Nutrilon Veilig Als Zuigelingenvoeding?

Nutrilon Veilig Als Zuigelingenvoeding?

mei 25, 2023 0 Door Veerle

Met verbazing hoorde ik soms mensen zeggen dat baby’s niet genoeg gevoed zouden kunnen worden met alleen borstvoeding. Nu kun je inderdaad je bedenkingen hebben bij moeders die al lang veganistisch eten of de borstvoeding dan adequaat is. Toch zie je dat het menselijke lichaam, net als tijdens de zwangerschap, de benodigde nutriënten haalt uit de reserves van de moeder haalt. Daarom zijn er vrouwen die hun tanden spontaan verliezen tijdens de zwangerschap (!) of andere klachten ontwikkelen. Er zijn helaas vrouwen waarbij het niet lukt om borstvoeding te geven. In plaats van dat dit vervangen wordt met rauwe melk van dieren, hebben bedrijven DE oplossing, namelijk de poedervoeding Nutrilon. Voor dit stuk heb ik de variant uitgekozen waar nog wél dierlijke melk in zit, er bestaat echter ook een veganistische namaak’melk’.

Ingrediënten in Nutrilon

Lactose (MELK), plantaardige oliën (high oleic zonnebloemolie, kokosolie, koolzaadolie, zonnebloemolie), magere MELK, gedemineraliseerde wei (MELK), galacto-oligosachariden (MELK), wei-concentraat (MELK), eiwit (koeMELK), fructo-oligosachariden, VISolie, kaliumcitraat, calciumcarbonaat, olie van Mortierella alpina, magnesiumchloride, cholinechloride, tricalciumfosfaat, natriumcitraat, kaliumchloride, natriumchloride, L-ascorbinezuur, emulgator (SOJAlecithine), inositol, L-tryptofaan, natrium L-ascorbaat, ijzersulfaat, zinksulfaat, L-carnitine, antioxidant (ascorbylpalmitaat), calcium D-pantothenaat, nicotinamide, kopersulfaat, DL-α-tocoferylacetaat, retinylpalmitaat, thiaminehydrochloride, riboflavine, pyridoxinehydrochloride, kaliumjodide, pteroylmonoglutaminezuur, fytomenadion, natriumseleniet, mangaansulfaat, cholecalciferol, D-biotine, cyanocobalamine.

Vitamines & Mineralen

Nutriolon, een product met 45+ ingrediënten, waaronder synthetische vitamines en mineralen. Oftewel supplementen die voor het grootste gedeelte waardeloos zijn en niet goed opgenomen kunnen worden. Over een aantal vitamines en mineralen heb ik een apart blog geschreven, waarom de synthetische variant of de variant die in groente zit niet goed opneembaar zijn.

Toxische plantaardige oliën

Dan hebben we nog de toxische plantaardige oliën die erin zitten, wanneer je de geschiedenis hiervan weet zowel in Amerika als hier in Nederland en wat dit doet met je gezondheid is dat al voldoende om je vraagtekens bij dit product te hebben.

Conclusie

Natuurlijk had ik alle ingrediënten individueel af kunnen gaan in dit artikel, dat heb ik niet gedaan. In plaats daarvan heb ik al de toegevoegde vitamines en mineralen in één keer besproken, omdat voor al deze supplementen eigenlijk hetzelfde geldt. Ook de plantaardige oliën vond ik belangrijk om te belichten. Deze twee dingen leken mij al voldoende om Nutrilon links te laten liggen.

 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.