Extra Vet Op Een Carnivoordieet

Extra Vet Op Een Carnivoordieet

augustus 2, 2023 0 Door Veerle

De meeste mensen zijn bang (gemaakt) voor dierlijk vet. Dat is helemaal niet nodig. Het is namelijk nooit aangetoond dat je hierdoor ziek of dik wordt. Het zijn de plantaardige oliën die je niet inwendig in moet nemen, maar wel weer goed zijn om je scharnieren van je deur te smeren.

Te Weinig Vet

De meeste mensen eten te weinig dierlijk vet en dat levert problemen op. Vooral vrouwen hebben dierlijk vet nodig in hun dieet. Mannen uiteraard ook, maar vrouwen hebben er meer van nodig. Het is dus ronduit catastrofaal dat veelal vrouwen vetvrije diëten volgen. Dit zorgt voor grote problemen, zoals het stilvallen van je gal, waardoor deze indikt en je galstenen ontwikkelt. Uiteindelijk zijn er daardoor dus veel mensen die hun gal kwijt raken omdat het ziekenhuis nu eenmaal fan is van spulletjes uit je lichaam trekken die je zogenaamd toch kan missen. Tijd dus om weer dierlijk vet op het menu te zetten!

Problemen

Zoals eerder gezegd loop je waarschijnlijk tegen wat problemen aan wanneer je gal “lui” is geworden omdat je geen goed dieet eet. Of wanneer je daarbij ook parasieten hebt die ervoor zorgen dat je gal niet goed functioneert, zoals bij mij het geval was. Het is dus zaak dat je goed oplet. Wanneer je misselijk wordt van het eten van vet, heb je waarschijnlijk een slecht functionerende gal. Uiteraard hoeft deze niet gelijk verwijderd te worden. Er is genoeg wat je kan ondernemen om je gal te ondersteunen.
(Mochten jullie hierover een artikel willen, laat het hieronder achter, dan ga ik daarmee aan de slag!)

Een ander probleem kan zijn dat je vloeibaar vet eet, gesmolten boter bijvoorbeeld. Je lichaam kan dit namelijk minder goed verwerken dan vast vet. Daarom eet ik blokjes roomboter in plaats van al te veel jus.

Botersnack Reizende Strijdster

Bruine Boter Hapjes

Hoe voeg ik extra vet toe

Nu zal ik tot de kern van dit artikel komen en je wat ideeën geven om extra vet toe te voegen aan je dieet.

 

Bruine Boterhapjes

Bruine Boterhapjes zijn een goede manier om tussendoor te verorberen. Vooral wanneer je een zoetekauw was zoals ik kan dit een mooi alternatief zijn om de hang naar iets zoets te overwinnen.

 

Boter Reizende StrijdsterBevroren Roomboter

Stukjes roomboter uit de vriezer, eerlijk gezegd heb ik dit niet zelf op. Mijn man Rick echter wel en deze vindt dit erg lekker. Het smaakte naar witte chocolade vond hij. Je moet hierbij in je achterhoofd houden dat we al jaren niet meer suikerrijk eten, dus dat kan je smaak flink veranderen.

 

Boter en Kaas

Zelf kan ik al beter tegen vet, maar helaas functioneert mijn gal nog niet optimaal. Daardoor kan ik zelf geen roomboter zo uit het vuistje eten (Rick wel). Met een plakje oude of jonge kaas eronder kan ik echter wel grote stukken boter eten. Ik eet dan een grote homp boter op een plakje kaas, de ratio is dan dus echt veel boter en een beetje kaas. Op die manier kan ik aardig wat boter op.

 

Boter en Yoghurt

In de avond maak ik graag een soort Poké bowl maar dan carnivoor-keto en door de yoghurt die ik er dan bij neem doe ik stukken boter. De hoeveelheid boter verschilt per avond en ik weeg deze niet, maar ik schat dat ik aan de 150 gram boter zit . De combinatie yoghurt met boter is erg lekker. Door het zurige van de yoghurt heb je dan wat zoetige noten van de roomboter.

Dit zijn de dingen die ik doe om meer vet tot me te nemen. Heb je zelf nog andere tips om meer dierlijk vet toe te voegen aan je dieet? Laat ze vooral hieronder achter!

 

 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.