Lotionbar voor gezicht & Lichaam (Carnivoor)

Lotionbar voor gezicht & Lichaam (Carnivoor)

augustus 21, 2023 0 Door Veerle

Naast recepten voor het carnivoordieet, leek het me leuk om wat andere recepten met jullie te delen. Vandaar dat ik een nieuwe categorie aan mijn menubalk heb toegevoegd, DIY. Hierbij het eerste recept in deze categorie, de lotionbar voor gezicht en lichaam.

Tijdens mijn opleiding in Fythotherapie (leer rondom geneeskrachtige werking van planten), heb ik veel geleerd. Naast de werkzame stoffen die in planten te vinden zijn om medicinaal in te zetten, leerde ik ook over hoe ik verzorgingsproducten kon maken zoals gezichtscrèmes, zeep, lotionbars, et cetera. Dit was helaas wel veel op plantaardige basis met zadenoliën. Dus toen ik het carnivoordieet ging volgen besloot ik de zadenoliën te vervangen voor dierlijke vetten, hieruit ontstond de gezicht & lichaam lotion bar.

Er gaan gelijke delen varken-, rund- en schaapsvet in, zodat de lotionbar vast is. De warmte van je lichaam zorgt er echter voor dat de lotionbar alsnog vet afgeeft. Wanneer je wilt dat je lotionbar wat zachter is, voeg in verhouding meer varkensvet toe, want deze smelt eerder dan rund- en schapenvet.

Recept

Lotionbar Reizende Strijdster DIY Ingrediënten

  • 100 gram varkenvet
  • 100 gram rundvet
  • 100 gram schaapsvet
  • Etherische oliën (optioneel)

Benodigdheden

  • Roestvrij stalen pan
  • Spatel
  • Mes
  • Vormpjes

Instructies

Snijd het varkensvet, rundvet en schaapsvet in stukken, zodat deze sneller smelten in de pan. Zet je pan op een laag vuur en verwarm het vet oftewel bain-marie of direct in het pannetje. Let op dat je het vet er direct afhaalt wanneer het gesmolten is, zodat het niet aanbakt. Wanneer je wilt dat je lotionbar naar iets ruikt, voeg er etherische oliën aan toe. Zelf houd ik ervan om het geurloos te laten.

Giet het vet in de vormpjes zodra het geheel is gesmolten en laat het afkoelen. Nadat het geheel gestold is kun je ze uit de vormpjes halen en in de koelkast bewaren. Dit blijft een zeer lange tijd (sowieso vele maanden) goed, dus je kunt gerust een aardige hoeveelheid maken. Het is bovendien ook nog eens leuk om cadeau te geven.


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.