Mijn Persoonlijke Ervaring met Oil Pulling

Mijn Persoonlijke Ervaring met Oil Pulling

april 4, 2022 0 Door Veerle

Twaalf jaar geleden vroeg mijn tandarts, die in Duitsland gestudeerd had, of ik wel eens van oil pulling gehoord had. Dit had ik niet, dus hij vertelde mij dat je ‘s ochtends een theelepel olie moest nemen en ermee moest spoelen in je mond om deze te reinigen. Dit moest je 5 a 10 minuten doen en daarna de olie uitspugen. Het zou volgens hem o.a. ondersteunen met het herstellen van heel kleine gaatjes. Rick hoefde om die reden ook niets te doen aan de kleine gaatjes die hij had. Wanneer hij zou gaan spoelen zouden deze gewoon weer weg gaan.

Op onderzoek uit

Geïntrigeerd door dit verhaal ben ik er toen der tijd ingedoken en kwamen enkele artikelen in het Engels online tegen over oil pulling. Onze tandarts had gezegd dat je met zonnebloemolie kon spoelen, dit was echt heel ranzig en wetende wat ik nu weet over plantaardige oliën zou ik dit ook zeker niet aanbevelen. Wel vond ik online de suggestie om te spoelen met kokosolie. Deze olie zou ook nog eens antibacterieel werken, nog een pluspunt dus.

Last van mijn gebit en tandvlees

Twaalf jaar geleden had ik nog een nagenoeg plantaardig dieet, ik was semi-vegetarisch en enkele jaren geleden overwoog zelfs nog even veganistisch te worden. Gelukkig vond ik in die tijd het carnivoor dieet en heb ik mijn lichaam niet nog verder de afgrond in geholpen. Twaalf jaar geleden had ik namelijk last van chronisch teruggetrokken tandvlees en ontwikkelde voor het eerst van mijn leven gaatjes… Aangezien oil pulling gaatjes tegen zou gaan leek het mij een uitkomst en ik begon dit ook dagelijks trouw te doen.

Reizende-Strijdster-Cocos-olieRustiger door oil pulling     

Wat ik merkte met oil pulling was dat mijn tandvlees vaak wat rustiger was, maar toch bleef ik last houden van een tand voorin mijn mond. Mijn tandvlees was daar aardig terug getrokken en hoewel ik door het spoelen vaak wel rustiger werd ging het niet compleet weg erdoor. Dit gebeurde pas toen ik mijn dieet veranderde.

Spoelen met kokosolie

Elke ochtend, al 12 jaar lang, neem ik een theelepel extra virgin kokosolie en spoel ik 10 minuten tot een half uur. Mijn tanden worden er lekker glad van en ik vind het prettig om te doen, zodat ik fris de dag kan beginnen. Spoelen is het enige wat ik ‘s ochtends aan mondhygiëne doe, mijn tanden heb ik nooit gepoetst in de ochtend. Dit doe ik alleen s avonds en eigenlijk ook niet altijd meer de laatste tijd aangezien mijn tanden vaak schoon aanvoelen nadat ik het geflost heb. Ik poets ze nu alleen nog wanneer ik het idee heb dat dit handig is.

Conclusie

Ik ben mijn tandarts nog steeds dankbaar voor deze tip. Ook voor het feit dat hij niet gelijk met de boor bij Rick klaar stond om nog een tweede vakantiehuisje te kunnen betalen. Mijn gebit en tandvlees heeft voor mijn gevoel baat bij het spoelen. Toch blijf ik erbij dat het veranderen van je dieet meer zoden aan de dijk zet. Hoewel spoelen een mooie aanvulling kan zijn op je mondhygiëne kan het nooit een correct dieet vervangen. Een dieet dat je tanden remineraliseert (ja dan kan, en dit is bij mij gebeurd) en ervoor zorgt dat je minder geïnflammeerd rondloopt. Bij dit laatste kan aarden ook helpen.

Doe jij aan oil pulling en welke voordelen merk jij hierbij? Laat het vooral weten in de reactie sectie.

 


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.


 

Spread the love