Intermittent Fasting om af te vallen

Intermittent Fasting om af te vallen

september 17, 2018 0 Door Veerle

Intermittent Fasting voor je gezondheid (in plaats van afvallen)

Over vasten om af te vallen wilde ik al een tijdje wat schrijven. Na de mini docu van Vet Gezellig over Intermittent Fasting, waar ik als deskundige voor gevraagd was leek het me de tijd om hier wat over te schrijven.

Op internet wordt Intermittent Fasting nu veelal neergezet als een gemakkelijke en snelle afvalmethode. Zelf vind ik dit nogal gevaarlijk, want als je het alleen om deze reden doet is er een kans dat het uitmondt in een eetstoornis. Ikzelf ben Intermittent Fasting gaan gebruiken omdat er zoveel gezondheidsvoordelen aan vast zitten. Voor een deel ook vanwege het afvallen, maar dat was eigenlijk meer een bijzaak. Het is voor mij een manier om mijn lijf een moment te geven om uit te rusten. Het hoeft eindelijk eens niet elk moment van de dag bezig te zijn met verteren van eten.

Relatie met jezelf

Reizende Strijdster Houd van je perfecte imperfecties

Voordat ik Intermittent Fasting vond heb ik hard aan mezelf gewerkt om van mezelf te houden. Mijn lichaam te accepteren hoe deze is en mijn relatie met eten te veranderen. Dit alles was voor mij cruciaal om IF niet te laten omslaan in een eetstoornis. Als je ongelukkig bent met jezelf en een ongezonde relatie hebt met eten is het zaak ook hieraan te werken. Sowieso is het belangrijk jezelf te kennen zodat je weet wanneer je de ‘foute’ kant op dreigt te gaan. Niemand is onfeilbaar en ja, je gaat wel eens de mist in. Als je dit aan jezelf kunt toegeven dan kun je dit ook veranderen. Het gaat om de relatie met jezelf te verbeteren en met liefde naar jezelf te kijken. Dan zul je het jezelf ook niet toestaan om je lichaam te mishandelen. Voor mijn ervaring hierin bekijk mijn blogpost: intermittent Fasting in vogelvlucht

Relatie met eten

Reizende Strijdster Zorg goed voor jezelfOp een gezonde manier van eten gaan houden is ook belangrijk. Mijn hele kijk op eten is in de afgelopen jaren drastisch veranderd. Heel zoete dingen vind ik veelal niet lekker meer (al gaat lekker schepijs er nog steeds wel in) en als ik snoep is dit vaak zelfgemaakt. Ik houd meer van natuurlijke smaken i.p.v. van de overheersende smaak van geraffineerde suiker. Ook koken we vaak alleen met verse groente. Wel heb ik het geluk dat Rick heel goed kan koken. Heerlijk koken met kruiden, veelal vegetarisch. Rick heeft me geleerd te houden van eten in plaats van het als een vijand te zien. Als ik eet doe ik dit met in mijn achterhoofd dat ik mijn lichaam wil voeden en bouwstoffen wil geven.

 

Let op jezelf

Ga bij jezelf na waarom je dit wilt gaan doen voordat je begint met Intermittent Fasting. Pas op, en zorg goed voor je lichaam en geest. Als je van jezelf weet dat je jezelf gemakkelijk erin zou kunnen verliezen: deel dit met iemand. Vraag degene of deze een oogje in het zeil houdt. Dit heb ik ook aan Rick gevraagd toen ik merkte dat het met mij de verkeerde kant op ging. Ik ben in het begin dus wel even tegen mezelf aangelopen. Dat heeft me alleen maar weer geleerd waar mijn valkuil zit en dat ik hierop moet letten. Mocht je tegen dingen aanlopen, beschouw het dan niet als iets negatiefs. Het is een leerproces en een kans om jezelf beter te leren kennen. Zodra je echter de lastige zaken overwonnen hebt is het een fijne manier van leven.

Waar ben jij tegenaan gelopen toen je met Intermittent Fasting begon?

 


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.


 

Spread the love