Menstruatie pads

Menstruatie pads

maart 28, 2020 0 Door Veerle

Zoals je misschien op mijn blog hebt gelezen heb ik een menstruatie cup. Dus waarom komt er nu een menstruatie pads blog op? Dit alles heeft te maken met dat ik tijdens het herstellen van mijn borstverkleining iets moest hebben wat gemakkelijker in gebruik was.

VoorbereidingReizende Strijdster Menstruatie Cup

Er zijn veel dingen waar je aan moet denken wanneer je geopereerd wordt, zodat je na je operatie niet tegen dingen aanloopt. Een van deze dingen als vrouw was hoe ik mijn menstruatie zo gemakkelijk mogelijk door kon komen. Zelf ben ik al jaren fan van de menstruatie cup en heb daar jaren geleden ook al een blogpost over geschreven. Dit was tevens mijn allereerste blogpost! Doordat ik na mijn operatie niet echt iets kon met mijn armen was ik genoodzaakt te kijken naar alternatieven.

Reizende Strijdster menstruatie PadsAfval

Een van de redenen dat ik een menstruatie cup koos was dat ik dan vele malen minder afval zou produceren. De cup kon jaren meegaan, ik las zelfs dat iemand die van haar al 20 (!) jaar had.
Er waren nog twee alternatieven: een menstruatie onderbroek of menstruatie pads. Het ondergoed viel wat mij betreft meteen af, want die kostte 25 euro per stuk. Met dit alternatief zou ik voor éénmalig gebruik een aardig bedrag neer moeten leggen. Het werd namelijk geadviseerd om er minimaal 7 van te bestellen. Dit zou ik wel licht overwogen hebben als ik niet tevreden was met mijn menstruatie cup. Na dit weggestreept te hebben bleef eigenlijk alleen de menstruatie pads nog over.

Materiaal

Er is veel aanbod wat betreft menstruatie pads, maar wat ik het belangrijkste vond was dat het van natuurlijk en biologisch materiaal gemaakt was. Uiteindelijk kwam ik op verschillende merken uit, maar één merk sprong er voor mij wel. Deze was gemaakt van 100% biologisch katoen (3 lagen) en een lekvrij ademend laagje (PUL) om te beschermen tegen doorlekken. Alles wat mijn huid aanraakte was van katoen, dus natuurlijk materiaal. In één pakketje zaten 3 pads.

Patroontjes of effen

Dan was er nog de vraag wil ik een menstruatie pad met of zonder motiefje. Er zijn echt hele leuke te vinden namelijk. Uiteindelijk heb ik zelf voor een effen zwarte gekozen, want na 1 keer dragen zou een met een motiefje er al niet zo mooi meer uit zien. Op de site stond wel heel optimistisch dat het eruit te wassen was, maar dat vroeg ik me af….

Reizende Strijdster menstruatie Pads cadeauVerschillende absorptie

Dan was er nog de vraag welke maat ik zou bestellen. Ze hadden er namelijk 3. De Pantyliner die geschikt is om elke dag te gebruiken en voor lichte menstruatie. De Regular pad voor normale dagen. Tenslotte hadden ze ook nog de Night Pad, die geschikt is voor de zwaardere dagen en nachten van je menstruatie. Tevens geschikt voor na de bevalling. Mijn menstruatie is nooit zo zwaar qua bloedverlies, dus ik besloot 3 pakketjes van de Regular Pad te bestellen. In totaal had ik dus 9 menstruatie pads klaarliggen voor gebruik.

Gebruik

In week 2 van mijn herstel werd ik ongesteld, dus was ik heel blij dat ik de menstruatie pads besteld had. Mijn gedachte dat ik de menstruatie cup niet kon gebruiken bleek terecht. De menstruatie pads waren hierdoor zeker een uitkomst. Ze waren gemakkelijk in gebruik en ik kon het zelf verwisselen, waardoor ik hierin mijn zelfstandigheid hield. Toch vond ik niet alles even fijn. Ik was met mijn menstruatie cup gewend dat je vrijwel niets rook, dat was een ander verhaal met de pads. Ook moest ik bij het omhoog hijsen van mijn onderbroek de pad in de gaten houden, want deze kon zomaar draaien.

Schoonmaken

Wanneer je de pad verwisseld had moet je de gebruikte pad minimaal 24 uur in koud water laten weken voordat je ze in de was gooit. Dit vond ik ook een aardig gedoe. Er staat toch heel de tijd een emmer met pads in de badkamer te weken. Bovendien zagen de pads er na éénmalig gebruik al niet meer goed uit. Ze waren een beetje pullerig en bij sommige waren de vlekken er ook niet uit gegaan.

Reizende Strijdster menstruatie Pads houd van mooncupconclusie

Wanneer ik niet geopereerd zou zijn geweest had ik ook nooit pads besteld hebben. Ik was en ben nog steeds namelijk heel tevreden met mijn menstruatie cup. Daardoor was ik ook totaal niet geïnteresseerd in een alternatief. Nu ik gedwongen de pads geprobeerd heb ben ik alleen nog maar blijer met mijn menstruatie cup. Het zal je dan ook niet verbazen dat als ik mag kiezen dat ik dan voor de menstruatie cup zou gaan. Deze is naar mijn mening gemakkelijker in gebruik en met schoonmaken.

Wat gebruik jij en waar ben jij het meeste over te spreken?

 


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.