Pecorino Ongezond & Niet Voedzaam

Pecorino Ongezond & Niet Voedzaam

juni 29, 2023 0 Door Veerle

Vind je lezen ook zo vermoeiend? Geen zorgen! Het RIVM en het OnderVoedingscentrum hebben de oplossing voor je! Tatatada!!! Met trots presenteren we je het Nutri-score label, HET label voor mensen die zelfs te moe zijn om naar de ingrediëntenlijst te kijken en blind willen vertrouwen op zelfbenoemde autoriteiten. Ben je toch wel nieuwsgierig aangelegd, dan kun je in mijn blog lezen hoe de Nutri-score tot stand is gekomen en hoe ze hebben moeten sjoemelen met het algoritme om rood vlees van een A label naar een D label te krijgen.

Hierbij licht ik er eentje uit in deze Domderdag. Dit is één artikel uit een reeks, dus ik heb ze hier voor je gebundeld.

Nutriscore Pecorino Reizende StrijdsterPeco-no-no

Volgens de Nutri-score is pecorino heel slecht voor je, nog slechter dan een stukje vlees. Hoe bizar dat ook klinkt, het wordt nog bizarder, want pecorino is blijkbaar slechter dan Double Chocolate Brownie ijs van Oppo met 25+ ingrediënten, waaronder 6 verschillende zoetstoffen. Ach zolang het geen suiker is, maar een chemische suikervervanger dan kan er gewoon een A labeltje op geplakt worden, blijkbaar… Hoe chemischer hoe beter! Pecorino gemaakt van rauwe schapenmelk met zout, stremsel en zuursel krijgt uiteraard een E label. Want zout en verzadigde vetten zijn volgens hen de echte boosdoeners, dus gaan er veel punten van de score af.  Natuurlijke ingrediënten, waarvan de melk ook nog eens rauw is (wat de kaas voedzamer maakt), moet natuurlijk ten strengste afgeraden worden.

Rauwe melk

Voor mensen die niet meegaan in de omgekeerde wereld, weten dat kaas gemaakt van rauwe melk lekker en voedzaam is. Met het pasteuriseren van de kaas gaan er veel voedingsstoffen verloren. Pasteuriseren is ook helemaal niet nodig wanneer een boer schoon werkt. Wanneer je jouw rauwmelkse kaas direct bij de boer koopt kun je ook kijken naar hoe het kaas maken in zijn werk gaat. Superleuk om te zien. Nog een reden om de boeren in Nederland te steunen. Producten in de supermarkt kopen verbreekt de band tussen jou en waar je eten vandaan komt. Dus als je kunt, ga dan voor rauwmelkse kaas en haal deze (wanneer dit mogelijk is) direct bij de boer en anders bij een kaaswinkel. En als je echt niets anders kan, negeer vrolijk het label in de supermarkt en koop de rauwmelkse pecorino. 😉

 

Ik ben echt dol op Parmezaanse kaas en alle soorten geitenkaas. Herstel: eigenlijk lust ik praktisch alle soorten kaas. Mijn maand zonder kaas was dan ook erg zwaar.

Welke kaasjes eet jij graag?

 
 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.