Spelrecensie – Gek op Spelletjes

Spelrecensie – Gek op Spelletjes

november 21, 2022 0 Door Veerle

Vroeger hield ik al van spelletjes, maar er waren niet veel mensen waar ik mee kon spelen. Niet dat dit heel erg was, want ik kon mezelf prima vermaken. Ik was vaak in mijn kamer aan het schilderen, tekenen, met stof aan de gang, en uiteraard met mijn Polly Pockets aan het spelen.

Als kind had ik veel spelletjes, maar veel daarvan had ik weggegeven aan basisscholen toen ik tiener was. Aangezien ik die kinderspelletjes niet meer speelde. Dus toen ik ging samenwonen gingen er niet gigantisch veel spelletjes mee. Mijn Gameboy ging wel mee, want deze had ik van mijn broer Alwin cadeau gekregen. Hier speelde ik vaak vroeger spelletjes op, Super Mario, Kuifje, Tetris, et cetera.

Gamen-Spelletjes-Spellen-Spelen-Reizende-StrijdsterPlaystation

In de eerste jaren dat ik uit huis was leek het me wel leuk een Playstation te hebben. Rick wist nog wel wat leuke spelletjes. Vooral Rayman was favoriet bij ons thuis en vooral bij mij eigenlijk. Met mensen speelde we ook de BUZZ muziek quiz, maar we hebben het toch vooral vaak tegen elkaar gespeeld. Rick was al zeer snel op de Playstation uitgekeken, mede omdat hij er nogal hyper van wordt, maar elke dag na het eten ging ik er nog even een tijd achter zitten. Op een gegeven moment merkte ik dat het een verslaving aan het worden was en ben ik ermee opgehouden. Heel af en toe speel ik nog eens wat, maar eerlijk gezegd vind ik het niet zo leuk meer, en mijn ogen al helemaal niet.

Nintendo

In 2016 bracht Nintendo de Nintendo Classic Mini NES en een jaar later in 2017 de Classic Mini uit. Beide heb ik toen aangeschaft, omdat ik het vroeger fantastisch vond om bij een vriendinnetje van mij Super Mario te spelen. Toch merkte ik dat ik (wanneer ik het langer dan een kwartier speelde) er een beetje misselijk van werd. Dus ik heb het al een hele tijd niet meer gespeeld. Eigenlijk zijn spelletjes achter de tv/computer niet aan mij besteed. Mijn ogen vinden het niet zo prettig en ik heb de neiging er verslaafd aan te raken.

Bordspelletjes

Eigenlijk zijn bordspelletjes of andere ‘analoge’ spellen veel leuker om te spelen wat mij betreft, en gelukkig vindt Rick dit ook. Hij vindt het alleen nog steeds niet zo leuk als dat ik dat vind. Dus ik wil graag vaak nog een potje spelen, maar dan heeft Rick het wel gezien. We hebben ook echt periodes dat we veel spelletjes spelen, gevolgd door spelloze periodes. Wanneer ik echt een dag spelletjes wil spelen moeten we op bezoek bij vrienden van ons. Hun zoon van 10 is dol op spelletjes, en de vorige keer dat we daar waren hebben we 4,5 spelletjes gespeeld. Het is ook erg leuk om spelletjes met hem te spelen, want hij heeft alles zeer snel door, heeft veel geduld, en kan goed tegen zijn verlies.

Favoriete Spelletjes

Ik vind  heel veel spelletjes leuk, maar enkele ervan zijn nu favoriet. Naast natuurlijk het spel wat mijn broer uitgegeven heeft Het Mentale Gezondheid Spel, waar ik een review over geschreven heb, zal ik hieronder drie spelletjes die naast leuk zijn om te spelen ook uitblinken vanwege de geweldige vormgeving. Twee van deze spelletjes zijn bedacht door Uwe Rosenberg. In totaal hebben wij van deze bedenker vier spellen.

 Patchwork Uwe Rosenberg Spelletjes Reizende StrijdsterPatchwork

Dit is een spel gemaakt voor twee personen en is een soort van puzzel en Tetris. Je speelt tegen elkaar en moet je veld zo vol mogelijk vullen met lapjes. Uiteindelijk heb je een bord vol met een bonte lappenverzameling. Daarnaast moet je zo veel mogelijk knopen verzamelen. Als je aan het einde van het spel open vakken hebt betekent dat minpunten (in de vorm van knopen). Heb je op een gegeven een vierkant van zeven bij zeven vakjes gevuld krijgt je juist bonuspunten. Degene met de meeste knopen wint het spel.  Zoals gezegd is de vormgeving erg leuk en kleurrijk, waar Rick en ik beide van houden.

Nova-Luna-Spelletjes-Bordspel-Uwe-Rosenberg-Reizende-Strijdster-SpelletjesNova Luna

Dit is minstens zo’n mooi vormgegeven spel. Iedere speler krijgt een eigen kleur schijven die je deze zo snel mogelijk op moet maken. Dit doe je door gekleurde kaartjes met gekleurde bolletjes aan elkaar te leggen en series te vormen waardoor je de gekleurde bolletjes op je kaartje mag afdekken. Beetje te ingewikkeld spel om zo even uit te leggen, maar dit is echt een aanrader die hier bijna dagelijks gespeeld wordt! Het spel moet je wel wat vaker spelen, want in het begin is het best pittig. Er zit een element van geluk in, zoals veel spelletjes, maar je moet zeker goed strategisch denken hoe je de kaartjes neerlegt.

Qwirckle Gamen Spelletjes Spellen Spelen Reizende StrijdsterQwirkle

Dit spel is van een andere bedenker, maar zeker niet minder leuk. Het is een kruising tussen scrabble en rummikub. Het enige wat je krijgt is een zak met zwarte houten stenen met verschillende tekens en kleuren erop. De doos is dan ook veel te groot voor het spel wat erin zit (denk aan een zak chips versus de daadwerkelijke inhoud) . Bij dit spel is het de bedoeling dat je dezelfde kleur of dezelfde vorm aan elkaar legt en een Qwirkle maakt waarmee je bonuspunten scoort. Dit doe je wanneer je 6 dezelfde tekens in andere kleuren naast elkaar hebt of wanneer je 6 verschillende tekens in dezelfde kleur op het speelbord hebt. Je moet dan natuurlijk wel “Qwirkle!” zeggen, anders telt het niet. 😉

Dit zijn een aantal spellen die Rick en ik met groot plezier spelen, wanneer we winnen uiteraard…

Wat zijn jouw favoriete spelletjes? Laat het hieronder achter!

 

 


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.


 

Spread the love