Het Carnivoordieet Is Geen Magische Pil

Het Carnivoordieet Is Geen Magische Pil

april 17, 2023 0 Door Veerle

Vaak zie je dat mensen het carnivoordieet als een magische pil zien. Ze denken dat wanneer ze het carnivoordieet gaan volgens al hun lichamelijk problemen opgelost worden. Ik kan je vertellen dat dit alleen maar leidt tot telleurstellingen en dat mensen hierdoor afhaken op het dieet. Wat zonde is, want het is van belang dat je jezelf voedt. De meeste mensen zijn nu eenmaal ondervoed en hebben er baat bij het carnivoordieet te volgen. Het is echter niet iets nieuws onder de zon, je ziet vaker gebeuren dat wanneer mensen iets vinden ze er al hun hoop op vestigen. Mensen denken dat ze de heilige graal hebben gevonden. Ik ben er echter van overtuigd dat er niet één ding is wat je kunt veranderen in je leven waardoor je de gezondheid krijgt waar je altijd op hoopte.

Het Carnivoordieet en overstappen

Zoals gezegd is het carnivoordieet niet een magische pil die al je problemen oplost. Het zal echter wel flink wat problemen oplossen. Heel veel mensen maken de fout (inclusief ikzelf) om van de één op de andere dag te willen overstappen op het carnivoordieet. Het is zeer verleidelijk er gelijk vol in te duiken, maar dit werkt averechts. Vroeger of later loop je tegen problemen aan. Het is veel verstandiger om langzaam over te stappen om je lichaam de kans te geven over te schakelen. Gun jezelf de tijd om een goede transitie te maken naar het carnivoordieet. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

Niet alle klachten verdwijnen

De reden voor mij om het carnivoordieet te gaan volgen was om van mijn depressieve klachten af te komen. Dit lukte dan ook. Je zou dus kunnen zeggen dat het hiervoor  wel een magische pil was. Daarnaast is mijn RSI en mijn pijnlijke knie verdwenen. Toch liep ik ook tegen wat problemen aan. Ik merkte bijvoorbeeld dat ik misselijk werd wanneer ik vet at en dus waarschijnlijk kampte met een slechte gal en/of te laag maagzuur. Wat ik op het carnivoordieet ook probeerde, dit probleem bleef. Totdat ik mijn eerste parasietenkuur deed.

Reizende-Strijdster-Enge-ParasietenMeerdere factoren

Er zijn meerdere factoren in het spel of we van bepaalde klachten afkomen. Wanneer we het standaarddieet hebben gevolgd, of nog erger het vegetarisch of veganistische dieet, hebben we onszelf uitgehongerd en onszelf met antinutriënten en plantaardige oliën vergiftigd. Daarnaast zijn er andere dingen die van invloed kunnen zijn, bijvoorbeeld het feit dat we niet meer op blote voeten lopen en ons dus afgesneden hebben van de aarde. Ook ontwormen we onszelf nooit zoals we vroeger wel deden. Alleen kleine kinderen kunnen klaarblijkelijk wormen krijgen, aangezien het daarbij nog wel wordt geadviseerd. Het kan dus verstandig zijn om af en toe een parasietenkuur te doen. Wormeneitjes zijn zo klein dat ze overal op kunnen zitten. Overigens niet alleen in vlees zoals er wordt verteld, maar ook op groente en fruit. Verder zijn er nog allerlei andere invloeden die onze gezondheid schaden. We leven zo ongeveer constant een toxische soep. Kortom, je moet dus kijken of er andere factoren zijn die ervoor kunnen zorgen dat je nog steeds tegen problemen aanloopt.

Kun je er niets aan doen?

Helaas zijn er dingen waar je zelf weinig tot niets aan kunt doen. Zoals allerlei straling, fluoride en andere toxines in het water, een vervuilde omgeving, emotionele terreur, een toxische cultuur, etc. We willen ons daar vaak toch teveel op focussen, want dit brengt stress met zich mee, wat dus ook niet gezond is. Wanneer je er toch niets aan kunt veranderen is het niet verstandig om je er druk over te maken. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar met de juiste voeding lukt het een stuk beter om dit los te laten. Je lichaam is niet meer geïnflammeerd wanneer je langere tijd het carnivoordieet volgt. Het gevolg is dat je minder prikkelbaar bent. Je emmer stroomt als het ware niet gelijk over wanneer er iets gebeurd en dingen los laten lukt ook beter. Dat hangt ook samen met je hersenen die beter gevoed zijn, waardoor je evenwichtiger en sterker door het leven gaat.

 

Conclusie

Er bestaat geen magische pil, maar door je te laten informeren, kritisch na te denken en te experimenteren, kun je wel veel problemen oplossen. Je moet het alleen niet je levensdoel laten worden om een ultieme gezondheid te bereiken, want dat is een fata morgana. Je leeft nu eenmaal in een degenererende cultuur of samenleving die doorwerkt in je gezondheid. Fysiek gezien zijn we daarbij ook al lange tijd aan het degenereren (zoals het boek van Weston A. Price illustreert). Wel zul je door het carnivoordieet te volgen jezelf te voeden en je hierdoor beter voelen, geestelijk en lichamelijk.

Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.