Mijn Ervaring Met het Diatomeeënaarde Protocol

Mijn Ervaring Met het Diatomeeënaarde Protocol

november 6, 2023 6 Door Veerle

Na een flink aantal informatieve blogs over diatomeeënaarde is het nu tijd voor mijn persoonlijke ervaring hiermee.

Inlezen

Het is altijd verstandig om je goed in te lezen voordat je besluit uit te proberen of iets voor jou kan helpen.  Diatomeeënaarde had ik al een geruime tijd in huis, omdat het genoemd werd als één van de mogelijkheden om parasieten te verwijderen.  Ik gebruikte het af en aan, een klein beetje in mijn water, maar dat was het wel. Eigenlijk merkte ik niet dat het iets deed. Uiteindelijk besloot ik me er meer in te gaan verdiepen met de intentie om het wat structureler te gaan gebruiken.

Het protocol volgen

Begin juli begon ik met het volgen van een protocol. Bij mijn eten voegde ik nu 1/8 theelepel Diatomeeënaarde en actieve kool. De eerste twee weken ervaarde ik wisselend. De ene dag voelde ik me wel oké, maar de andere dag werd ik misselijk. Wanneer ik een dag misselijk was geweest kon ik er vergif op innemen dat ik die dag daarna parasieten zou lozen. Is het handig om wanneer je vaak misselijk bent, en veel parasieten aan het lozen bent, na slechts twee weken van 1/8 theelepel naar ¼ theelepel diatomeeënaarde te gaan? Nee. Helaas moet ik altijd op een harde manier leren, want ik verhoogde eigenwijs toch mijn dosis.

Eigenwijs is niet altijd wijs

Heel juli en augustus ging ik door met elke 2 à 3 weken mijn dosis te verhogen, tot ik uiteindelijk begin september aan de ½ + 1/8 theelepel diatomeeënaarde zat, en eigenlijk dagelijks wel misselijk was en parasieten loosde. Daarom besloot ik dat ik er genoeg van had en hield ermee op. Toch vind ik het heel lastig om op te geven, dus ik ging ervaringen van mensen lezen. Vooral van mensen die problemen hadden ondervonden met het implementeren van het protocol.

1 Eetlepel Diatomeeënaarde

Er waren een aantal mensen die last hadden van een (te) lage dosis diatomeeënaarde. Ze merkten dat ze zich een stuk beter voelde toen ze in één keer de dosis naar 1 eetlepel opvoerde. Ook merkten ze dat wanneer ze onder de 1 eetlepel innamen ze juist veel last hadden van misselijkheid. Dus  ik besloot te kijken of dit voor mij het geval was. Nee, dus. Ik voelde me niet slechter, maar ook niet beter. In die tijd loosde ik wel aardig veel parasieten, maar ik voelde me verre van goed, dus ik zag wel in dat de hoge dosis niet de juiste manier voor mij was.

Terug bij af

Ik besloot daarom om toch weer terug te gaan naar 1/8 theelepel na een aantal dagen. Ik merkte dat ik aardig gedemotiveerd raakte en dus niet meer zo consistent was, in ieder geval niet meer zoals ik die maanden daarvoor geweest was. Ik voelde me nu al maanden niet lekker en besloot mijn diatomeeënaarde inname nog kleiner te maken. Ik had gelezen dat met die strategie ook veel mensen baat hadden gehad. Dus in plaats van 1/8 theelepel besloot ik 1/16 theelepel diatomeeënaarde per dag te nemen, met uiteraard actieve kool.

Meer Drinken

Wat ik tegelijkertijd met de dosisverlaging veranderde was om meer water te drinken. Eigenlijk drink ik al jaren erg weinig. Zeker voor iemand die een parasietenkuur volgt en daarbij koffie klysma’s implementeert, (het recept hiervoor vind je hier) is dat geen slim idee. De combinatie van een lage dosis met genoeg drinken zorgde ervoor dat ik me beter ging voelen. Ik voelde me gelukkig niet meer dagelijks misselijk.

Slow and Steady

Deze lage dosis diatomeeënaarde doe ik nu al een aantal weken. Op het moment van schrijven (12 oktober 2023) zit ik op 1/8  diatomeeënaarde per dag en één capsule actieve kool. Dit gaat nu een stuk beter, ik ben niet meer elke dag misselijk en ik loos nog steeds veel parasieten. Dus ik ga voorlopig nog niet omhoog met mijn dosis totdat ik voel dat mijn lichaam toe is aan de volgende stap. Ik probeer nu eens niet het te haasten en te luisteren naar mijn lichaam. Slow and steady wins the race.

Gebruik jij diatomeeënaarde? Zo ja, hoe bevalt dit? Laat het hieronder achter!

 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.


 

Spread the love