Mensen horen liever een leugen dan de waarheid

Mensen horen liever een leugen dan de waarheid

november 5, 2021 0 Door Veerle

Tijdens het coachen van mensen, waarbij ik hen help om hun gezondheid weer in eigen handen te nemen, heb ik moeten concluderen dat er mensen zijn die liever een leugen horen dan de waarheid. Wanneer je dit niet doet en eerlijk tegen ze bent dan resulteert dit soms in het verlies van klanten. Van jongs af aan kan en wil ik niet liegen. Als kind dacht ik ook dat het normaal was dat je niet loog. Helaas ben ik er in mijn volwassen leven achter gekomen dat dit niet het geval is. Eerlijk zijn werkt in deze wereld vaak in je nadeel, toch leef ik het liefste in reinheid met mijn morele kompas. Dus ook al zou iedereen op deze wereld liegen, is dat voor mij nog geen reden hieraan mee te doen.

Leugens Maken Ziek

Er zijn helaas veel mensen die graag voorgelogen worden, wanneer dit ze een “gemakkelijkere” uitkomst biedt. Uiteindelijk is dat natuurlijk niet zo, want iets gebouwd op een leugen stort uiteindelijk als een kaartenhuis in elkaar. In het geval van voeding betekent dit concreet dat een leugen over je dieet ervoor kan zorgen dat je ziek wordt en voortijdig overlijdt. Bijvoorbeeld de ongefundeerde bewering dat ”je alles kan blijven eten, maar in mate”. Eenzelfde soort pareltje is ” je moet als mens een gevarieerd dieet hebben”. Je kunt ervoor kiezen gewoon alles te blijven eten, maar dat pad mondt uit in gezondheidsklachten.

Gechanteerde Diëtisten

Waar mensen wel heen gaan wanneer ze overgewicht hebben, zijn diëtisten. Deze zijn opgeleid om vooral niet zelf na te denken en dienen zich te houden aan de schijf van vijf. Deze schijf van vijf is gebaseerd op slechte voeding ”wetenschap”, er bestaan namelijk geen goede wetenschappelijke onderzoeken m.b.t. voeding. Wanneer diëtisten toch verder gaat zoeken en erachter komen dat wat ze geleerd hebben een grote leugen is, en dus iets anders willen gaan aanbevelen, lopen ze kans hun licentie kwijt te raken.

Lekker Hakken

Wanneer je uiteindelijk ziek wordt zul je zien dat voeding bij de dokter wordt genegeerd. Wat misschien maar beter is, aangezien ze vanuit hun opleiding geen kennis hebben opgedaan over voeding. Tegenwoordig heet het zelfs dat je Medicijnen studeert in plaats van Geneeskunde, dus de meeste (huis)artsen zijn veredelde drugsdealers. In plaats daarvan word je meteen het medische behandeltraject ingeschoven gevuld met medicatie, (experimentele) behandelingen. Wanneer dit niet slaagt hakken ze graag een deel van je lijf af, of snijden een zogenaamd onnodig orgaan uit je lichaam. Dit alles kan (ten dele) ondervangen worden, door je lichaam de voedingsstoffen aan te reiken die het nodig heeft, en te stoppen met jezelf te vergiftigen.

Feit van Leugen Onderscheiden

Reizende-Strijdster-Zadenolie-ZonnebloemolieWanneer mensen bijvoorbeeld bij mij komen voor een coaching traject en ik aan ze vertel dat de reis naar een betere gezondheid waarschijnlijk jaren gaat duren vanwege onder andere oxalaat dumping en de afbraak van resterende zaden oliën, zie je toch wat lichte paniek in hun ogen verschijnen. Dit wil overigens niet zeggen dat het coaching traject zo lang duurt, want het liefste help ik mensen in een korte afgebakende periode. Bijvoorbeeld door meer op zichzelf te vertrouwen en voedsel feit van fictie te scheiden. Mensen voorliegen dat ze binnen een paar maandjes van al hun klachten af zijn vind ik echter onverantwoord.

 

 

 

Doorzetten of Afhaken

Feit blijft dat we allemaal van jongs af aan dingen gegeten hebben die niet geschikt zijn voor menselijke consumptie. Dit is geweest in de tijd toen ons lichaam volop in ontwikkeling was, dus we werken al met een grote achterstand – meestal ook nog van de generaties voor ons. Je lichaam heeft al deze toxische stoffen opgeslagen en zal het uiteindelijk ook langzamerhand gaan afvoeren. Dit alles kost tijd. Helaas willen mensen de snelste oplossing, maar deze is er niet met betrekking tot je gezondheid. Daarnaast zijn er veel mensen zeer gemakzuchtig en wanneer het maar enigszins  doorzettingsvermogen vraagt, dan haken ze al af. Of na een kleine tegenslag gaan ze terug naar wat ze kennen. Wat zonde is, want na twee maanden wordt het een stuk gemakkelijker.

Een Functionerend Brein

Het in het begin afhaken heeft in mijn ogen ook te maken met dat mensen zich niet kunnen voorstellen hoe ze zich over een aantal maanden voelen. En eigenlijk nog belangrijker, hoe hun brein functioneert, wanneer ze hun lichaam echt voeden. Wanneer de hersenen echt gevoed worden, dan veranderen ook je gedachtes. Je zou het niet zeggen wanneer je om je heen kijkt, maar de meeste mensen zijn ondervoed. Hier hoort je brein ook bij, deze heeft vet (cholesterol) en proteïne van dierlijke producten nodig om te kunnen functioneren. Je kan nog zoveel eten, maar wanneer dit eten is waar je lichaam geen vitamines en mineralen uit kan halen, dan geef je je lichaam enkel vulling voor in je maag.

Dieet Verandert je

Persoonlijk ben ik met het eten van het carnivoor dieet heel erg veranderd, meer dan ik ooit voor mogelijk had kunnen houden. Mijn hersenen werken weer goed en mijn hormonen schommelen niet meer zo erg dat ik het ene moment hyper ben en het volgende moment depressief en suïcidaal. Er zijn veel dingen die direct verbeterde, maar niet alles. Vanaf het begin was ik me al bewust dat het een lange weg zou worden, aangezien ik 33 jaar lang veel suikers, zaden oliën en granen heb gegeten. Dan kan ik niet verwachten dat ik er met een jaar van mijn klachten af ben. Dat zou ik uiteraard wel willen, maar het is een leugen en bovendien niet reëel. Belangrijk in deze periode is dat je kijkt naar wat er allemaal beter gaat. Verder dat je niet terugvalt op het dieet dat je in de eerste plaats zo ziek gemaakt heeft, of dat je medicatie gaat slikken om de symptomen te onderdrukken.

Sinaasappelsap en Vitamine C

Helaas wordt de propaganda van de ‘experts’ in de media tot op de dag van vandaag herhaald alsof zij de waarheid is. Bijvoorbeeld het geloof dat groente en fruit nodig zijn in je dieet en zelfs gezond voor je zijn. Naast het feit dat groente en fruit moderne uitvindingen zijn, wordt er voorbij gegaan aan het feit dat alleen omdat een voedingsstof erin zit het nog niet wil zeggen dat dit ook door ons lichaam opgenomen kan worden. Dit laatste is cruciaal. Neem bijvoorbeeld een glas sinaasappelsap. Heel veel mensen drinken dit omdat het boordevol vitamine c zit. Echter zit er ook veel suiker in. Wat mensen niet weten is dat  dehydroascorbaat (vitamine c) en glucose (suiker) concurreren om glucosetranssporters in je lichaam. Kort gezegd wanneer je lichaam kan kiezen tussen suiker en vitamine c, dan zal het altijd suiker kiezen en vitamine c uitsluiten. Je haalt dus niets qua voedingsstoffen uit je glas sinaasappelsap. Toch wordt dit nog steeds door de “experts” geadverteerd als een goede bron van vitamine c….

Afval “Expert”

Reizende-Strijdster

Jeffrey F. Caren, MD, FACC, cardioloog in het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles, staat in een artikel van de New York Times over zijn verzameling farmaceutische pennen.

Wanneer je dieper inzoomt op de naar voren geschoven “experts”, dan valt er vaak op dat deze enorme belangenverstrengelingen hebben. Laten we als voorbeeld Ellen ten Blaak nemen, een Professor in Human Biology bij de Universiteit van Maastricht. Haar naam kwam ik als eerst tegen toen ik geïnterviewd werd door een krant over het dieet wat ik volg. Je hoeft maar kort te zoeken en je kunt al zien dat deze “expert” een hele lijst aan belangenverstrengelingen heeft. Niet dat de krant zo’n diepgaande duik had gedaan, want die doen liever niet aan waarheidsbevinding. Een uitspraken van mevrouw Ten Blaak is bijvoorbeeld: ‘Meer afvallen, bijvoorbeeld 15% in plaats van 5%, heeft meer effect maar het risico op terugval is dan ook groter. Circa 80% keert na afvallen terug op het oude te hoge lichaamsgewicht.’ Dit gebeurd vaker dat ‘expert’ cijfers noemen zonder hun referentie aan te leveren, want zij zijn de experts en wat zij zeggen moeten wij zonder na te denken voor waarheid aannemen. Dit is niet het enige wat Ellen ten Blaak beweert, dit is slechts één van de gevaarlijke uitspraken die zij doet.

Gevaarlijke Leugens

Met het narratief wat Ellen ten Blaak volgt snap ik de terugval waar zij het over heeft. Zij beweert namelijk dat wij koolhydraten nodig hebben in ons dieet. En dat mensen meer gewicht verliezen met een vetvrij dieet dan met een koolhydraatarm dieet. Dit laatste verzint ze er ook gewoon even bij, aangezien dit nooit aangetoond is. Niets van wat Ellen ten Blaak beweert wordt gestaafd met gedegen wetenschappelijk bewijs, we moeten het geloven omdat zij ‘expert’ is. Maar zelfs wanneer iemand een onderzoek als bewijs aanlevert,  dan nog moet er kritisch naar gekeken worden. Je zou eigenlijk de ruwe data moeten lezen, want er wordt wat afgelogen en gemanipuleerd binnen de voedingswetenschap. Zo is er in 2016 bekend gemaakt dat Harvard geld van de suikerindustrie heeft gekregen om in onderzoeken de schuld van suiker op vet te schuiven. Er zijn dus wetenschappers die niet vies zijn van een leugen wanneer ze hun zakken kunnen vullen. Dus alleen iets van iemand aannemen, omdat ze een autoriteitsfiguur zijn kan je gezondheid schaden. Ellen ten Blaak verkondigt zoveel gevaarlijke “waarheden” in het artikel ‘hoeveel Koolhydraten moeten we eten?’ en staaft haar antwoord met geen enkel wetenschappelijk bewijs. Maar wanneer je kijkt naar het  feit dat haar onderzoeken gekocht worden door o.a. Kellogs en Cargill kun je haar positie weer wel verklaren. Zij werkt voor een gekocht instituut en is dus in feite een gekochte expert. Helaas plaatsen veel mensen nog steeds hun vertrouwen in deze leugenachtige poppetjes, enkel en alleen omdat zij als “expert” betiteld worden.

Fysiologisch Leugens Ontmaskeren

Om de leugens van Ellen te ontmaskeren hoef je naast de belangenverstrengelingen eigenlijk alleen maar onze fysiologie te kijken. Wanneer je als mens continue suikers en vet combineert in je dieet activeer je de Randle cycle. Dit zorgt ervoor dat ons lichaam vet opslaat.  Dus één van deze twee dingen moeten we weg laten uit ons dieet om de Randle Cycle uit te zetten. Suiker is het meest voor de hand liggend, dit is naast de verschillende (geraffineerde) suikers, stroop en honing, dus ook fruit en granen. Waarom is suiker het meest voor de hand liggend? Om de simpele reden dat je lichaam dit niet nodig heeft. We kunnen namelijk zelf glucose aanmaken in het lichaam, dit proces heet gluconeogenese. Anders dan suiker is het overigens zeer onverstandig om vet te schrappen uit je dieet, aangezien je daar veel beter energie uit kan extraheren. Bij het schrappen ervan krijg je overigens ook gal problemen. Wanneer je namelijk geen vet meer eet, dan valt je gal stil, het slipt in en uiteindelijk krijg je galstenen. Door de vet vrije diëten die vanaf de jaren 70 zijn gepropagandeerd zijn de gal operaties in de afgelopen decennia enorm toegenomen. De gal is een belangrijk orgaan en deze hebben we niet zomaar, dus zorg er goed voor.

 

Het mag dus duidelijk zijn, je bent voorgelogen. Er klopt niets van wat er nu het label draagt van gezonde en ongezonde voeding. Dus je hebt de keuze: duik je er zelf in? Of blijf je blind vertrouwen op de naar voren geschoven ‘experts’ die ons in de afgelopen decennia alleen maar dikker en zieker gemaakt hebben? Heel veel succes met je zoektocht! En mocht je hulp willen om je gezondheid rigoureus te verbeteren, weet je me te vinden.

 


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.