Grafiek Uit De Omgekeerde Wereld (Clown World)

Grafiek Uit De Omgekeerde Wereld (Clown World)

september 19, 2022 0 Door Rick
To be encouraged vs to be minimized Voedingsgrafiek in Clown World Reizende Strijdster

Hierboven de betreffende grafiek

De Omgekeerde Wereld

Mijn blog over de omgekeerde wereld ging globaal over omkeringen en dat je hier alert op moest zijn. Nou ja je moet niets, het is echter wel handiger als je niet constant verbaasd wilt rondlopen of geagiteerd wilt reageren op nieuwe ontwikkelingen.
Bij het zien van deze ’Food Compass’ grafiek moest ik weer zo lachen en bij wijze van spreken huilen tegelijk. Een tragikomisch voorbeeld van in wat voor verdraaide clownswereld we leven anno 2022 – en vast nog jaren daarna.

 

Mooie Mix

Je kunt deze grafiek niet helemaal omdraaien. Dat is wel vaker, dat het niet in zijn geheel wordt omgedraaid maar dat er net wat waarheidjes tussendoor worden gestrooid. Zodat de gemiddelde lezer/kijker kan zeggen dat je pessimistisch bent als je aanwijst hoeveel leugens we dagelijks te verduren krijgen. Een mooie balans tussen absurditeiten en wat waarheden zijn nodig om het geloof in autoriteiten in stand te houden. Het is een ‘sweet spot’ mix zoals fabrieken hanteren als ze verslavend bewerkt eten maken in de vorm van vet, suiker, en zout. Echter wel steeds een beetje gekker en meer omgedraaid, zodat mensen het niet doorhebben. Net als de kikker in de warmer wordende pan.

Woensdag (En De Rest Van De Week) Gehaktdag

Als we toch omgekeerd gaan denken. Laten we dan helemaal onderaan beginnen. Gemalen rundvlees, oftewel gehakt. Er staat geen uitleg bij de grafiek, dus het is wat speculeren. Vlees wordt echter al decennia gedemoniseerd, wetende dat dit essentieel is voor onze fysieke en mentale gezondheid.
De proteïne in vlees is veel beter opneembaar dan die uit planten, wat ook geldt voor de vitamines en mineralen. Groot voordeel is dat je de toxines niet binnenkrijgt die je wél bij planten hebt. Er zitten Ccow Superfood Rood Vlees Koe Rundvlees Super Food Reizende Strijdsterverder essentiële bouwstoffen in vlees die zelfs nergens anders in zitten. Tot slot is dierlijk vet onmisbaar om sterk en gezond te blijven. Zowel lichaam als geest. Afijn, Veerle heeft hier al veel (uitgebreidere) blogs over geschreven, en ik inmiddels ook. We gaan verder.

 

Vlezige Voetnoot

Bij voorkeur koop je vlees natuurlijk direct bij de boer. Fysiek of online. Bij iemand die ook echt goed voor de dieren zorgt en dus een goede kwaliteit vlees aanbiedt.

Het gehakt dat wij zelf in onze regio kopen is van hoge kwaliteit. Dat komt omdat er een goede ratio vlees en vet is, maar ook dat er telkens andere stukken in worden verwerkt. Wat er in het desbetreffende seizoen even uit de gratie is, wordt in het gehakt vermalen. De hele grap is natuurlijk dat je dus voor een gehaktprijs stukken eet waar je normaal dik voor betaalt als het weer ‘in de mode’  is. Zodoende krijg je dus telkens een ander stuk vlees gedurende het jaar. Persoonlijk heb ik sowieso moeite met een dieet met enkel steaks, aangezien je dan dus maar heel beperkt van een koe eet.

Merkwaardig

Wat me opviel was dat er diverse merknamen worden genoemd in deze waanzinnige grafiek. Eentje moest ik sowieso opzoeken: Frosted Mini Wheats. Op internet overal met een omcirkelde R, oftewel een geregistreerd handelsmerk. Dit zijn stukken graan met suiker en wat siroop. Dus suiker (want granen worden net als alle koolhydraten omgezet in glucose in je lichaam), met wat suiker, en nog een beetje suiker. Moet ik serieus nog uitleggen hoe ongezond dit is?

Verder minstens zo hilarisch: M&M’s met amandelen. Eerlijk gezegd wist ik niet eens van het bestaan af, ik kende alleen de versie met pinda’s. Maar goed, het suikerrijke laagje met kleurstoffen is al niet best. Amandelen zitten daarbij vol met oxalaten. Hetzelfde geldt voor cacao trouwens.
Lucky Charms is ook een merknaam. Blijkbaar iets minder gezond dan de eerste ontbijtgranen die ik noemde, maar sowieso veel beter voor je dan gehakt en eieren gebakken in boter. Niet lullig bedoeld, maar als je dit serieus gelooft ben je echt heel ver heen.

Animal fat is bad Zadenolie Plantaardige olie Vet Boter Clown World Reizende StrijdsterVoedzaam vs Toxisch

Een ei is een pakketje vol voedingsstoffen die net als bij vlees goed opneembaar zijn. Bakken in boter is extra goed vanwege de gezonde vetten in boter. Wel opletten dat je de boter niet laat aanbranden. Ghee is je vriend! Het enige nadeel is dat sommige mensen een intolerantie hebben voor eiwit van een ei. Goed nieuw voor hen is dat de meeste voedingsstoffen in de dooier zitten (logisch op zich). Een omelet van alleen eiwit is dan ook een uitvinding die onze voorvaderen vol verbazing zouden bekijken. “Hebben we ons hiervoor voortgeplant?”

Gelukkig komt de grafiek met een toxisch alternatief! Een namaak ei uit een fabriek (gemaakt van grotendeels olie) gebakken in zadenolie. Ze noemen dit keer niet het merk, al kan ik dat wel raden. Waarschijnlijk werd de maker niet gesponsord zoals waarschijnlijk wel gebeurde door bijvoorbeeld Kellogg’s en M&M’s. Of is dat een complottheorie?

Melk vs Water

Amandelmelk is net als plantaardig vlees een product van de clowneske namaakrealiteit. Het is water waar amandelen in zijn geweekt. Amandelen zitten vol toxines, maar dat is desondanks veel beter dan echte melk blijkbaar. De kolderieke grafiek rept niet over ethiek of klimaat, al weegt dat tegenwoordig zwaarder mee dan de gezondheidsvoordelen voor ons plebs. Dus dat zal vast hebben meegespeeld.

Toegegeven is koemelk niet voor iedereen even goed, wat vaak te wijten is dat de melk in de supermarkt dood gekookt is en ontdaan is van de meeste voedingsstoffen. Met dank aan de fraudeur Louis Pasteur. Een blog hierover volgt ooit nog – is althans het streven. Rauwe koemelk is voor veel mensen al een stuk beter, en sowieso voedzamer.

De Familie Stampertjes

Op nummer 69 patat of chips. Net niet in de “to be encouraged” sectie. De Stampertjes aten elke dag patat, en blijkbaar was dat nog niet eens zo’n gek idee. Beter dan een gekookt of gepocheerd ei in ieder geval!
Tegenwoordig worden patat en chips (en eigenlijk alles) helaas standaard gefrituurd in toxische, ranzige ‘plantaardige’ olie. Dat alleen al maakt het een dikke nee voor mij, wat wel een opoffering is aangezien ik graag gefrituurd eten at ooit. Het duurt zo’n zeven jaar voordat de toxines je lichaam uit zijn schijnt, dus ik ben nog even bezig…

Reizende Strijdster KaasmeisjeKaas is de Baas

Cheddar kaas staat bijna onderaan. Geen idee waarom het zo specifiek is, want er bestaan miljoenen soorten kaas waarvan cheddar dikwijls een bewerkte en onnatuurlijke is. De Amerikaanse cheddar heeft niets met kaas te maken in ieder geval, dus in dat geval mag hij onderaan inderdaad.

Op nummer 42 staat een mozzarella zonder vet. Serieus? Kaas zonder vet vind ik net zo’n uitvinding als het omeletje van alleen eiwit. Hetzelfde geldt voor vetarme yoghurt. Kom op mensen. Koop gewoon zolang het nog mag van papa overheid een lekker (Frans) rauwmelks kaasje waar je veel meer van geniet en jezelf daadwerkelijk mee voedt.

Grafiek Kliekjes

Bijna helemaal bovenaan staat boerenkool. Ik zou zeggen als je boerenkool met worst eet: eet de rookworst en laat de toxische plant lekker staan.
Watermeloen staat bovenaan. Dit kan heerlijk zijn in de zomer. Geen idee wat de maker van de grafiek echter denkt te halen uit die genetisch gemodificeerde suikerbom.
Sinaasappelsap met calcium. Als je bang bent voor een tekort aan calcium kun je nog beter een supplement nemen. De vitamine C – die je al amper nodig hebt als je koolhydraten schrapt – wordt in je lichaam toch niet opgenomen door de gigantische hoeveelheid glucose dat voorrang krijgt.

Ingeblikte ananas MET siroop. Want fruit is nog niet zoet genoeg gekweekt… Wel in de categorie ‘gematigd’. Toch gezonder dan gehakt!
Gierst en brood. Geen voedingswaarde en desastreus voor je darmwand. Zelfs wezen en gevangenen in de 17de eeuw kregen een voedzamere maaltijd dan dit. (boekrecensie of blog hierover volgt nog ooit)

Kip zonder vel staat verrassend hoog, wat ik al noemde moet je af en toe wat waarheid toevoegen. Kip is leuk af en toe, al is het vel juist zo lekker. Toch is het verstandig om kip in mate te eten. Kippen krijgen namelijk niet al te best te eten vaak, zijn niet heel vet, en de voedingswaarde is lager dan van rundvlees.
Tot slot staan amandelen met een laag chocola, honing ‘cheerios’, en dadels flink hoog. Niet alleen één brok suiker. Twee ervan zijn ook nog eens gigantisch bewerkt. Vast niet om ons voor te bereiden dat al ons ‘eten’ uit een fabriek komt en we afhankelijk zijn van wat de staat ons toewerpt. 

Veerle is al lekker bezig met blogs over de artikelen die worden gedeeld door het ondervoedingscentrum. Deze grafiek zou zomaar daar vandaan kunnen komen, aangezien veel van hun adviezen net zo gestoord zijn als dit. Ik hoop dat mijn blog je weer een beetje verder heeft geholpen, de grafiek je heeft vermaakt, en/of dat je in ieder geval nu weet dat je beter Cheerios kan eten dan een gebakken ei. Veel plezier verder in deze clownswereld!

 

 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.