Megastal Maakt Plaats Voor Een Megastal

Megastal Maakt Plaats Voor Een Megastal

maart 29, 2023 0 Door Rick

Stank & Stikstof

Een boerenbedrijf is uitgekocht voor 2,5 miljoen euro in september 2022 vanwege stankoverlast van omwonenden, maar natuurlijk nóg prangender: het desastreuze stikstof dat Nederland compleet vernietigt. Gelukkig wordt ons gestolen geld ingezet om Nederland te redden van deze boeren.
Let wel, dit was één van de vele bedrijven daar. De gemeente heeft namelijk 22 van de 30 boerenbedrijven geëlimineerd afgelopen jaren. (Deze bedrijven mogen na de deal met de gemeente te hebben aangenomen nooit meer een soortgelijk bedrijf oprichten, dus geëlimineerd klinkt toch best correct?) Reken maar uit hoeveel van ‘ons’ geld daaraan is verkwanseld, en hoeveel dat is op nationaal niveau. Megastal2
Geld betalen om je eigen voedselvoorziening te laten wegvagen klinkt toch als een slechte deal.

Megastal ipv Megastal

Nog geen jaar later wordt er aangekondigd dat er in diezelfde gemeente een megastal wordt gebouwd met duizenden extra varkens. De vergunning daarvoor is gek genoeg al in 2020 uitgegeven aan een gigantisch bedrijf dat nu dus nog meer mag uitbreiden. Gelukkig is het een nieuwe stal, dus die duizenden extra dieren zorgen toch voor minder stikstofuitstoot. Is het verhaal althans.

megastallen sdg agenda 2030Groter, Minder, Beter

Het lijkt er op dat we dezelfde tendens zien als bij ons met gemeentes en in de VS met boerenbedrijven: steeds minder en (dus) steeds groter. Een alsmaar verdere centralisatie en voor ons een steeds grotere afhankelijkheid van supermarkten. Denk namelijk maar niet dat je bij Megastal Marcus als individu je stukje vlees en/of kaas kunt kopen. Zulks is zo’n sneu geneuzel. Datzelfde geldt voor onze staatsincasso met hun blauwe enveloppen. Zij willen zo min mogelijk bedrijven, zodat het een stuk makkelijker en overzichtelijker wordt. Duizenden kleine ondernemers zijn maar vervelend, en ondanks alle pogingen van de afgelopen drie jaar zijn het er nog steeds teveel. Dit geldt evenzeer voor al die koppige boeren die veel te inventief lijken te zijn en maar niet uit zichzelf weggaan. Ondanks vele jaren oorlogsvoering vanuit de politiek, oftewel lakeien van de EU, die op hun beurt knechtjes zijn van supranationale NGO’s (VN/WEF/et cetera).

Politieke Poppetjes

megastal caroline_van_der_plas_e_m__hoofdfoto.-detailOver politiek gesproken. Het verbaast me niet dat Partij voor de Dieren in de bres springt in het artikel. Wat me wél verbaast is de reden. Ik zou denken dat ze zich zorgen maken over de grotere kans op een minder goed leven voor de dieren door de schaal van zo’n megastal, maar nee, ze gaan mee in het stikstofverhaal en hebben zorgen over de bouw zelf die stikstof uitstoot. Nergens wordt er gerept over dierenwelzijn, wat een stuk beter geregeld is bij boeren met een overzichtelijk aantal dieren waar ze voor zorgen. Misschien moet het me niet verbazen, aangezien de reddende engel van de boeren ook meegaat in het stikstofverhaal, en zo alsnog de boeren de afgrond in bulldozert. Want BBB Lientje zie ik niet zo snel protesteren als we straks een klein aantal megabedrijven hebben, of nog beter: staatsboerderijen, of nóg beter: import uit Oekraïne en geheel afhankelijk van de aanvoer. Niet stout zijn, anders krijg je je maandelijkse hamburger à 150 gram niet!

Koop Je Voer Bij De Boer

Nog maar even de grijsgedraaide plaat tevoorschijn toveren: koop je voedsel, ongeacht welk dieet je volgt, zoveel mogelijk direct bij de boer. De kleinere boerenbedrijven die goed voor hun dieren en het land zorgen, vanuit hun (soms eeuwenlange) familietraditie jou mooie producten willen geven, en al jaren strijden om hun essentiële beroep te kunnen blijven uitoefenen. Als je gezondheid je lief is steun je hen zoveel mogelijk. De supermarkticonen en de megastalmiljonairs zal het immers een veganistische worst zijn hoe gezond je bent…

Artikelen over de megastallen

Boer mag megastal bouwen naast varkenshouder die vorig jaar werd uitgekocht
Eerste boer in Brabant voor 25 miljoen uitgekocht in strijd tegen stikstof

 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.