Hoe Bevalt Het Carnivoor Dieet Na drie Jaar?

Hoe Bevalt Het Carnivoor Dieet Na drie Jaar?

september 18, 2023 0 Door Veerle

Vandaag wil ik een blog schrijven over of het carnivoor dieet na drie jaar nog steeds bevalt. Het is tenslotte iets meer dan drie jaar geleden dat ik de overstap maakte van nagenoeg vegetarisch naar het carnivoordieet. Het leek mij dus wel weer tijd voor een update.

Problemen op het Carnivoor Dieet

Vitamine C sinaasappel Reizende Strijdster Vlees Carnivoor Carnivoordieet Vitamine COm gelijk de meest brandende vraag te beantwoorden: Rick en ik leven nog steeds. We hebben ook nog steeds geen scheurbuik ontwikkeld vanwege een vitamine C tekort. We gaan ook nog steeds regelmatig naar het toilet, dus het gebrek aan vezels in ons eten heeft er niet voor gezorgd dat wij geconstipeerd zijn geraakt. Sterker nog, onze stoelgang is beter sinds we het carnivoordieet volgen. Mijn energieniveau is stabieler dan dat het ooit geweest is. Ook emotioneel ben ik veel stabieler voor en tijdens mijn menstruatie. Dus het niet eten van koolhydraten en suikers heb ik duidelijk niet nodig om energie te hebben. Mocht je nog meer aannames over het carnivoordieet willen zien en waarom deze niet kloppen, dan kun je dat hier lezen.

Psychische Voordelen

Zoals eerder geschreven was de voornaamste reden om het carnivoordieet te gaan volgen de psychische voordelen waar ik over hoorde en las. Na jarenlang te hebben gekampt met depressieve gedachtes en suïcidale neigingen, wilde ik kijken of dit dieet voor mij zou werken. Nog steeds ervaar ik meer stabiliteit en ben ik minder snel overstuur. Daarbij heb ik geen last meer van urenlang malen voordat ik eindelijk in slaap val. Dus mentaal gaat het na drie jaar nog steeds vele malen beter dan toen ik vegetarisch at.

Aanhoudende Voordelen

Mijn menstruatie wordt met de opeenvolgende maanden steeds iets minder pijnlijk. Al ben ik er wel achter dat deze pijn hoogstwaarschijnlijk door mijn darmen veroorzaakt wordt. Helaas ben ik nog steeds niet op het punt dat mijn menstruatie pijnvrij is. Maar van 3 dagen 3 tot 4 Ibuprofen moeten slikken, naar 1 tot 1,5 dag pijn hebben die te dragen is zonder pijnstillers is toch een grote vooruitgang. Ook zijn zowel Rick als ik nooit meer opgeblazen na het eten. Rick zijn wonden genezen nog steeds erg snel en de pijn in mijn pols en knie is nog steeds weg.

Ook heb ik geen last meer van overeten en mijn hang naar suiker is nagenoeg weggebleven. Nagenoeg, want er is nog de herinnering aan iets wat lekker was. Maar wanneer ik bijvoorbeeld mijn hang naar een croissantje bevredig, merk ik dat dit me niet meer smaakt. Het is dus niet de moeite waard en zelfs zonde om te eten.

Weetje van de Week Parasieten in Insecten Reizende StrijdsterGeen Magische Pil

Dat het carnivoor dieet geen magische pil is, heb ik al over geschreven. Er zijn namelijk meerdere factoren in het spel of we van bepaalde klachten afkomen. Wanneer we het standaarddieet hebben gevolgd, of nog erger het vegetarisch of veganistische dieet, hebben we onszelf uitgehongerd en onszelf met antinutriënten en plantaardige oliën vergiftigd.

Daarnaast zijn er andere dingen die van invloed kunnen zijn, bijvoorbeeld het feit dat we niet meer op blote voeten lopen en ons dus afgesneden hebben van de aarde. Ook ontwormen we onszelf nooit zoals we vroeger wel deden. Alleen kleine kinderen kunnen klaarblijkelijk wormen krijgen, aangezien het daarbij nog wel wordt geadviseerd. Het kan dus verstandig zijn om af en toe een parasietenkuur te doen. Wormeneitjes zijn zo klein dat ze overal op kunnen zitten. Overigens niet alleen in vlees zoals er wordt verteld, maar ook op groente en fruit. Niesen, huisdieren zoals honden en katten, en handen schudden kunnen eitjes trouwens ook overdragen. Verder zijn er nog allerlei andere invloeden die onze gezondheid schaden. We leven zo ongeveer constant een toxische soep. Kortom, je moet kijken of er andere factoren zijn die ervoor kunnen zorgen dat je nog steeds tegen problemen aanloopt.

Uit Eten

Voordat we de overstap naar het carnivoordieet maakten gingen wij vaak uit eten. We gaan tegenwoordig zeer sporadisch uit eten met familie, maar eigenlijk nooit meer met z’n tweeën. Persoonlijk missen wij het nog steeds niet om niet meer naar een restaurant te gaan.  Eigenlijk is het meer een (peperdure) teleurstelling dan een leuk uitje. Ik eet toch thuis het lekkerst én ik heb het voordeel dat Rick kookt. Bovendien weet ik dan ook wát ik eet, waarin het gebakken is, en met wat voor pan.

Gevarieerd eten

Het dieet verveelt mij nog steeds niet. Hoewel er bij de maaltijd ook krieltjes kunnen zitten en verdwaalde stukjes komkommer en augurk, eet ik nog steeds overwegend carnivoor.  Het eten is minder gevarieerd eet dan voorheen, maar ook dat is niet zo’n groot probleem als dat mensen denken. Zodra je erachter komt dat veel ‘eten’ toxisch of in ieder geval zinloos is, wordt het al makkelijker accepteren.

Het sociale aspect is iets waar je mee moet leren omgaan. Het is lastiger om bij iemand te eten, al aten we meerdere keren heerlijk bij mensen die echt hun best hadden gedaan om rekening te houden met ons dieet. Het kan dus uiteraard wel. Eigenlijk is het ook juist supermakkelijk. Stuk vlees in de pan en je bent klaar. Deze eventuele nadelen zijn dus een aanpassing die wat tijd nodig heeft maar uiteindelijk prima te behappen is. Dat is in ieder geval nog steeds de ervaring.

Mocht je de stap willen maken kun je behoorlijk wat info uit de blogs halen hier, zowel de persoonlijke als de informatieve. Als je gericht geholpen willen worden met wat persoonlijke aandacht, is het mogelijk om mij in te huren als coach. Ik ben gecertificeerd carnivoor & vasten coach en heb dankzij mijn kennis al heel veel mensen geholpen.

 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.