Geen Honger

Geen Honger

februari 2, 2023 2 Door Rick

G0 vEGaN

Domderdag honger dieren dood vegans veganisme reizende strijdster killing animalsAf en toe tuimel je in compleet zinloze ‘discussies’ (heen en weer roeptypen) als het gaat om dieet. Dit keer nadat ik had gereageerd op iemand onder een artikel van een plantonaardige diëtist.  Degene waar ik op reageerde, stelde het volgende:

“Go vegan, voor de dieren, idd de gezondheid en de planeet. Zeker mensen die kinderen en kleinkinderen hebben zouden aan de toekomst moeten denken.”

Ik maakte de aantekening dat je dit niet hoeft te doen voor de dieren. Want ook al zie je geen dieren op je bord, gaan er alsnog steeds talloze dieren dood. 

Uiteraard was ik het er volledig mee eens dat je om de gezondheid van je kinderen en kleinkinderen moet denken. Daarom hoop ik dat mensen om me heen ook tot inkeer komen en hun kinderen dierlijk vet en vlees voorschotelen in plaats van brood, ijsjes, en toxische groentes. Maar goed…

Dat Slaat Als Een Tang Op Een Varken

De waanzinnige repliek op mijn reactie was een plaatje dat hieronder te zien is. Een insinuatie dat een dieet met vlees erin verantwoordelijk is voor wereldwijde honger. Ik antwoordde:
“Dergelijke logica zie je ook bij de utopische SDG agenda [die ons straks geen vlees meer toestaat]. Dus als we stoppen met vleeseten is de voedselvoorziening en verdeling van rijkdom ineens opgelost en is er geen honger meer. Dat sommige mensen miljarden hebben, en anderen niet, heeft echt niets te maken met dieet, maar alles met hebzucht, machtsverhoudingen, en geopolitiek.
Overigens eet ik koeien die louter of grotendeels gras eten. Niet aan te raden om als mens te consumeren.”

Domderdag skittles koeien krachtvoer Reizende Strijdster grass fed grasgevoerd granen sojaDe Afvaleters

Wat betreft het vetmesten van dieren: ik ben ook allesbehalve fan van het voeren van ons afval aan dieren. Afval? Jazeker. Er blijven natuurlijk heel veel delen over na de oogst van allerlei gewassen die bedoeld zijn voor menselijke consumptie. Dat afval heb je al na de bereiding van groente en fruit, maar tussen oogst en verkoop in de winkel is er ook al een gigantische afvalberg ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan restanten van granen en mais, maar natuurlijk ook van soja die onder andere verbouwd wordt voor soja-olie.  Het dieet van de zogezegde vetgemeste dieren bestaat voor 86% (!) uit bovengenoemd afval dat oneetbaar is voor mensen – en we zijn nog niet op het punt dat deze onverteerbare stukken aan ons worden gevoerd. Naast afval worden koeien allerlei andere krankzinnige dingen gevoerd, war ik evenmin fan van ben. Skittles bijvoorbeeld.
Dus nee, de klassieker vanuit de veganistische dialectiek dat “al die gewassen worden verbouwd om dieren te voeden” is uiteraard onzin. Het is andersom: dat wij steeds meer granen en bewerkte troep zijn gaan eten zorgt voor een afvalberg die heel economisch gevoerd wordt aan dieren. Nogmaals: ik ben daar geen fan van, omdat koeien net zo slecht reageren op het eten van veel granen als wij doen (produceren van overmatig vet is een goede indicator).

Arm & Rijk

Uiteraard is het gruwelijk dat we hier bergen aan voedsel – of wat verkocht wordt als voedsel – weggooien. Zeker aangezien er overal ter wereld mensen (bijna) dood gaan van de honger. Impliceren dat dit veroorzaakt wordt omdat we vlees eten is echter kleuterlogica. Ook al verbouwden we hier wél groente die we voor 100% aan dieren voeren, zou het hongerprobleem niet “poef” weg zijn als we veganistisch gingen eten.
We hebben nu eenmaal te maken met machten met zo ongeveer oneindig kapitaal en dus onmetelijke macht. Die lui zijn niet zo rijk geworden omdat ze leuke mensen waren die hun rijkdom graag wilden delen. Dit soort rijkdom kun je enkel vergaren door mensen als loonslaven uit te buiten, landen te destabiliseren, oorlogen aan beide kanten te financieren, en eigenlijk het overgrote deel van de bevolking in complete armoede te laten leven. Dit is ook waarom het zo eendimensionaal en naïef is om te denken dat multimiljardairs die zich presenteren als filantropen niet juist miljarden winst maken door hun ‘barmhartigheid’ (investeringen) en ‘raadgeving’ (social engineering en cultuurcreatie). Overigens is één van die miljardeninvesteringen ons een plantaardig dieet aansmeren.

Domderdag honger dieren dood vegans veganisme reizende strijdster sdgGeen Honger

Persoonlijk denk ik dat we (helaas!) nooit van honger af gaan komen, ongeacht welk dieet we hier door onze strot krijgen geduwd. En laten we wel wezen: dat we ons hier volstoppen met ‘eten’, wil niet zeggen dat we ook gezond en gevoed worden. De meeste mensen zijn juist zwaar ondervoed en zijn gehuld in een mantel van fysieke en mentale ziektes en aandoeningen.
Het is tot slot niet verrassend dat we ons moeten ondervoeden om het klimaat te redden en honger tegen te gaan. De SDG “GEEN HONGER” komt namelijk uit een scala van doelstellingen uit een Omgekeerde Wereld agenda, met juist armoede, ontwrichting, wereldwijde honger (ondervoeding) en catastrofale gezondheidsproblemen tot gevolg…
 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.