden, falen, en beperktheden. Je bent verre van perfect, en dat is trouwens prima zolang je streeft naar een zeker vervolmaking. Mochten we toch ooit een enigszins volwaardig en compleet mens willen worden, is het zaak om dit soort leuzen in de prullenbak te deponeren.

Good food 2 new age spiritualiteit tegels quotes citaten inspirerende tekst Reizende StrijdsterVoeding

Sinds ik me in voeding ben gaan verdiepen heb ik zoveel leuzen voorbij zien komen rondom dieet dat het niet eens meer bij te houden is. Ik heb vaak het plaatje “dit is mijn vaccin” gezien, met een foto van fruit. Uiteraard begrijp ik het sentiment, gezien de propaganda rondom fruit eten, maar als je Veerles blogs hebt gelezen over hoe natuurlijk fruit is en of fruit wel zo gezond is kun je op z’n minst vraagtekens zetten hierbij. In diezelfde lijn heb je “pay the farmer now or pay pharma later” en ”good food is good medicine”. De boodschap is goed, maar waarom zien we daar allerlei groente en fruit bij, en geen écht superfood, zoals rundlever? Ik weet het, dieet is en blijft een blinder vlek.
Laten we trouwens maar niet ingaan op de absurde, onrealistische, zelf verheerlijkende veganistische leuzen, want dit is al zo’n lang verhaal geworden. Mijn idee is om hier een aparte blog over te wijden.

De Lijst Is Eindeloos

Dit was zomaar een greep uit de eindeloze oceaan van leuzen. Ik heb er zomaar wat uitgepikt om wat over te zaniken. Mocht je zelf bloemrijke voorbeelden hebben, zet ze dan vooral neer. Hierbij hoop ik in ieder geval dat je niet zoals je overactieve tante op Facebook zomaar elke leus deelt. Je weet maar nooit wat voor verdraaiing pervertering er achter schuil kan gaan…

BRONNEN

Noem het zelf gerust MAP, maar je bent toch echt nog steeds een pedo.

Niet dat ik een minimalist ben, maar dit artikel zet het mooi uiteen. Zoals je hier leest is het blad Happinez dus goed gekozen, aangezien het enkel over producten gaat en allerlei externe redenen om ‘happy’ te worden.


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.