Over Beter Eten – De Podcast

Over Beter Eten – De Podcast

oktober 5, 2022 0 Door Veerle

Afgelopen week kwam de tweede aflevering van de podcast Over Beter Eten online, gepresenteerd door Charlotte. Deze podcast heeft de titel: Veerle – van depressief en suïcidaal naar passie en levenslust met het carnivoor dieet”. In dit korte blog wat informatie over deze podcast. Hieronder beschrijft Charlotte zelf haar reis en waarom ze deze podcast begonnen is.

 Charlotte-Sederel-Reizende-Strijdster-Berter-Eten-Podcas

Charlotte Sederel

Wat is het idee en wie zit erachter?

Mijn naam is Charlotte, ik ben 31 jaar oud en heb wat betreft voeding (net zoals velen die dit lezen) een aardige ontdekkingsreis achter de rug. Voor mij zat die reis voornamelijk in de relatie die ik met voeding had. Tijdens mijn studie worstelde ik met boulimia en ik ben bijna m’n hele leven bang geweest voor alles waar calorieën in zaten (groentesmoothies en salades waren m’n beste vrienden).

Weer vlees toevoegen

Hoe meer ik hiervan herstelde, des te meer ik met mijn lichaam in contact kwam en het durfde te gaan voeden, in plaats van uitputten. Onderdeel hiervan was dat ik na 20 jaar vegetarisch/veganistisch weer vlees ben gaan eten. Dit begon 1,5 jaar geleden met een klein beetje gehakt maar werd langzamerhand meer en meer. De groentes werden juist minder en minder, en verdwenen op den duur bijna helemaal. Dit vond ik zelf wel wat gek, maar het voelde ook wel heel fijn in m’n lijf. Na een beetje onderzoek kwam ik erachter dat er veel meer mensen zijn die zo eten en dat er best heel veel informatie te vinden is over dit zogenaamde Carnivoor dieet.

Mensen van Nederlandstalige Informatie Voorzien

De informatie, accounts, boeken en gemeenschap rondom deze manier van eten en produceren zijn echter allemaal in het Engels. Ik miste de Nederlandstalige verhalen. Verhalen van mensen uit mijn eigen cultuur waar ik me mee kan identificeren. En ik miste informatie over de impact van voedselproductie op mijn eigen leefomgeving, want de hele milieudiscussie staat hier wat mij betreft niet los van. De lucht die ik inadem, de boerderij waar ik naast woon en de dieren die ik zelf kan zien opgroeien zijn onlosmakelijk met deze manier van eten verbonden. Wat draagt nu echt bij aan een betere leefomgeving?

Over Beter Eten De Podcast

In mijn zoektocht naar Nederlandstalige informatie ben ik Veerle op het spoor gekomen. Ik

vond het heerlijk om haar blog te lezen waarin ze haar kennis en ervaring deelt. Fijn, ik ben niet gek! Met deze podcast hoop ik hetzelfde te doen. Mijn eigen ervaring én de verhalen van mede carnivoren delen, om jou te inspireren om ook te gaan experimenteren met welke manier van eten past bij jou lichaam, je natuur en je leefomgeving.

De aflevering waar Veerle in geïnterviewd wordt kun je hier terugluisteren.

Sociale media:
Instagram
Over Beter Eten Podcast

 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.