Eindcontrole borstoperatie

Eindcontrole borstoperatie

maart 21, 2020 0 Door Veerle

Na 5 weken herstellen was het zover. Op vrijdag 14 februari had ik de eindcontrole. Dit keer wel in Amsterdam, want de eindcontrole was bij de arts die me geopereerd had. De weken waren voorbij gekropen, maar uiteindelijk komt aan alles een einde en dus ook aan het thuis zitten en niets kunnen. Gelukkig kon ik met het verstrijken van de weken al veel meer zelfstandig. Dus was ik al steeds meer zelf gaan doen.Reizende Strijdster Banner Borst verkeleining voor en na de operatie

Foto’s

Het was aardig druk op de weg, maar gelukkig waren we er ruim van tevoren. Na een kwartier te hebben gewacht werd ik eerst gehaald door de consulent. Deze nam me mee om foto’s te maken voor in mijn dossier. Tijdens het maken van de foto’s kon ze er niet over uit hoe goed het al genezen was. Bij de meeste mensen waren de littekens nog heel rood. Bij mij was dit al weggetrokken. Dat was heel fijn om te horen.

Arts

De eindcontrole met de arts was aardig kort. Ik moest me opnieuw uitkleden en ze keek naar mijn borsten. Waarna ze een beetje beschuldigend zei dat ik wel vitamine E crème erop moest smeren, want het was wel heel droog. Ik dacht alleen maar dat als dit me verteld was, dat ik dit wel gedaan zou hebben. De informatievoorziening vond ik sowieso al met al echt summier. Er werd na de operatie of tijdens de controles helemaal niet verteld hoe ik het verder moest verzorgen als de wonden dicht waren. Voor de rest werd er tussen neus en lippen door gezegd dat de uitslag van het stuk borst wat ter onderzoek was gestuurd negatief was. Rick had dit niet eens gehoord, zo lukraak werd het gezegd. Binnen 5 minuten stonden we weer buiten.

Bh kopen

De sport-bh mocht uit!!! Na deze wekenlang dag en nacht aan te hebben gehad kon ik niet wachten zonder bh te slapen. Ook ben ik meteen na de eindcontrole een bh gaan kopen. Wel maar eentje, want na 3 maanden zou de maat van de borsten pas duidelijk zijn. Vooropgesteld dat je gewicht stabiel blijft uiteraard 😉
Gelukkig was er bij de lingeriewinkel ook nog eens uitverkoop. Normaal was ik minimaal 80 euro kwijt aan een bh, dit keer rekende ik 22 euro af.

Reizende Strijdster Tekeningetje van de dagTevreden?

Nu 10 weken later kan vind ik het nog steeds lastig om volmondig “ja” te antwoorden op de vraag of ik blij ben dat ik de operatie heb ondergaan. Zelf heb ik er veel moeite mee dat ze, voor mijn gevoel, zo klein zijn. Ik ben van een cup G naar een C gegaan en mijn figuur is daardoor erg veranderd. Daar heb ik wel moeite mee, want ik vond het niet erg om grote borsten te hebben. Qua klachten ben ik wel heel blij dat ik het gedaan heb. Tijdens het sporten heb ik niet langer borsten die in de weg zitten. Ook merk ik het bij mijn rug, schouders en nek. Nu kan ik ook zonder bh rondlopen en dat is echt een verademing! Vroeger moest ik mijn borsten in mijn bh leggen en nu is dat niet nodig. Dat is echt zo fijn, ik voel me nu 33 in plaats van 88. Ook voelen mijn borsten steeds meer aan als mijn borsten. Ik maak er een punt van om elke dag even in de spiegel te kijken zodat ze echt gaan aanvoelen als mijn borsten.

Conclusie

Lichamelijk ben ik heel blij dat ik het gedaan heb, ook al was het zwaar en had ik echt last van alle medicatie die in mijn lichaam gespoten was. Nu na 10 weken merk ik dat ik me eindelijk weer beter voel. Geestelijk was het zwaar, maar dat gaat nu ook een stuk beter. Het zal vooral wennen zijn. Ik hoorde van iemand dat het bij haar een half jaar duurde, voordat ze weer aanvoelde als haar borsten. Dus ik heb er alle vertrouwen in dat dit bij mij ook zal gebeuren!

 


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.