Hoe betrouwbaar is een opleiding tot diëtist ?

Hoe betrouwbaar is een opleiding tot diëtist ?

februari 7, 2022 0 Door Veerle

Na jaren van zelfstudie is er dan toch een deel van mij dat zich afvraagt of het niet handig is om ook een opleiding tot diëtist te gaan volgen.  Toch fijn, zo’n papiertje om aan te tonen dat je nu alles  weet wat je geleerd is tijdens een opleiding. Ook lijken sommige mensen er een belang aan te hechten dat je opgeleid bent door een erkend instituut. Dit heeft vaak ook een financiële component, aangezien een diëtist vanuit je verzekering vergoed kan worden. Dus speelde ik met het idee om wellicht toch een diëtistenopleiding te gaan volgen.

Richtlijnen

Misschien was het beter geweest als ik hier al eerder naar had gekeken. Voordat ik zelf op onderzoek uit was gegaan en erachter was gekomen dat flink wat dingen die we voor waarheid aannemen complete leugens zijn. Wel is het zo dat ik hierdoor heel gemakkelijk feit van fictie kan scheiden en dit ook kan onderbouwen. Mijn innerlijke alarmbel ging rinkelen over de juistheid wat er aangeboden zou worden in de lessen tot diëtiste toen ik het volgende las:

“De diëtistenopleiding houd zich aan de richtlijnen die gegeven worden in de schijf van vijf. Namelijk dat het bevorderlijk is voor menselijke gezondheid om een meer plantaardig voedingspatroon te hebben.” 

Dit is kort gezegd een recept voor een slechtere gezondheid voor de mens. Het staat lijnrecht tegenover alle informatie die ik vanuit lezingen en boeken heb mogen leren. Ook fysiologisch, biologisch, en antropologisch raakt het kant nog wal. Daarnaast klopt deze statement ook niet met wat ik zelf en tientallen mensen om me heen lichamelijk en geestelijk hebben ervaren.  

Minder vlees

Reizende Strijdster VleesWanneer je kijkt naar wat er met onze gezondheid gebeurd is sinds we minder dierlijk en meer plantaardig zijn gaan eten, dan zie je dat onze gezondheid achteruit gehold is.  Wat er vooral over de afgelopen decennia gebeurd is, sinds we minder dierlijke producten zijn gaan eten, is dat er meer hart- en vaatziekte, kanker en diabetes voorkomt dan ooit. Hoe kan dit wanneer vlees volgens de huidige consensus de boosdoener is? We zijn met z’n allen juist minder vlees gaan eten, dus dan zouden er dus minder mensen ziek moeten zijn.
Deze voedingsrichtlijnen waar de diëtiste opleiding zich aan houdt zijn bovendien op geen enkel goed wetenschappelijk onderzoek gebaseerd en zijn gestoeld op ideologie.

Cholesterol 

We moeten ons cholesterol omlaag krijgen en vooral het LDL-cholesterol, want dat is het “slechte” cholesterol. Dit is wat er geleerd wordt bij een opleiding tot diëtiste en dat is wederom ook niet wetenschappelijk onderbouwd. Het wordt enkel gezegd omdat er een correlatie is tussen cholesterol en hart- en vaatziekte. Dit is hetzelfde als zeggen dat brandweermannen een brand hebben aangestoken omdat zij aanwezig zijn wanneer er brand is…. Een correlatie betekent niet dat het met elkaar te maken heeft. Ons lichaam maakt zelf cholesterol aan, en wanneer je dieet dierlijke producten bevat dan hoeft ons lichaam dit minder te maken en zo wordt ons lichaam ontzien. Cholesterol is zeer belangrijk voor onze hormonen, hersenen etc. Cholesterol houd ons in leven. Verschillende studies laten ook zien hoe je meer risico hebt om allerlei geestelijke aandoeningen. Het is dan ook misdadig hoe er nog steeds wordt gehamerd dat je cholesterol zo laag mogelijk moet zijn. Onder andere met verschillende cholesterol verlagende medicijnen op de markt, die zeer gevaarlijk zijn om in te nemen.

Conclusie

Ik kan niet ingaan op alle misinformatie en leugens die verspreid worden op de opleiding tot diëtist in deze blog.  Wel is het aanleren van deze foutieve informatie de reden geweest dat ik heb besloten om de opleiding niet te gaan volgen. Na verder onderzoek heb ik namelijk gezien dat je niet de opleiding kan gaan volgen, en uiteindelijk zelf je invulling eraan kunt geven in je praktijk. Wanneer je dit denkt kom je van een koude kermis thuis. Als je tegen de algemene consensus ingaat, kun je namelijk het zuurverdiende papiertje weer inleveren. Voor mij voelt dat aan alsof je als diëtist een Schijf Van Vijf Soldaat bent die vooral in de pas moet blijven lopen en geen eigen ideeën mag hebben. Daar pas ik voor…

Referentie

Dementie en hartmedicijnen
Cholesterol en dementie
Laag cholesterol en agressie

 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.