
Groentes Vergiftigen Je Langzaam
Door verschillende instituten, zoals het Voedingscentrum, wordt er beweerd dat groentes ontzettend gezond voor je zijn. Bovendien zijn ze, zo wordt verteld, essentieel doordat ze bomvol zitten met de noodzakelijke vitamines en mineralen. Wanneer je mijn blogs al langer leest weet je dat er in vlees essentiële vitamines en mineralen zitten. En nog belangrijker: in vlees zitten geen anti-nutriënten die je langzaam vergiftigen. In groente en fruit wel degelijk.
Kijk naar de Woordkeuze
Wanneer je op de woordkeuzes van bijvoorbeeld het Voedingscentrum let, zie je dat ze hun woorden zorgvuldig kiezen:
En natuurlijk krijg je veel goede voedingsstoffen binnen met groente en fruit. Denk aan vitamines, mineralen en vezels. Bron
Wat staat hier nou eigenlijk? Er staat dat je goede (lekker vaag ook weer) voedingsstoffen binnen krijgt met groente en fruit, niet dat je lichaam deze ook opneemt. En dat laatste is toch wel van belang.
Vergiftiging of Voeding?
Wat ze weglaten is dat bij al die vitamines en mineralen die in groente en fruit zitten er ook antinutriënten aanwezig zijn die je vergiftigen. Deze antinutriënten zorgen ervoor dat je de vitamines en mineralen die in de groente aanwezig zijn niet of slecht kunt opnemen. De plant wil namelijk niet dat je haar opeet, dus verdedigt zichzelf door gifstoffen aan te maken. Het beschermt zich op de enige manier waarop het zich kan verdedigen, namelijk op een chemische manier. Als je dacht dat de pesticide die erop gespoten waren slecht voor je gezondheid zijn, houd je dan maar vast. Van de pesticiden die je binnenkrijgt met het eten van groente wordt namelijk 99% door de plant zelf aangemaakt!
Dit blog is bedoeld als een kleine introductie over het eten van groente. Wil je een uitgebreider artikel hierover lezen? Lees dan vooral mijn artikel “Groente: Noodzakelijk of Overbodig?”.
Wil je meer weten over de verschillende antinutriënten in groente en fruit? Ik heb er flink wat uitgelicht in verschilde blogs welke ik hier heb gebundeld.
Eet jij nog groente? Zo ja, welke? En waarom?
Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?
Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.
Allereerst ben ik heel blij dat ik jou vandaag op Internet gevonden heb ! Zoveel belangrijke info over voedsel en met inhoud 🙂 Ik ben mezelf al 2 weken aan het verdiepen in zowel Keto als Carnivoor….Ik ben 71 en leef al 8 jaar op een persoonlijk Metabolisch dieet van een diëtiste , zonder Gluten, Lactose en Suikerarm. Ik ben een paar jaar geleden na mijn pensionering naar Gran Canaria verhuisd vanwege mijn Artritis, het klimaat hier zorgde voor een pijnvrij , medicijnvrij leven echter sinds 2 weken heb ik weer pijn in mijn polsen en is het bot boven mijn duim dikker geworden (Reuma?) zowel rechts(ergst) als linker pols.
Dit is de reden dat ik ben gaan zoeken naar een goede oplossing voor mezelf (zonder medicatie) en kwam ik bij Dr. Kerry carnivoordieet terecht op YouTube , echter nu denk ik dat het beter voor mij is om met Keto/Carnivoor te beginnen vandaar licht koolhydrate groenten zoals bijna alle Slasoorten /Champignons/ Avocado’s/ Spinazie/Broccoli/Bloemkool/Tomaten. Fruit alleen aardbeien , bessen & Frambozen. M vr gr. Ingrid.
Hallo Ingrid,
Wat leuk dat je mijn website gevonden hebt. Zelf heb ik ondervonden dat met strikt carnivoor eten de klachten van RSI aan mijn pols en de pijn in mijn knie weggingen en ook weg bleven. Veel succes!
Veerle