Parasieten in Insecten

Parasieten in Insecten

april 19, 2023 0 Door Veerle

Sinds dit jaar zijn insecten toegestaan in onze voeding, waar gelukkig veel mensen met afkeur op reageren. Uiteraard is het goedgekeurd door alle grote organisaties, zoals het Voedingscentrum en kan het gewoon gegeten worden, al is nooit onderzocht of dit wel veilig is voor ons mensen. Het niet gedegen onderzoeken of iets schadelijk voor ons is geen nieuw fenomeen (één voorbeeld is de teflon pan).

Weetje van de Week Parasieten in Insecten Reizende StrijdsterChitine

Een probleem is namelijk chitine. Er is al bekend dat wij als mensen chitine niet tot slecht verteren en dat dit mogelijk – bij gebrek aan experimentele studies,– schadelijk voor mensen, zeker in de hoeveelheden als nu wordt aanbevolen. Een beetje zoals vezels. Je kunt chitine ook niet uit je eten koken of anderzijds eruit verwerken, zoals bijvoorbeeld met lectinen wel grotendeels kan. Mocht chitine niet toxisch zijn zoals sommige mensen beweren (tot aan de claim dat chitine ruggengraatkanker veroorzaakt), is het in ieder geval restmateriaal dat zoals vezels in de toiletpot belandt.

Parasieten

Daarnaast kunnen insecten ook nog eens vol met parasieten zitten, zoals je bij onderstaande video kunt zien. Nu kun je zeggen dat dit van vlees ook gezegd wordt. Maar ik heb nog nooit mijn stuk vlees zien krioelen van de parasieten zoals bij deze krekel het geval is. Je kunt je bijna afvragen of je krekel of parasiet aan het eten bent….

Wil je meer weten over parasieten, wat ze in je lichaam doen en hoe je de populatie in de hand kunt houden? Dan kun je mijn blogs hierover lezen.


 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.


 

Spread the love