Pijnlijke menstruatie

Pijnlijke menstruatie

december 23, 2018 0 Door Veerle

Eerste keer

Wat ik me kan herinneren is dat ik de eerste keer dat ik ongesteld werd last had van kramp. Zo erg dat ik dubbelgevouwen over straat liep. Gelukkig was niet elke menstruatie vroeger zo pijnlijk bij me. Er waren er bij waar ik totaal geen last van had. Áls ik het al werd, want tot mijn 28ste werd ik niet regelmatig ongesteld. Er zaten zelfs gaten van een half jaar tussen.

Reizende Strijdster Sad bunny

De pil

Nu zul je denken dat zo’n lange tijd tussen menstruaties nooit kan goed zijn. Of dat een pijnlijke ongesteldheid gemakkelijk kan worden opgelost door de pil te gaan slikken. Sinds ik me kan herinneren heb ik echter een aversie tegen de pil. Ik voel dus geen enkele neiging om het te gaan slikken. Al helemaal niet om een menstruatie te forceren of wellicht pijnverlichting te geven. Het idee om hormonen die niet van nature in mijn lichaam zitten in pilvorm te slikken staat mij heel erg tegen.

Pijnstillers

Helaas heb ik sinds mijn 23ste elke keer als ik ongesteld wordt een pijnlijke menstruatie. In het begin slikte ik dan paracetamol, maar op een gegeven moment was dat niet voldoende dus moest ik overstappen op Ibuprofen. Dit stond me wel een beetje tegen, maar ik kon anders echt niet functioneren. Ik lag dan op bed te kronkelen van de pijn totdat ik iets slikte.
Een paar maanden geleden heb ik CBD-olie gekocht als natuurlijke pijnstiller, maar ook dit gaf niet het gewenste effect. Ik besloot toch maar Ibuprofen te blijven slikken… Gelukkig ben ik nog steeds wel heel tevreden met mijn menstruatiecup die ik enkele jaren geleden aanschafte

Reizende Strijdster gemberfeest

Zoektocht

In mijn zoektocht naar wat je zelf kan doen om je menstruatie minder pijnlijk te maken kwam ik op lijstjes van voedsel wat je het beste kunt eten. Daaronder stond ook welk voedsel je het beste kon vermijden. Dit alles had ik ook al lang uitgeprobeerd, zonder enig succes. Maar nu wilde ik toch nog een keer op onderzoek uitgaan. Het sprak me toch niet heel erg aan om mezelf nog 20 jaar lang 2 dagen per maand vol te stoppen met Ibuprofen. Dus zocht ik verder en  op al de lijstjes die ik zag kwam gember steeds terug.

Gember

Er werd op verschillende blogs en Youtube kanalen aangeraden om 3 keer per dag gember thee te drinken. Een paar dagen voordat je ongesteld wordt moet je hier mee beginnen. Gember is al eeuwenlang een specerij dat wordt gebruikt tegen allerlei pijnen waaronder menstruatiepijnen. Het werkt tegen misselijkheid, is ontgiftend, en werkt als ontstekingsremmer. Ook stimuleert het de stofwisseling, bloedcirculatie, en verbetert het de spijsvertering. Het werkt ook goed werkt tegen griep en verkoudheid had ik al eens gelezen. Rick was de afgelopen week ziek en ik was aan het kwakkelen, dus leek het me een goede gelegenheid om gember te gaan gebruiken.

GembershotsReizende Strijdster liefde is overal

Sinds een korte tijd heb ik een slowjuicer, dus heb ik gembershots gemaakt. Die heb ik in de dagen voor mijn ongesteldheid ingenomen. Gelukkig merk ik altijd wanneer ik ongesteld moet worden, dus kon ik preventief shotjes nemen – die ook net zo erg branden in je keel als sterke drank trouwens. Één per dag, telkens voordat ik mijn eerste maaltijd nam. Gistermiddag ben ik ongesteld geworden en heb ik ook nog voor het avondeten een shot genomen. Ik heb een klein beetje last van ongemakken, mijn rug doet zeer, en ik voel af en toe een klein beetje kramp in mijn onderbuik. In vergelijking met hoe intens de krampen eerst waren voelt dit aan als gekietel. Het is nu bijna 12 uur, en om 1 uur is het tijd voor mijn gembershot van de dag. Op dit moment heb ik nog steeds praktisch geen last van kramp. Ik kan (bijna) niet onder woorden brengen hoe blij ik hiermee ben. Het was iets wat 2 dagen per maand mijn leven beheerste en nu ben ik bijna pijnvrij!

Edit 2019
Helaas was dit de enige keer dat ik pijn vrij was met het gebruiken van gembershots. Ik ben dus nu weer wat anders aan het uitproberen. Keep you posted….

 

 

Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.