Het Carnivoor dieet is Veganistischer dan het Veganistische dieet

Het Carnivoor dieet is Veganistischer dan het Veganistische dieet

juni 4, 2021 9 Door Veerle

Zelf liep ik al een tijdje rond met het idee een blog te schrijven over hoe het carnivoor dieet veganistischer is dan het veganistische dieet. Een aantal weken geleden zag ik het blog van Carnivore is Vegan en vond deze goed uiteengezet. Dus ik vroeg of ik haar blog in het Nederlands mocht vertalen en op reizende strijdster mocht zetten. Dit mocht van haar. Dus hieronder het blog geschreven door Carnivore is Vegan en vertaald door mij.

Of je er nu klaar voor bent om dit te horen of niet: een carnivoor dieet, oftewel een dieet dat volledig uit dierlijke producten bestaat, en meer specifiek, een dieet dat geheel of bijna geheel bestaat uit grote herbivoren zoals koeien en schapen, is veganistischer dan een veganistische dieet. Dit blog zal dit bewijzen met onweerlegbare feiten.

Wanneer je dacht dat veganisme een dieet is dat dieren uitsluit, dan moet ik je teleurstellen. Dit is dus niet geheel waar. Volgens de Vegan Society is “veganisme een manier van leven die ernaar streeft om, voor zover mogelijk en uitvoerbaar, alle vormen van uitbuiting en wreedheid jegens dieren voor voedsel, kleding of enig ander doel uit te sluiten.” Dus volgens deze definitie zou een dieet dat dit het beste bereikt een ‘veganistisch’ dieet zijn, of beter gezegd HET veganistische dieet zijn.

 

Veganisme is een manier van leven die ernaar streeft alle vormen van uitbuiting en wreedheid jegens dieren uit te sluiten voor voedsel, kleding of enig ander doel, voor zover mogelijk en uitvoerbaar.

De Vegan Society

Helaas voor veganisten voldoet een carnivoor dieet, dat volledig gebaseerd is op dierlijke producten, beter aan deze definitie dan een veganistisch dieet. Vooral als het dieet volledig gebaseerd is op grote, volledig gras gevoerde herbivoren. Dus vlees van rund, bizon, en lam.

Reizende Strijdster Schaap

Het Carnivoor dieet is Veganistisch

Het carnivoor dieet is het meest veganistische dieet dat mogelijk is. Hoewel dit gegeven voor velen misschien schokkend en contra-intuïtief klinkt is dit alleen omdat niemand heeft gewezen op de realiteit van de enorme schade die wordt toegebracht aan dieren en mensen tijdens het proces om een veganistisch maaltijd in de buik van mensen te krijgen. Deze mensen geloven ten onrechte dat ze de minste schade toebrengen aan dieren door ervoor te kiezen ze niet op te eten.

 Dood door het carnivoor dieet

Er is geen ontkomen aan, dieren ZULLEN sterven en uitbuiting zal plaats vinden zodat mensen kunnen leven. Zelfs bij het kweken van planten voor voedsel, zoals ik in deze blog zal laten zien. Een dieet dat veganistisch is, moet het zo min mogelijk dieren doden en uitbuiten. Laten we dus eens gaan rekenen wat dit voor een carnivoor dieet inhoudt. Dit heeft Carnivore is Vegan ook gedaan in een ander blog “Zuivelmelk is ethischer dan amandelmelk”.

De ethiek van veganisme is een wiskundig probleem, en de wiskunde werkt niet in het voordeel van het veganisme. De gemiddelde vleeseter eet ongeveer 900 gram rundvlees per dag. De chronometer dieet-app stelt dat deze ongeveer 3000 calorieën per dag levert met 232 gram vet en 209 gram eiwit. Dit is alles wat iemand nodig heeft om niet alleen te leven, maar ook te gedijen. Nogmaals, er zijn mensen die kunnen leven van niets anders dan 900 gram rundvlees per dag, met zout en water.

Hoeveel vlees levert een enkele koe nu? Volgens het Oklahoma Department of Agriculture levert een gemiddelde koe ongeveer 195 kilo vlees. Laten we dat delen door 365 dagen en dat levert ons ongeveer 535 gram per dag op voor een heel jaar per persoon per koe. Dus om ons op 900 gram per persoon per dag te krijgen, hebben we minder dan 2 koeien per jaar nodig. In feite zullen twee koeien 1,07 kilo vlees per dag per persoon leveren. De wiskundige berekening voor een carnivoor dieet is eenvoudig. Dit in tegenstelling tot het veganistische dieet.

 

Reizende-Strijdster-cow

Het eten van koeien die op groene weiden leven, is het meest veganistische dieet

 “DAT IS GELIJK AAN MINDER DAN TWEE LEVENS DIE PER JAAR GEDOOD WORDEN OM EEN CARNIVOOR TE VOEDEN”

Er zijn een paar andere factoren, zoals het aantal insecten dat koeien eten tijdens het voeren en het aantal dieren dat sterft met het vervoer van het vlees naar huis en/of de supermarkt. Maar ik zal je laten zien dat deze extra sterfgevallen VERBLEKEN bij het aantal dieren dat sterft voor een veganistisch dieet.

Voor hoeveel sterfgevallen per jaar is het veganistische dieet verantwoordelijk?

Hoewel de wiskundige berekeningen voor een carnivoor dieet vrij eenvoudig is, namelijk dat 2 sterfgevallen één persoon per jaar kan voeden. Is de wiskunde voor een veganistisch dieet zeer complex. Het is onmogelijk om rekening te houden met alle betrokken sterfgevallen. Toch zal ik je laten zien dat het absoluut veel meer is dan de twee sterfgevallen per jaar die worden geëist door het volgen van een carnivoor dieet wat alleen bestaat uit gras gevoerd en afgewerkt rundvlees.

Hoewel een veganist je zal vertellen dat er GEEN dieren sterven voor hun dieet, is dit overduidelijk onjuist. Onwetendheid of oneerlijkheid zijn de enige redenen dat iemand dit kan beweren. Niet alleen worden dieren gedood bij de bestuiving en oogst van planten, maar koeien worden gebruikt om kunstmest voor veganisten te maken. Ook bijen en andere bestuivers worden misbruikt bij het maken van o.a. amandel”melk”. Veganisten drinken dit om de onvervangbare koeienmelk na te bootsen.

Dieren worden niet gedood voor veganistisch eten … toch?

Er was een grote opschudding in de veganistische gemeenschap over een artikel dat door dr.Steven Davis naar buiten kwam, waarbij hij op basis van een paar studies de “napkin math” gebruikte om het aantal gedode knaagdieren per hectare landbouwgrond te berekenen. (1)

Veganisten trekken ten strijde en proberen het idee dat er knaagdieren sterven voor hun voedsel tervergeefs te weerleggen. Ondertussen heeft een Australisch milieuagentschap het artikel van Davis overgenomen en geconstateerd dat meer dan 25 KEER het aantal knaagdieren de dood vindt per bruikbare kilogram eiwit voor granen dan voor vlees! (2)

Muizen in granen worden 25 keer zo snel gedood als koeien per kg bruikbaar eiwit Van Animal Planet's ‘Infested! Een krankzinnige muizenplaag

Muizen in granen worden 25 keer zo snel gedood als koeien per kg bruikbaar eiwit Van Animal Planet’s ‘Infested! Een krankzinnige muizenplaag ‘

Dit is geen verrassing voor iedereen die video’s heeft gezien zoals Animal Planet’s Infested! An Insane Mouse Plague deze documenteert een krankzinnige muizenplaag, een overgroei van knaagdieren (en hun daaropvolgende moord) die regelmatig voorkomt op graanproducerende boerderijen.

Hoewel hiermee alle veganistische argumenten eigenlijk niet meer relevant zijn, doordat er zoveel knaagdieren de dood vinden, is dat nog maar het begin. Elke keer bij het oogsten van gewassen, raken slangen, vogels, vossen, wormen en een overvloed aan andere kleine dieren die in de velden leven, verstrikt in de oogstmachine. Dat wil zeggen, als ze al de aanval van pesticiden overleefd hebben die ze hiervoor over zich heen gespoten hebben gekregen. En dat brengt ons bij de volgende categorie van dood door veganistisch voedsel.

Amfibieën op de rand van uitsterven vanwege veganisten 

Reizende-Strijdster-GiftigWeet je nog dat je als kind naar de kikkers achter je huis luisterde? De meeste millennial-veganisten doen dat niet, omdat dit al een tijdje niet meer te horen is. Dit komt doordat de vraag naar veganistisch voedsel zo omhooggeschoten is dat de kikkerpopulatie rap afneemt.
Boeren die kikkers en insecten vermoorden voor het ‘wreedheidvrije’ veganistisch voedsel

 

 

Hoe kan ik de landbouw de schuld geven? Doordat studies dit ondubbelzinnig stellen: “Pesticiden worden beschouwd als een van de belangrijkste oorzaken van de wereldwijde achteruitgang van amfibieën”. (3)

“Chemische stressfactoren (bijv. Pesticiden, zware metalen, verzuring en stikstofhoudende meststoffen) kunnen dodelijke, subletale, directe of indirecte effecten hebben op amfibieën.”
Amphibiaweb: Worldwide Amphibian Declines

Zelfs ‘veilige’ doses pesticiden blijken helemaal niet veilig, waardoor kikkers 46 keer sneller sterven dan normaal in het wild. (4)

Momenteel wordt tot 1/3 van alle soorten amfibieën bedreigd en zijn er vele uitgestorven. Dit is zeker niet alleen te wijten aan pesticiden en het verlies van leefgebied door planten. Toch is het is wel een van de belangrijkste oorzaken, en het is een oorzaak die veganisten eenvoudigweg negeren. Dit omdat het heerlijk comfortabel en nobel aanvoelt om te zeggen dat ze voedsel eten dat zonder wreedheid is geproduceerd.

Vissterfte is niet alleen het gevolg van vissen

Alsof dat nog niet genoeg is, moeten al die pesticiden ergens heen. Helaas is ditmaar al te vaak naar de nabijgelegen meren, rivieren, beken en kanalen die het veganistische voedsel moeten irrigeren. Dat betekent dat de dieren die in die wateren leven ook aan deze pesticiden worden blootgesteld. De gevaren van mensen die worden blootgesteld aan pesticiden die in waterwegen worden gedumpt, waren het onderwerp van het nu beroemde boek en film Silent Spring uit 1962, en dan hebben we het nog niet eens over de gevaren van glyfosaat voor mensen.

Maar veganisten zijn niet geïnteresseerd om de manier waarop gewassen worden verbouwd te veranderen. En de pesticide industrie blijft chemicaliën in de lucht- en waterwegen dumpen. Een van de bijwerkingen van deze enorme industrie is het onderwaterleven in de waterwegen. Slechts één enkele kunstmestfabriek in China veroorzaakte de dood van 110 ton vis in de provincie Hubei in China (5) Hoewel de Chinese veiligheidsnormen duidelijk lager zijn dan die in westerse landen, lijdt overal ter wereld het onderwaterleven aan enorme ‘dead zones’  op zee van landbouwafvoer.

Het aantal dode zeedieren door deze ‘dead zones’ is onmogelijk te kwantificeren. Vanuit de ruimte zijn deze gebieden te zien, zo ongelooflijk groot zijn ze. Bekijk de video hierboven om te zien hoe groot deze steriele dode gebieden zijn. En de veganistische lust voor plantaardige producten is grotendeels verantwoordelijk. 

De massale sterfte van insecten

Reizende Strijdster Vegans be likAls dit nog niet genoeg is, bedenk dan dat we net pas zijn begonnen met het tellen van de sterfgevallen van dieren die zijn gedood voor het veganistische dieet. De insectensterfte door groeiende gewassen is zo verbluffend groot, dat dit niet eens te bevatten is.
De hoeveelheid insecten die sterven is zo ongelooflijk groot dat een studie een verlies van 75% van de totale insectenbiomassa schat, zelfs in beschermde gebieden (6) Een andere studie geeft de extra waarschuwing dat tot 40% van alle insectensoorten wordt bedreigd, en binnenkort kan uitsterven. (7)

Het verlies van bestuivers is een van de grote ironieën van de veganistische beweging. Terwijl ze hun gewassen met steeds meer chemicaliën bespuiten, vernietigen ze juist de bestuivers waarop ze vertrouwen om die gewassen te creëren. Er zijn al bedrijven die anticiperen op de ineenstorting van bestuivers door kunstmatige bestuivers te maken. Ze zullen deze natuurlijk verkopen aan de boerderijen die de bijen in de eerste plaats hebben vernietigd om te voldoen aan de onverzadigbare vraag van veganisten die maar niet schijnen te kunnen of willen begrijpen hoe hun voedsel wordt geproduceerd.

Het vervoeren van de gewassen gebeurd in vrachtwagens, treinen, vliegtuigen en schepen van over de hele wereld, waarbij onderweg tientallen insecten sterven. Dan komen daar nog de vogels bij die deze insecten eten, deze sterven door vergiftiging. Aan de andere kant kun je veel dierlijke producten, met name grote herbivoren, lokaal kopen. Daarbij kun je als consument ook een halve of hele koe kopen. Hiermee haal je letterlijk in één keer voedsel voor een jaar in huis. Hiermee steun je ook nog eens de boeren en geen tussenpersonen zoals een supermarkt die boeren aan het uitknijpen zijn.

De dood van veganisme in kaart brengen

Nu zullen we al deze sterfgevallen bij elkaar optellen, en een samenvatting geven. Een carnivoor die grote gras gevoerde herbivoren eet, is verantwoordelijk voor de dood van twee koeien en de insecten die deze koe elk JAAR opeet.

Veganisten zijn verantwoordelijk voor de dood van:

 • De massa’s knaagdieren en kleine zoogdieren die tijdens de oogst de dood vinden.
 • 75% van het wereldwijde verlies van biomassa van insecten
 • Potentieel dreigend uitsterven van 40% van alle insecten wereldwijd
 • De insecten, vogels, enz. Die sterven tijdens het verzenden van voedsel over de hele wereld, die bij ons niet in seizoen zijn of helemaal niet verbouwd kunnen worden (in Nederland is dit aardig wat).
 • Verlies van 30% van alle amfibische soorten• Vernietiging van regenwormen door chemische meststoffen
 • De uitbuiting van koeien en regenwormen voor hun kunstmest
 • Bestuivers dood werken door onophoudelijke arbeid het hele jaar door, Zuivel is 2000 keer ethischer dan amandelmelk.
 • Instortingsstoornis bijenkolonie door blootstelling aan pesticiden (8)
 • Gigantische “dead zones” in de oceaan door het wegvloeien van pesticiden
 • Verlies van de helft van de vogelsoorten door pesticiden (9)
 • Om nog maar te zwijgen van de menselijke tol door overwerking en blootstelling aan pesticiden, waaronder 20.000 doden per jaar, meestal in derdewereldlanden (10)
 • Meer dan 70 miljoen kinderen gebruikt voor landbouwarbeid (11)

Laat me je eraan herinneren dat het eten van een carnivoor dieet, wat bestaat uit herbivoren, de dood van minder dan twee koeien per jaar zal veroorzaken. Hierbij komt dan nog de insecten die deze koeien eten en waar ze op stappen en het aantal dieren dat sterft bij het lokaal vervoeren van het vlees. De enige logische conclusie kan dus alleen maar zijn dat het carnivoor dieet veganistischer is dan een veganistisch dieet.

Conclusie

Dus als je humaan en ethisch wilt zijn en zo weinig mogelijk dieren wilt schaden, eet dan een carnivoor dieet. Eentje dat bestaat uit grote grasgevoerde herbivoren en het drinken van zuivelmelk in plaats van amandelmelk. Om nog een stap verder te gaan, kun je 1/4, 1/2 of heel dier per keer bij een lokale boer kopen. Deze kun je bezoeken waardoor je bijdraagt aan lokale voedselproducenten die de dieren ethisch behandelen, en beperk je de verzendingen tot een minimum. Het beoefenen van het carnivoor dieet op deze manier maakt dat er is geen ander dieet is dat meer veganistischer is. #carnivoreisvegan

 

Bronnen

 1. THE LEAST HARM PRINCIPLE MAY REQUIRE THAT HUMANS CONSUME A DIET CONTAINING LARGE HERBIVORES, NOT A VEGAN DIET
 2. Slaughter of the Singing Sentients
 3. Impact of the insecticide Alpha Cypermethrin and herbicide Oxadiazon, used singly or in combination, on the most abundant frog in French rice fields
 4. PREDATOR CUES AND PESTICIDES: A DOUBLE DOSE OF DANGER FOR AMPHIBIANS
 5. Pollutants From Plant Killed Fish in China
 6. More than 75 percent decline over 27 years in total flying insect biomass in protected areas
 7. Worldwide decline of the entomofauna_ A review of its drivers _ Elsevier Enhanced Reader
 8. Use of common pesticide linked to bee colony collapse
 9. Pesticides and the Loss of Biodiversity
 10. Public Health Impact of Pesticides Used in Agriculture WHO
 11. Child labor in agriculture 

   


  Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


  Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


  Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
  Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

  Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
  Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.