Het Diatomeeënaarde Protocol

Het Diatomeeënaarde Protocol

oktober 30, 2023 0 Door Veerle

Als je wilt weten wat diatomeeënaarde is dan verwijs ik je graag naar een voorgaand blog. Dit blog zal gaan over het diatomeeënaarde protocol.

Facebookgroep

De informatie over het starten met het innemen van diatomeeënaarde heb ik vooral van een aardig actieve facebookgroep Diatomaceous Earth. Het is belangrijk bij het volgen van het protocol om naar je eigen lichaam te luisteren en desgewenst aanpassingen te maken. Niet koppig het vol blijven houden, terwijl je dagelijks misselijk bent en pijn hebt in je buik bijvoorbeeld. Dat is een teken dat het te heftig is en je beter een stap terug kunt nemen. Eigenlijk net als bij het implementeren van het carnivoordieet moet je niet te snel te veel willen. Je moet je lichaam de kans geven om in dit geval de dode parasieten op te ruimen en de toxines het lichaam uit te krijgen.

Koffiebonen Reizende StrijdsterDetox Pathways

Het is dus belangrijk dat al je detox pathways, bij gebrek aan een accurate Nederlandse vertaling) vrij zijn. Dit houd in dat je stoelgang regelmatig en dagelijks is. Wanneer dit niet het geval is, zul je (koffie) klisma’s moeten doen om de parasieten en de afvalstoffen zo snel mogelijk te lozen. Ook is het belangrijk genoeg te drinken, zodat je via je urine toxines kunt lozen. Via zweet voer je ook afvalstoffen af, dus sporten of 20 minuten in een zo heet mogelijk bad zitten kan je lichaam helpen om de toxines te lozen.

Actieve Kool

Naast het feit dat de detox pathways vrij moeten zijn, is het ook belangrijk dat je tijdens een parasietenkuur toxines die vrijkomen, wanneer de parasieten sterven, te binden. Dit kan met actieve kool. Er staat in veel artikelen online geschreven dat actieve kool een aantal uur nadat je diatomeeënaarde hebt ingenomen moet innemen.  In het protocol wat ik volg, is dit niet het geval. Daar neem je  1/8e theelepel tot één theelepel per keer van de actieve kool bij je diatomeeënaarde. Wanneer het nodig is, kun je 3 keer per dag een theelepel nemen. Het kan worden gemengd met de Diatomeeënaarde en dagelijks op hetzelfde tijdstip worden ingenomen.

Negatief en Positief geladen

Wat ik in de Facebookgroep geleerd heb, is dat de actieve kool net als diatomeeënaarde negatief geladen is, dus het verwijdert alleen de slechte stoffen. De twee samen zorgen voor een cascade-effect in die zin dat de actieve kool het vermogen van de Diatomeeënaarde verhoogt om meer bereikt te verkrijgen, omdat het in feite interferentie uitvoert en de Diatomeeënaarde vrijmaakt om veel effectiever te zijn. Zelf heb ik ervaren dat de Diatomeeënaarde prima werkt wanneer je er actieve kool bijvoegt. Ik heb dan veel minder last van herx symptomen.

Medicatie

De inname van actieve kool en diatomeeënaarde moet je wel goed plannen wanneer je farmaceutische medicatie slikt. Het is zaak te zorgen dat er een flinke tijd zit tussen het innemen van je medicatie, want actieve kool kan wel met de absorptie van je medicatie interfereren. Dus zorg ervoor dat er minstens 1 uur tussen het innemen van diatomeeënaarde en je medicatie zit.

Actieve Kool & diatomeeënaarde en Voedingsstoffen

Je komt ook vaak online tegen dat diatomeeënaarde net als actieve kool ver van de maaltijd ingenomen moet worden. Toch zijn er andere geluiden die zeggen dat diatomeeënaarde en actieve kool samen gaan met alles wat je eet. Actieve kool is net als diatomeeënaarde negatief geladen, dus het verwijdert alleen gifstoffen, slechte bacteriën, candida, parasieten, ziekteverwekkers en chemicaliën. Qua dat is het aan jezelf welke informatie je aanneemt en hoe je dit protocol implementeert. Ikzelf  slik de actieve kool en de diatomeeënaarde samen en combineer dit vaak met mijn maaltijd.

Wanneer je hiervan op de hoogte bent en een plan van aanpak hebt, kun je aan de slag met het protocol. Dit protocol kun je zelf zo lang en zo kort doen als je zelf wilt. Er zijn mensen die een therapeutische dosis nemen van 3-8 eetlepels per dag. Ook zijn er mensen die een onderhoudsdosis blijven slikken van 1 eetlepel per 45 kilo. Veel mensen zetten het periodiek in om parasieten te verwijderen. Het is aan jou wat je wilt doen en waar je je prettig bij voelt.

Het Diatomeeënaarde Protocol

Benodigdheden

Foodgrade diatomeeënaarde
Maatlepel set

  • Start met 1/8 theelepel diatomeeënaarde per dag. Dit doe je 2 weken. Wanneer je merkt dat je hier heftig op reageert, neem je 1/16 theelepel.
  • Wanneer het prima gaat in die twee weken dat je 1/8 theelepel diatomeeënaarde inneemt, kun je omhoog gaan. Dit doe je steeds in stappen van 1/8 theelepel. Het ziet er dus als volgt uit:
week 1 & 21/8 theelepel
week 3 & 4¼ theelepel
Week 5 & 61/8 + ¼ theelepel
Week 7 & 8½ theelepel
Week 9 & 10½ + 1/8 theelepel
Week 11 & 12½ + ¼ theelepel
Week 13 & 14½ + ¼ + 1/8 theelepel
Week 15 & 161 theelepel
Etc.
  • Hier ga je mee door totdat je op 2 eetlepels per dag zit (afhankelijk van je gewicht is dit je onderhoudsdosis)
  • Je kunt hierna nog tot 8 eetlepels per dag gaan, dit doen mensen als therapeutische dosis innemen. Of je dit wilt doen is aan jou.
  • Je kunt de diatomeeënaarde zoals eerder gezegd gewoon met je maaltijd innemen, ikzelf meng het door mijn yoghurt heen. Je kunt het ook in water oplossen en dan opdrinken. Hierbij kun je de actieve kool in een capsule innemen.
  • Zorg ervoor dat je genoeg water drinkt, zodat je de toxines kunt afvoeren en je niet uitdroogt.

Luister naar je lichaam

Zoals gezegd: met alles is het belangrijk om naar je lichaam te luisteren en daarnaar te handelen.  Alles wat ik in dit blog geschreven heb is dan ook geen medisch advies. In een ander blog zal ik mijn persoonlijke ervaring met diatomeeënaarde beschrijven. Zelf ben ik namelijk wel tegen wat dingen aangelopen met het implementeren van het diatomeeënaarde protocol.

 

Gebruik jij diatomeeënaarde? Laat vooral weten waarvoor je dit gebruikt en hoe dit bevalt.

 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.


 

Spread the love