Mijn Maand Zonder Kaas

Mijn Maand Zonder Kaas

augustus 27, 2021 0 Door Veerle

In dit blog kun je lezen over hoe een maand zonder kaas me beviel. In voorgaande blogs heb je al kunnen lezen dat ik een maand suiker en gluten heb laten staan. Deze blogs heb ik geschreven voordat ik het Carnivoor dieet ging volgen, want nu laat ik deze twee dingen permanent staan. Na anderhalf jaar het “dirty” carnivoor dieet te hebben gevolgd, besloot ik het een maand lang strikt carnivoor te volgen. Dit hield in dat ik ook geen melkproducten en kruiden meer zou eten. Het enige wat ik nog zou eten, was vlees, zout, en eieren. Oké het was niet helemaal strikt carnivoor, maar zonder eieren zou het zeker weten nog lastiger zijn geweest.

Kaas schrappenReizende-Strijdster-Kaasmeisje

Er moest dus flink geschrapt worden, want o.a. de heerlijke frikandellen van Weiderund mochten ook niet meer gegeten worden. Smullen van de knakworsten van Zorg Natuur was er ook niet meer bij. Ook mijn tartaar moest ik nu zonder oude kaas eten, en de varkenswangen moesten nu ook kaal gegeten worden. Meestal  zat daar namelijk een sausje van feta overheen. Hamburgers at ik deze maand helemaal niet, want zonder kaas vind ik deze niet lekker.

 

 

Vlees combineren

Mijn ontbijt was altijd al zonder kaas, dus deze maaltijd zou deze maand geen uitdaging voor mij vormen. Wel besloot ik in die maand bij mijn ontbijt meer eieren en spek te voegen, zodat ik niet of weinig hoefde te lunchen. Tussen de middag at ik vaak tartaar met rookzout en een eierdooier. Deze klassieke versie van tartaar eten viel me zeker niet tegen. Doordat ik gedwongen was geen kaas te eten ben ik meer vlees met elkaar gaan combineren. Eigenlijk ben ik vooral overal meer uitgebakken spek bij gaan eten. Ook voegde ik meer jus toe aan mijn vlees.

Kaas opgeven

Toch viel het me erg zwaar en ik had meerdere momenten dat ik eigenlijk wilde stoppen. Zo’n moment was bijvoorbeeld wanneer Rick heerlijk kaas aan het eten was en ik toevallig binnen liep. Het bleek dat ik die maand een radar had voor wanneer Rick kaas aan het eten was, want dan liep ik prompt bij hem binnen. Ik miste het meer dan ik voor mogelijk had gehouden. Nu kun je natuurlijk denken, dat moet je ook hebben met suiker, granen, groente en fruit. Maar dat heb ik dus niet, mijn hang naar die dingen zijn weg. Kaas opgeven bleek echt lastig te zijn voor mij, niet vreemd ook, want kaas heeft me altijd weerhouden om veganistisch te worden. Wel vond ik het een uitdaging en een test van mijn karakter. Ik wist dat ik het fijn zou vinden deze maand te voltooien, dat was ook de enige reden dat ik het heb volgehouden…

Reizende-Strijdster-KaasmeisjeWeer Kaas Eten

De dag dat ik weer kaas ‘mocht’ eten keek ik echt naar uit. Toch viel het eerste stukje me wel wat tegen, maar dat was wellicht te wijten aan het feit dat ik de oude kaas direct uit de koelkast at. Dit doet de smaak geen goed, deze moet echt op kamertemperatuur zijn. Dus ik had wat geduldiger moeten zijn… We besloten om te vieren dat ik weer kaas mocht eten door verschillende kazen in huis te halen. Eentje was een Italiaanse kruidenkaas met o.a. zongedroogde tomaat stukjes erdoorheen. Dit vond ik vroeger heerlijk, maar nu vond ik dit zo funky smaken. Deze aankoop doen we dus nooit meer. Wat nog steeds goed smaakte was de kaas met look erin. En ook de brie met kruidensmeerkaas erop beviel me goed.

Conclusie

Uiteindelijk heb ik de maand zonder kaas dus wel volgehouden, want als ik mezelf iets start dan wil ik het ook afmaken. Soms een fijne eigenschap, maar soms ook niet. Het was namelijk echt pure wilskracht dat ik het volgehouden heb. Ik vond het namelijk wel lastig om strikt carnivoor te eten, dus zonder kaas of yoghurt. Dit maakte dat de maand erg lang duurde. In die maand viel ik 2,5 kilo af, maar dit zou voor mij geen reden zijn om het nog een keer te doen. Wel ben ik wat spaarzamer geworden met kaas over mijn vlees te doen. Toch ben ik heel blij dat ik het weer kan eten, want kaas is gewoon te lekker om te laten staan.

 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.