Ik Heb Een Duur Dieet ?

Ik Heb Een Duur Dieet ?

april 26, 2023 0 Door Veerle

Je hoort vaak mensen zeggen, ‘het carnivoordieet volgen zal wel heel duur zijn’. Nu is alles duurder geworden, maar je kunt het carnivoordieet zo duur maken als dat je zelf wilt. Ook zijn er mensen die zeggen dat ze het niet kunnen betalen om elke dag vlees te eten. Ik zelf heb onder de armoedegrens geleefd en weet hoe het is om geen geld te hebben. Dit hield mij toentertijd niet tegen om voedsel mijn prioriteit te maken (helaas duurbetaalde biologische groentes, maar dat terzijde). Dan maar niet op vakantie of daagjes weg, om de haverklap dure nieuwe kleding, en een blitse auto. Ikzelf vind goede voeding vele malen belangrijker dan dat.

Prioriteiten

Het is vaak een kwestie van prioriteiten stellen. Een vies woord anno 2023, want je moet toch alles kunnen doen. Nou nee, soms moet je keuzes maken. En dan zie je dat voor veel mensen voeding niet hoog staat op de prioriteitenlijst. Ze hebben bijvoorbeeld een telefoonabonnement van € 70,- per maand, die van mij is € 5,-.  Dat scheelt zo weer 65 euro per maand, wat je lekker aan voeding uit kunt geven. Dus voordat je zegt “ik kan het niet betalen”, kijk naar je uitgaven en waar je onnodige uitgaven kan reduceren.

Wat eet ik per dag?

Om te laten zien dat het carnivoor dieet niet duur hoeft te zijn zal ik hieronder laten zien wat ik zoal eet per dag. Ook wat ik per dag, week en maand ongeveer kwijt ben. Dan neem ik niet eens mee dat ik ook een aantal dagen per week vast en dus vele malen minder maaltijden eet.

Zelf eet ik 2 keer per dag. Mijn eerste gerecht is eieren met spek, mijn tweede gerecht bestaat uit gehakt. Zoals je ziet zijn de hoofdingrediënten niet duur. Hier waar ik woon, heb ik een slager waar het woensdag gehaktdag is, dus dan krijg je korting op gehakt. Voor nu zal ik uitgaan van de normale prijs en laten zien wat ik per dag kwijt ben aan eten. Sommige gewichtswaardes zijn een overschatting, aangezien ik zelf nooit iets weeg. Verder heb ik geen rekening gehouden met kortingen die ik wel her en der krijg.

Eerste Maaltijd van de dag
5 eieren á € 0,33 cent p. st.€ 1,65
2 plakken ontbijtspek á € 22,20 per kilo€ 0,74
50 gram Jonge kaas á € 13- per kilo€ 0,65
+/- 30 gram Roomboter € 3,89 voor 250 gram€ 0,47
Totaal€ 3,51
Tweede Maaltijd van de Dag
350 gram Rundgehakt á € 11,50 per kilo€ 4,03 (HOH is = € 3,82)
50 gram Jonge kaas á € 13- per kilo€ 0,65
2 plakken ontbijtspek á € 22,20 per kilo€ 0,74
100 gram Yoghurt á € 2,29 per kilo€ 0,23
Totaal€ 5,65

Uiteindelijk komt dit neer op:

Per dag€ 9,16
Per week€ 64,12
Per maand uitgaande van 30 dagen€ 274,80
Per jaar€ 3.334,24

Ik heb ook drie lekkere recepten met gehakt in de hoofdrol als inspiratie. Aangezien gehakt niet duur en zo veelzijdig is.
Frittata
Hamburger

Uiteraard knabbel ik ook wel eens een stukje kaas, droge worst, leverworst, bacon of knabbelspek weg. Maar dat zou ik niet doen wanneer ik dit niet kon betalen, en eigenlijk gebeurt dit niet wanneer ik genoeg eet. Als ik zie hoe duur ongezonde snoepjes en andere ‘tussendoortjes’ zijn, schrik ik me overigens een hoedje. Ook kan ik je zeggen dat ik vaak geen trek meer heb wanneer ik bovengenoemde maaltijden eet.

 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.