Eet NIET Volgens de Schijf van Vijf

Eet NIET Volgens de Schijf van Vijf

juli 26, 2023 0 Door Veerle

De Schijf van Vijf, een slecht én bovendien gevaarlijk advies van het OnderVoedingscentrum. Over deze Schijf van Vijf en organisatie heb ik al veel geschreven. Al deze artikelen heb ik gebundeld en kun je hier terugvinden.

De Kracht van Herhaling

Dan zou je zeggen dat op een gegeven moment toch wel alles gezegd is, en eigenlijk is dat ook wel zo, ware het niet dat mensen vaak herhaling nodig hebben. Dat is ook de reden dat er zoveel dingen herhaald worden. Uiteindelijk ga je toch bepaalde dingen geloven (als je niet oppast), enkel en alleen door herhaling. Dus is het nodig om mezelf te herhalen in mijn artikelen. En vooral over de Schijf van Vijf, wat nog te veel mensen zien als een gezonde richtlijn.

De Moderne Schijf van Vijf

Ik ga het nu niet uitgebreid hebben over de afzonderlijke schijven uit de nieuwste Schijf van Vijf, deze heb ik in afzonderlijk van elkaar in blogs behandeld. Wel zal ik in dit blog op onderstaand plaatje laten zien waarom deze schijf gevaarlijk is en niet gevolgd dient te worden.

Reizende-Strijdster-Schijf-van-vijf.

Voor een uitgebreidere uitleg verwijs ik je graag door naar mijn blogs waar ik afzonderlijk de schijven onderbouwd bekritiseerd heb.

Groente en Fruit
Brood, Graanproducten en Aardappelen
Plantaardig vetten
Vis, Peulvruchten, Vlees, Ei, Noten en Zuivel
Dranken

Voedingswetenschap

En vergeet niet dat het Voedingscentrum zich (net als iedereen) zich niet kan baseren op wetenschappelijke onderzoeken. Er zijn GEEN goede wetenschappelijke onderzoeken die ons wat kunnen zeggen met betrekking tot voeding op onze gezondheid. Waarom dit zo is, kun je hier lezen.

Heel veel van hun zogenaamde ‘bewijs’ is al lang en breed ontkracht. De zogenaamde “Blue Zones” zijn ook al lang geleden onderuit gehaald, net als de Cholesterol hypothese. Het is overigens al decennia bekend dat plantaardige oliën helemaal niet goed voor ons zijn. Toch blijven grote intituten het tegenoverstelde beweren.

 

Eet jij of heb jij volgens de Schijf van Vijf gegeten? Beviel dit je goed?

 

 

 

 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.