Hoe 3 jaar later de 30 kilo er af bleef

Hoe 3 jaar later de 30 kilo er af bleef

december 18, 2021 0 Door Veerle

In 2017/2018 viel ik bij elkaar 30 kilo af en sinds die tijd is dit zeer stabiel gebleven. Anders dan wat onder andere Ellen ten Blaak beweerd beweert hoef je niet langzaam af te vallen of maar 5% van je lichaamsgewicht te verliezen om op gewicht te blijven nadat je bent afgevallen. Ik heb nu al 3 jaar een stabiel lichaamsgewicht en dit is niet lastig te behouden met het dieet wat ik volg.

Onverantwoord afvallen

De manier waarop in afgevallen ben, zou ik dan weer niet aanbevelen. Ik ben namelijk gaan vasten, terwijl ik eigenlijk al een vastendieet volgde (vegetarisch, bijna veganistisch). Wanneer ze het over vasten hebben in de Bijbel, of wanneer je onder het mes moet, hebben ze het over het niet eten van dierlijke producten. Ik heb dus in wezen te veel van mijn lichaam gevraagd in die tijd. Vandaar dat ik erg dankbaar ben dat mijn lichaam dit enigszins goed doorstaan heeft. Ik heb 24, 48 en 72 uur gevast, maar wanneer ik weer ging eten at ik te weinig en at ik geen dingen die me daadwerkelijk voeden (vlees, dierlijk vet, vis). Ik at Groente , fruit en koolhydraten, dingen waar mijn lichaam energie uit kon halen, maar geen voedingsstoffen.  Mijn lichaam was zichzelf in wezen stuk aan het lopen. Dit merkte ik aan veel dingen, zowel mentaal als fysiek, waar onder mijn gebit.

Iedere Dag Vlees

Reizende Strijdster VleesUiteindelijk ben ik wel op deze manier 35 kilo afgevallen. Maar dit was wel ten koste van mijn opgebouwde reserves. In oktober 2018 stuitte ik op het carnivoor dieet en besloot ik om weer elke dag vlees te gaan eten. Nadat ik hier al profijt van ervaarde stapte ik na maanden van onderzoek op 1 januari 2019 geheel over op het carnivoor dieet. Twee maanden daarvoor heb ik als transitieperiode naar dit dieet genomen, wat eigenlijk veel te weinig was. Wil je weten hoe je op een goede manier kunt overstappen? Hierover staat ook een blog op mijn site. Voor de periode van overstappen naar het Carnivoor dieet kun je het beste een jaar uittrekken. Hiermee voorkom je problemen op de langere termijn.  Dus leer vooral van mijn fouten.

5 kilo

Hoe dan ook ik was dus 35 kilo afgevallen en toen ik de overstap maakte naar het carnivoor dieet. Ik liet het vasten even los, dat wil zeggen de lange vasten van 24-72 uur deed ik niet meer. Ik ben nog steeds niet iemand die vroeg ontbijt, dus vaak eet ik pas rond een uur of 10/11. Met het eten van het carnivoor dieet, maar eigenlijk het feit dat ik meer at dan hiervoor kwam ik 5 kilo aan. Dat was wel even slikken en ik was ook even bang dat er meer bij zou komen. Dit bleef echter uit, het bleef bij de 5 kilo.

Veranderen als Mens

Mijn gewicht is nu stabiel en ik verhonger mezelf geenszins. Ook voel ik me beter dan ooit, mijn man en ik zijn door dit dieet ook veranderd als mens. In hoe grote mate deze verandering zou zijn hadden we zelf niet zien aankomen. De hoofdreden om met het dieet te starten was om van onze depressie en suïcidale gedachtes af te komen. Dit gebeurde al binnen enkele weken. Dat je hierdoor ook als mens veranderd is eigenlijk een logisch gevolg, aangezien depressie je kijk op het leven kleurt, of eigenlijk grauw maakt.

Reizende Strijdster KaasmeisjeGeen afval dieet

Carnivoor is geen dieet om af te vallen, al kun je er wel van afvallen. Het is niet het doel op zich, anders zou ik ermee opgehouden zijn nadat ik 5 kilo was aangekomen. Gelukkig was dit niet mijn doel en merkte ik door gewoon het dieet te blijven volgen mijn gewicht niet fluctueert. Ik zou om af te vallen mijn kaas kunnen laten staan, maar dat is het mij niet waard. De reden dat ik er niet vanaf viel, was omdat mijn lichaam andere prioriteiten had. En het aankomen stopte ook op een bepaald punt. Ikzelf heb veel problemen met mijn hormoonhuishouding en dit speelt ook zeker een rol. Ik voel me echter prima in mijn lijf en van mij hoeft er ook eigenlijk niets af.

Conclusie

Voor mij is het belangrijkst dat ik me goed voel, fysiek en mentaal. Dit is het zeker geval. Sinds ik carnivoor eet heb ik geen eetbuien meer en mijn verlangen naar meer eten terwijl ik aan het eten ben is ook weg. Ik voel me verzadigd als ik klaar ben, en overeten lukt me niet. Ik ben niet meer of opgeblazen of hongerig. Kortom: eten is niet meer mijn vijand, maar iets wat ik doe om te kunnen leven. Eten hoeft je leven niet te beheersen, ook jij kunt gezonder en sterker de wereld tegemoet treden! 
 


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.