Hoe Bevalt Het Carnivoor Dieet Na Twee Jaar?

Hoe Bevalt Het Carnivoor Dieet Na Twee Jaar?

december 24, 2021 0 Door Rick

Af en toe krijgen Veerle en ik de vraag of we klachten heb na al lange tijd het carnivoor dieet te volgen. Afgelopen januari was er zelfs een veganist die helemaal verbaasd was dat we er gezond uitzagen (en nog leefden volgens mij ). Terwijl ik nog niemand heb zien aftakelen op het carnivoor dieet, maar wel talloze heb zien stoppen met veganistisch eten, vaak door allerlei gezondheidsklachten . Van de week kreeg ik wederom de vraag of er nog negatieve effecten waren, dus wellicht tijd voor een blog hierover. Het is tenslotte iets meer dan twee jaar geleden dat ik de overstap maakte van nagenoeg vegetarisch naar voornamelijk vlees en andere dierlijke producten. En het is één jaar geleden sinds dat Veerle schreef over wat het Carnivoor dieet met je doet.

Reizende Strijdster Donkere gedachtePsychische Voordelen

Zoals eerder geschreven was de voornaamste reden de psychische voordelen waar ik over hoorde en las. Na jarenlang te hebben gekampt met depressieve gedachtes en suïcidale neigingen, wilde ik kijken of dit dieet voor mij zou werken. We trokken ongeveer twee maanden uit om over te stappen, wat zoals hier geschreven is achteraf te kort was.

Het voordeel van deze korte overstap was wel dat ik binnen enkele weken vrij was van donkere wolken boven mijn hoofd, en ik geen verlangen had om de volgende dag niet meer wakker te worden. Ik voelde me al snel geestelijk en lichamelijk sterker en meer in balans, met meer rust en zelfvertrouwen. Zelfs de beangstigende realiteit van 2020/2021 kon me niet uit het veld slaan. Soms vraag ik me daarom af hoe ik geestelijk was geweest op het gammele dieet dat ik hiervoor had. Net zo goed vraag ik me wel eens af hoe ik zou zijn geweest als ik dit dieet twaalf jaar geleden had gevonden, in plaats van de route te hebben gevolgd van vegetarisme – oftewel wat ze al bijna aanbevelen bij het misantropische Voedingscentrum.

Andere Voordelen

In het blog over de overgangsfase noemde ik al het verdwijnen van overmatige gasvorming. Mijn atelier was onderhand een Biosafety Level 1 Lab als je ’s avonds binnen kwam. En als het gas niet de vrijheid kreeg om te ontsnappen liep ik lange tijd met kramp rond. En dan niet bedenken hoe dat komt, tja de hersenspoeling was sterk…
Verder ontsteken mijn wondjes niet meer en genees ik veel sneller. Bij het laatste heb ik het ook over spierpijn na het sporten. Dat laatste mag op het moment dat ik dit schrijf niet meer vanwege de volksgezondheid, maar goed, daarvoor had ik veel minder lang last van spierpijn.
Tot slot gaat het psychisch veel beter, wat zoals ik al zei ook de hoofdreden was om hiermee te beginnen.

Carnivoor: De Nadelen

Nadelen zijn er ook, naast gehoopte voordelen die uitbleven. Met het laatste bedoel ik dat ik al zolang ik me kan herinneren vaak hoofdpijn heb. Dat is steeds erger geworden, dus ik hoopte dat dit zou weggaan met de overstap naar het carnivoor-keto dieet. Helaas is dat niet gebeurd. Misschien heb ik zelfs meer hoofdpijn gekregen.

Hoofdpijn

Mijn theorie is dat het door straling komt, aangezien er steeds meer straling is gekomen in de loop van mijn leven. Overal staan nu zendmasten en dubieuze torens, overal is WiFi, en we hebben meer apparaten dan ooit. Laatst was ik een weekend op de Veluwe. Met weggaan van huis had ik een lichte hoofdpijn. Meestal groeit dat uit tot een bonkende koppijn, zeker als ik buiten ben, maar deze ebde weg toen we verder van huis waren. Ook de dag erna geen last gehad toen we daar waren. Thuis was het weer feest die week erna.

Spierkramp

Een nadeel was, en soms is, spierkramp. Dat belicht ik in de blog die ik hier eerder noemde. Als tiener had ik hier al vaak last van, en zo af en toe in de jaren daarna ook. Ik moet zeggen dat het aan het begin van de overgang heel heftig was. Daarmee bedoel ik wakker worden ’s nachts omdat het er ineens in schiet. Dat is gelukkig al heel lang voorbij. Nu is het soms als ik een (blijkbaar) rare beweging maak. Het is dus niet helemaal weg helaas, en ik weet dus nog steeds niet wat het maakte dat ik niet zoveel last hiervan had voor dit dieet. Een verklaring kan zijn dat de elektrolyten huishouding nog niet helemaal optimaal is. Het verhogen van zout hielp bijvoorbeeld aanzienlijk. Beter dan het supplementeren van magnesium. Gelukkig maar, want ik wilde juist een dieet zónder supplementen.

Reizende Strijdster Zaden Oliën Plantaardige vetten AldehydesUit eten

Een niet met gezondheid gerelateerd nadeel is dat uit eten gaan heel lastig is. Voorheen gingen we vaak uit eten. Restaurants vinden dit dieet echter nogal lastig, want je hebt blijkbaar zulke abnormale eisen dat het onmogelijk is voor ze om hier rekening mee te houden. Door alle overheidsmaatregelen is uit eten gaan inmiddels sowieso compleet verruïneerd, dus dat maakt nu dat ik dit ook niet meer mis. Thuis eet ik vaak toch lekkerder, en weet ik wát ik eet, waarin het gebakken is, en met wat voor pan.

 

 

Gevarieerd eten

Wat voor veel mensen vast een nadeel zal zijn is het sociale aspect, en dat je minder gevarieerd eet dan voorheen. Zodra je erachter komt dat veel ‘eten’ toxisch of in ieder geval zinloos is, wordt het al makkelijker accepteren. Het sociale aspect is iets waar je mee moet leren omgaan. Het is lastiger om bij iemand te eten, al aten we laatst heerlijk bij mensen die echt hun best hadden gedaan om rekening te houden met ons dieet. Het kan uiteraard wel dus. Eigenlijk is het ook juist super makkelijk. Stuk vlees in de pan en je bent klaar. Deze eventuele nadelen zijn dus een aanpassing die wat tijd nodig heeft maar uiteindelijk prima te behappen is. Dat is in ieder geval mijn ervaring.

Mocht je de stap willen maken kun je behoorlijk wat info uit de blogs halen hier, zowel de persoonlijke als de informatieve. Als je gericht geholpen willen worden met wat persoonlijke aandacht, is het mogelijk om Veerle in te huren als coach. Zij is gecertificeerd carnivoor coach en heeft al heel veel mensen geholpen met haar kennis.
 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.