Eigenwaarde

Eigenwaarde

november 29, 2019 0 Door Veerle

Reizende Strijdster Tekeningetje van de dagMidden in het proces van afvallen heb je veel momenten waarop je het idee hebt dat je een nieuw lichaam hebt. Dit nieuwe lichaam moet ook gekleed worden en je het is ook zaak jezelf te trainen om jezelf te zien zoals je nu bent. Het heeft te maken met je eigenwaarde en zelfbeeld, en als dat altijd laag is geweest moet daaraan gewerkt worden.

A

Zelfbeeld

Mijn kijk op mijn lichaam is wel sterk verbeterd en ik vertrouw mijn lichaam ook veel meer. Ik voel me ook veel vrijer om alle soorten kleding te dragen. Hiervoor vond ik dat broeken mijn figuur niet goed lieten uitkomen. Het sneed mijn lichaam af en droeg ik uitsluitend jurken en rokken. Dit vind ik nog steeds heel fijn om te dragen, maar broeken zijn nu ook toegevoegd aan mijn repertoire. Mijn zelfverzekerdheid en eigenwaarde is toegenomen en ik voel me over het algemeen veel gelukkiger.

 

Reizende Strijdster Golden eye Veerle Ritstier

Je hebt een idee….

Voor mijn werk als kunstenaar was ik bezig aan een beeld wat bestond uit zwart met gouden paddenstoelen. Een aantal jaar geleden heb ik twee fotoseries gemaakt: Poetica en Primordium, waarbij ik met bodypaint heb gewerkt. Tijdens het maken had ik een beeld in mijn hoofd van een vrouw voor een deel zwart geschminkt waar zwart met gouden paddenstoelen groeide. Ze leefde in symbiose met de paddenstoelen. Als kleding wilde ik dat ze een zwarte kunstleren broek aan had en een zwarte bh. Wanneer ik een idee heb, dan wil ik het ook eigenlijk meteen uitvoeren, dus het leek me handig als ik dan het model dan zou zijn.

A

Reizende Strijdster Veerle Ritstier

Confrontatie

Zo bedacht niet zo uitgevoerd. Ik moest me toch wel me ergens overheen zetten. Niet zoveel als toen ik foto’s maakte voor mijn schilderij “Embracing all of me”. Al was dat gemakkelijker, want de foto zou niet het uiteindelijke werk worden, maar een schilderij. Nu werd het uiteindelijke werk een serie foto’s van mij waar mijn buik zichtbaar op was. Ik besloot dit stapje voor stapje aan te pakken. Na het maken van de paddenstoelen was dit de fotoshoot. Dit ging eigenlijk heel makkelijk en ik had er ook lol in. De huiskamer werd verbouwd tot een kleine fotostudio. Bij het bekijken en bewerken van de foto’s vond ik het beeld zo mooi dat ik me niet op een blote buik fixeerde.De foto’s heb ik op mijn kunstenaars instagram account gedeeld met een uitleg erbij in het Engels. Dit vond ik heel spannend, maar het was iets waarvan ik het gevoel had dat ik dit moest doen.

A

Conclusie

Voor mijn zelfvertrouwen was deze dag heel goed. Ik ben zelf ook blij met het eindresultaat. Maar trek vooral zelf je conclusie bij het bekijken van de foto’s 😉

 

 

Black Magic Beauty

Foto’s door Rick van den Berg

 


 


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.