Mijn Slaap Probleem en de Oplossing

Mijn Slaap Probleem en de Oplossing

november 28, 2022 0 Door Veerle

Dit blog zal gaan over hoe het volgen van een parasietenprotocol mijn slaap heeft beïnvloed. Rick heeft een tijd geleden twee blogs geschreven over parasieten. In de eerste blog vertelt hij in het algemeen wat over parasieten en bij het tweede blog kun je wat leuke weetjes over parasieten lezen. Ook is het belangrijk om te vermelden dat wanneer je een parasietenkuur volgt, het gehele huishouden mee moet doen, dus ook de kinderen en alle (huis)dieren.

Slaap In Mijn Jeugd

Zolang ik me kan herinneren ben ik een aardige slaapkop geweest. Ik kon gerust tot een uur of 10 blijven liggen op bed. Als tiener maakte het eigenlijk niet echt uit hoe laat ik naar bed ging, ik sliep graag uit. Vaak werd ik wel met een wollig hoofd wakker, maar dit hoorde er nou eenmaal bij.

Overlijden van mijn moederReizende Strijdster header Overlijden mama

Na het overlijden van mijn moeder werd dit nog erger. Ik sliep een groot deel van de dag weg en wanneer ik wakker was voelde ik me niet echt wakker. Ook voelde ik me nooit vol en at ik twee overvolle borden pasta als avondeten, gevolgd door ijs of chips (of beide) in de avond. Gevolg was dat ik zo snel aan kwam dat ik in de douch elke dag de striae naar boven zag kruipen. In een jaar tijd kwam ik 20 kilo aan en mijn energieniveau bereikte een dieptepunt.

Vegetarisch Slapen

In de zeven jaar dat ik nagenoeg vegetarisch at veranderde dit niet. Wel kon ik steeds slechter in slaap komen en was het meer regel dan uitzondering dat zodra mijn hoofd mijn kussen aanraakte ik begon met piekeren. Het werd er altijd op gegooid dat dit een echt vrouwendingetje is. Ik kon dus slecht de slaap vatten en als ik dan eenmaal sliep dan werd ik slecht wakker.

Ik sliep in die tijd veel en het was zelfs zo erg dat ik aan mijn man Rick vroeg om mij om 8 uur wakker te komen maken. Zelf werd ik namelijk niet wakker voor 10 uur. Nou ja dat is niet helemaal waar, ik werd wel wakker, maar ik was zo moe dat ik me omdraaide en gelijk weer in slaap viel. En ook al sliep ik uit, ik was nooit echt uitgeslapen. Ik voelde me nooit echt wakker. Meestal had ik het gevoel alsof er achter mijn ogen en in mijn hoofd watten zaten die alles dof en zwaar maakte. Hoewel ik begon te vasten en daardoor mijn gewicht afnam met 30 kilo bleef het in slaap komen en wakker worden een probleem.

Slaap als een Carnivoor

Met het overstappen naar het carnivoor dieet voelde ik me wel iets wakkerder wanneer het ochtend was, maar ik werd nog steeds niet uit mezelf wakker. Wel hield het piekeren op en kon ik wanneer ik naar bed ging gelijk de slaap vatten. Het bleek dus geen vrouwen dingetje te zijn maar een ondervoedingsdingetje. Rick was in die tijd nog steeds mijn alarmklok. Hier baalde ik enorm van, want vaak had Rick er al een halve dag opzitten voordat ik mijn bed uitkwam. Het kwam namelijk ook geregeld voor dat Rick me uit mijn slaap kwam wekken en ik daarna gewoon weer in slaap viel.

Reizende-Strijdster-Enge-ParasietenParasieten

Rick en ik kwamen in aanraking met het fenomeen parasieten, en welke problemen deze konden veroorzaken wanneer de populatie niet in bedwang gehouden werd. Daardoor besloten wij uit te zoeken welke protocollen we konden gaan volgen om de populatie (wat) naar beneden te krijgen. We lazen ook dat parasieten vooral floreren in suikerrijke omgevingen. Gelukkig aten we al een tijdje geen suikerhoudende producten doordat we het carnivoordieet al twee jaar aan het volgen waren. Dus de omgeving was minder uitnodigend, al hoorde we dat parasieten zelfs hun ontlasting en elkaar opeten om in leven te blijven. Dus de populatie moet je zelf in bedwang houden wil je geen gezondheidsproblemen krijgen.

Parasieten Protocol

Een aantal maanden geleden volgden we het eerste parasietenprotocol. Na de eerst week werd ik in ‘s ochtends om 7 uur wakker. Ik voelde me helder en vol energie. Hierna is dit ook niet meer veranderd. Elke ochtend word ik tussen 6 en 7 uur wakker en voel me dan ook echt wakker. Dit was één van de onverwachte voordelen van het volgen van een parasietenprotocol. Later las ik dat parasieten vooral tussen 1 uur en 6 uur in de ochtend actief zijn. Het kan dus goed zo zijn dat door het lozen van wat parasieten, er wat minder parasieten actief zijn in mijn lichaam. Met als gevolg dat ik dus dieper in slaap kan komen. Echt zeker weten kan ik dit natuurlijk niet.

Conclusie

Natuurlijk kan ik niet beweren dat het volgen van een parasietenprotocol deze uitwerking op iedereen gaat hebben. Rick slaapt heel kort en was altijd al een vroege vogel en het volgen van dit protocol heeft daar bij hem geen verandering in gebracht. Wel kan ik zeggen dat het voor mij een wereld van verschil heeft gemaakt. Ik word uit mezelf wakker en ben ook echt wakker, en klaar om de dag te beginnen. Dit geeft me een deel van mijn dag terug. Ik ben dan ook veel productiever op een dag, wat me een fijn, voldaan gevoel geeft.

Heb jij ook problemen met je slaap? Of heb jij problemen met je slaap verholpen? Zo ja, hoe heb je dit voor elkaar gekregen? Laat het hieronder achter!
 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.