Een snuffelkleed voor ¥ung ₿oomer maken

Een snuffelkleed voor ¥ung ₿oomer maken

februari 26, 2021 0 Door Veerle

Snuffelkleed

Voordat we Boomer in huis namen hebben we een aantal speeltjes gekocht. Een speeltje wat we niet gekocht hadden, maar wat me ook heel leuk leek was een snuffelkleed. Hoewel er vele zijn om uit te kiezen leek het me wel zo leuk deze zelf te maken. Dan kon ik alles zelf bepalen; de kleur, vorm, grootte en hoe ingewikkeld het snuffelkleed was. Het leek me wel zo handig er wat uitdagende elementen in te maken, zodat Boomer niet al snel uitgekeken zou raken.

Reizende Strijdster Snuffelmat 07

Speuren op internet

Voordat ik begon met het ontwerpen van de snuffelkleed leek het me handig eerst zelf wat online te gaan snuffelen. Daar vond ik veel afbeeldingen van snuffelmatten om inspiratie op te doen. Erg leuk, maar ook lastig, soms maakt een overvloed aan keuze het er niet gemakkelijker op.

Reizende Strijdster Snuffelmat 08

Snuffelkleed ontwerp

Uiteindelijk besloot ik dat ik wel genoeg snuffelkleed voorbeelden gevonden en opgeslagen had. Het was nu toch echt tijd om aan de schets voor het snuffelkleed te beginnen. Dit houdt bij mij in dat ik ruwweg de vorm schets met de elementen die ik er zeker weten op wil hebben. Daarna begon ik meteen met uitknippen. Mallen maken doe ik vaak niet aan. Ook houd ik er zelf niet heel erg van een ontwerp te moeten volgen en vind het veel leuker tijdens het proces beslissingen te nemen. Deze strategie werkt niet altijd, maar vaak eigenlijk wel.

Snuffel stof

Het soort stof die aangeraden werd voor het snuffelkleed had ik niet, maar gelukkig heb door mijn werk als kunstenaar een kast vol met stofjes om uit te kiezen. Doordat ik samen met Rick veel met stof werk voor het project getiteld Origin of Joy, had ik aardig wat stofkeuze. Aangezien ik van kleur houd kon het niet anders dan dat dit snuffelkleed ook aardig gekleurd ging worden.

Snuffelkleed hulp

Nu denk je misschien “is dat niet heel veel werk zo’n snuffelkleed maken?”. Jazeker, daar heb je inderdaad gelijk in. Als je het wilt doen om geld te besparen, dan kun je er beter eentje kopen. Zelf ben ik er drie volle dagen en avonden mee bezig geweest. Gelukkig hoefde ik dit niet alleen te doen, ik had hulp. Deze hulp ging op de stof liggen waar ik deze aan het knippen was. Ook pikte hij de verschillende nog niet vastgenaaide elementen terwijl ik aan het bepalen was waar ik deze kwijt wilde. Kortom zonder hem was het me niet gelukt.

Reizende Strijdster Snuffelmat 05

Lekker snuffelen

Zoals gezegd was het snuffelkleed na drie dagen eindelijk af. Het was dus tijd om te kijken of Boomer de mat net zo leuk vond als dat ik het vond om het te maken. Het zou namelijk erg jammer zijn wanneer ik er zo hard en lang aan gewerkt zou hebben en hij er niets aan vond. Gelukkig viel het in de smaak en is het nog steeds een uitdagende mat voor hem om te doen.

Conclusie

Wanneer je het leuk vindt een eigen ontworpen snuffelkleed te hebben en je vindt het leuk om te naaien zou ik het zeker zelf maken. Ik vond het echt een leuk project om aan te zitten. Voor mensen die dit niet leuk vinden zou ik ze aanraden er vooral eentje te kopen. Het is zeker niet goedkoper om er eentje zelf te maken, maar wel erg leuk

 


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.


 

Spread the love