Dieetstoornis

Dieetstoornis

december 26, 2022 0 Door Rick

Door Dik En Dun

Als je de definitie van eetstoornis  opzoekt krijg je “psychische stoornis in het eetgedrag”. Daarbij staan als voorbeeld anorexia en boulimia. Beide overduidelijk eetstoornissen, althans dat zou duidelijk moeten zijn. De pro-anna websites denken hier anders over helaas. Op het andere uiterste heb je de ‘fat acceptance movement’ die ons (ook via de medische wereld) wil overtuigen dat 200 kilo wegen prachtig én gezond is. Mensen die nog in een enigszins objectieve realiteit leven weten wel beter dat dit alles behalve gezond is. Hoop ik.

Er zijn eetstoornissen die wat minder duidelijk zijn maar die eigenlijk veel meer voorkomen. Ze vallen echter niet op omdat ze genormaliseerd zijn.  Onze realiteit is nu eenmaal over vele decennia behoorlijk verstoord en vervormd (misvormd), waardoor sommige gedragingen niet meer opvallen als ongezond of abnormaal. Het plantaardige dieet dat al decennia door onze strot wordt geduwd is daarvan een mooi voorbeeld.

Veganisme

Dit is natuurlijk meteen de meest strikte vorm van een plantaardig dieet, waarbij de ideologie erachter dusdanig streng is dat je geen enkel dierlijk product mag gebruiken. Je hebt hierin de ‘whole food plant based’ leden, dus degene die alles zoveel mogelijk zelf maken met verse groenten en fruit. Sommige eten alles zelfs rauw, anderen koken hun eten wel en voegen ook koolhydraten toe zoals pasta en rijst. Hierbinnen heb je als meest restrictieve de fruitariërs die echt enkel fruit eten. Over ‘breatharians’ gaan we het maar even niet hebben nu…

Daarnaast is er het kamp dat echt alles eet als het maar niet dierlijk is. Oftewel wél vleesvervangers, namaakkaas, gefabriceerde vis en eigenlijk heel veel dingen die hun hersenen keer op keer teleurstellen omdat die denken dat ze eindelijk weer voedingsstoffen binnen krijgen.

Veganorexia – Anorexia Vegana

Hoe dan ook zijn veganisten ieder op hun eigen manier ondervoed, wat bij sommigen sneller en op een andere wijze tot uiting komt dan bij anderen. Fruitariërs zien er na verloop van tijd uit alsof ze net uit Sobibor komen. Degene die veel bewerkt eten (Frankenstein Food) eten komen juist volop aan. Dik zijn Meat is murder vegan protest eetstoornis dieet veganisme vegan sad standaarddieet voedingscentrum ondervoeding vlees carnivoor Reizende Strijdsstaat echter niet gelijk aan gevoed zijn. Laat je dus niet misleiden daardoor.

Wat opvalt is de ratio van 63% vrouwen tegenover 37% mannen die zich identificeren als ‘vegan’. Je ziet bij veel vrouwen (en wat mannen) een geschiedenis van eetstoornissen, waarvan anorexia de meest prevalente is. Door dit te verhullen als een gezond en/of ethisch dieet, heet het officieel en sec gezien ineens geen eetstoornis meer. Toch zie je dezelfde valkuilen: dwangmatig op de weegschaal staan, willen afvallen terwijl ze al graatmager zijn, en zoveel mogelijk verhullen dat ze hier zo obsessief mee bezig zijn.

Vrouwen zijn vaak, vanwege hun grotere empathische en sociale karakter, weliswaar vatbaarder voor alle emotionele chantage en sociale druk die de wereld wordt ingepompt om veganisme populair(der) te krijgen. Toch zie ik het kunnen verhullen van je eetstoornis als belangrijke reden voor veel vrouwen om dit dieet te volgen. Tragisch, want er zijn andere opties waarbij je wél goed gevoed wordt.

Intermittent Fasting Op Een Plantaardig Dieet

Zowel in bepaalde religieuze kringen als in de medische wereld wordt het eten van enkel planten en dus het uitsluiten van dierlijke producten gezien als vasten. Vasten heeft zeker gezondheidsvoordelen, zeker bij meerdere dagen vasten. Daarbij hebben veel mensen inderdaad hun gewicht beter onder controle gekregen door te vasten. Minder eten kan namelijk zeker zorgen voor gewichtsverlies. Logisch op zich.
Of in gewicht afvallen wenselijk is, is een tweede. Het gaat er namelijk om dat je vet verliest, je wilt niet dat je spieren of botten de dupe zijn. En niet iedereen wil afvallen. Ik niet bijvoorbeeld. Zodra je je voedingsinname reduceert EN ook nog eens enkel plantaardig dingen eet, gaat je lichaam op een gegeven moment in een verhongeringsmodus. Je bent namelijk eigenlijk al zoals gezegd (nagenoeg) aan het vasten. Je vast dus dubbel door niet voedzame dingen te eten afwisselend met helemaal niet eten. Het gebrek aan essentiële bouwstoffen kan uiteraard nadelige gevolgen hebben voor de compositie van je lichaam, je botstructuur en de sterkte van je botten, maar kan ook onherstelbare schade aan je hersenen opleveren. Verder krijg je gigantisch veel toxines binnen die je lichaam verwoesten op den duur, zeker bij een plantaardig dieet vol olie.

schijf van vijf plant based plantaardig dieet voedingsscentrum leugens Reizende Strijdster

De Schijf van Vijf van het (Onder)Voedingscentrum

All Stages Of (Your Miserable) Life

De plantaardige propaganda heeft ervoor gezorgd dat een plantaardig dieet zogenaamd voor ‘all stages of life’ werd bestempeld, dus ook baby’s en (op)groeiende kinderen. Na enkele overlijdens van baby’s is dit genuanceerd, al is ieder voedingsadvies steeds meer naar een plantaardig dieet aan het bewegen. Ons eigen ondervoedingscentrum bijvoorbeeld laat met hun updates van de Schijf van Vijf goed zien waar we heen moeten. Tegenwoordig staan noten en peulvruchten zelfs in dezelfde (al piepkleine) sectie met vlees. Hoe misdadig dit is heeft Veerle inmiddels uiteengezet. Juist dit soort voedingsadviezen maakt dat het plantaardige dieet steeds meer wordt genormaliseerd. Een eetstoornis verpakt als gezond alternatief.

Ondervoede Kinderen

botten oude vrouw eetstoornis dieet veganisme vegan sad standaarddieet voedingscentrum ondervoeding vlees carnivoor Reizende StrijdsterHelaas is de plantaardige eetstoornis anno 2022 zo herhaaldelijk in ons bewustzijn geramd dat we denken dat we altijd al zo aten. Vandaar ook dat kinderen gewoon meegaan in die waan, want je gaat ervan uit dat je ouders weten hoe ze je moeten voeden. Tot groot verdriet zie je helaas het tegendeel, en zie je aandoeningen zoals rachitis weer terugkomen in westerse landen. Iets dat eigenlijk amper voorkwam hier. Verder zie je kinderen met ingevallen ogen, magere ledematen, ‘brain fog’, wallen onder de ogen, een onderontwikkelde fysiek, slechte tanden, dun haar, en ze zien er vaak androgyn uit. Als ze überhaupt al geboren worden en ouder worden dan hun babyjaren…

Hoe Dommer Hoe Beter

Tot aan je 25ste levensjaar zijn je hersenen nog in ontwikkeling. Jezelf en je kinderen onthouden van essentiële nutriënten kan dus zeker zorgen voor onherstelbare schade, ook op de langere termijn. Voeding is dan ook één van de vele wapens om ons steeds dommer te maken. Veerle en ik proberen daarom zoveel mogelijk mensen met kinderen hiervoor te waarschuwen. Even voor de duidelijkheid: dit betreft dus niet alleen veganisme, maar ook het standaarddieet dat zoals gezegd inmiddels nagenoeg plantaardig is.

Zover ik weet is dit de eerst keer in de menselijke geschiedenis dat we genoeg geld en mogelijkheden hebben om goede voeding te kopen, maar ervoor kiezen om onszelf en kinderen te verhongeren (en nog eens duur betaald!).

Waarom Eetstoornis?

Zoals gezegd is de definitie van eetstoornis “psychische stoornis in het eetgedrag”. Uiteraard zal niemand het standaard dieet, oftewel een bijna volkomen plantaardig dieet anno 2022, een eetstoornis kinderen opvoeding plant based diet plantaardig groente wortel eetstoornis dieet veganisme vegan sad standaarddieet voedingscentrum ondervoedinnoemen. Toch zouden er heel weinig mensen zo eten als ze niet constant voorgelogen zouden worden over voeding, en niet emotioneel en financieel zouden worden gemanipuleerd. Traditionele stammen eten praktisch geheel carnivoor. Als je een baby of peuter waarvan het smaakpalet nog niet verziekt is de keuze geeft zal het eveneens groente laten staan en vlees met smaak opeten. Kinderen moeten meestal gedwongen worden om (bepaalde) groente te eten, tot huilen aan toe, waarbij we dezelfde leugens doorgeven die wij hebben geleerd toen we boven ons bord met spruitjes hingen. Je bent dus van kinds af aan al in een psychische stoornis gepraat. Door de Schijf van Vijf telkens net een stukje plantaardiger te maken zal het dieet uiteindelijk (nagenoeg) vrij zijn van vlees en misschien wel alle dierlijke producten. Maar ook al eten we nu massaal ditzelfde ongezonde dieet, wil het niet zeggen dat het geen eetstoornis is. Dat zou een ‘logical fallacy’ zijn.

Carnivoordieet

Vitamines in Vlees Carnivoor Super Food Vitamines Mineralen Micro Nutrienten Reizende StrijdsterIn deze tijd in deze waanzinnige fictieve clowns(sub)realiteit is het carnivoordieet nog radicaler en extremer dan een veganistisch dieet. Ergens kun je dit ook zeker een eetstoornis noemen als je naar de definitie kijkt. En ergens beaam ik dit wel, aangezien het soms lastig is om je sociaal gezien ‘normaal’ te gedragen. Denk aan etentjes bij mensen of uit eten gaan in een restaurant. Verder zie ik veel mensen die er wel heel religieus mee omgaan, en die andere mensen ‘shamen’ als er een blaadje sla op hun bord ligt.

Zelf eet ik weer ingemaakte groente en dingen als uien en knoflook. Puur vanwege de extra smaken. Daarbij zie ik dit dieet ook niet als iets voor iedereen en niet iets als verplichting voor de rest van mijn leven. Wel ben ik inmiddels overtuigd dat we grotendeels dierlijke producten moeten eten, en we beter dingen als brood en andere koolhydraten zoveel mogelijk kunnen laten liggen.

Dat iedereen een eetstoornis heeft maakt het geen reden om hierin mee te gaan. Soms (steeds vaker) is het nu eenmaal zo dat iedereen om je heen gek is en jij niet. Je fysiologie liegt er niet om, en die zal ook niet veranderen als je hardnekkig planten blijft eten.

wake up call vegan plant based plantaardig dieet voedingsscentrum leugens Reizende StrijdsterHoe Hiermee Om Te Gaan

Zelf vind ik het heel pijnlijk om mensen te zien degenereren en ziek te worden, wetende dat veel kan worden opgelost met bepaalde veranderingen en/of interventies. Zeker vervelend als er kinderen in het spel zijn waarvan je al snel ziet dat hun gezondheid achteruit gaat. Je ziet daarbij dat ze steeds zoeter willen eten, omdat dit al snel geprogrammeerd wordt door ze ijsjes en taart te geven. Of in het beste geval fruit, voorgelogen dat dit heel erg gezond is.

Gelukkig heb ik nog geen veganistische kinderen gezien in mijn directe omgeving. Daarvan kunnen namelijk de tanden oplossen, haar uitvallen, hersenactiviteit minderen, en zoals gezegd allerlei lichamelijke afwijkingen ontstaan. Toch zie je al tanden die er alarmerend uitzien, grauw-bleke huid, en hevige gemoedswisselingen die komen door suikerconsumptie en gebrek aan dierlijk eten.

Je probeert mensen zoveel mogelijk te informeren, maar uiteindelijk is het een gevecht tegen miljardenindustrieën die hun fortuin maken door onze ongezondheid in stand te houden…

 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.