Pinnen versus Contant Geld

Pinnen versus Contant Geld

april 5, 2023 0 Door Rick

Dit stukje komt voort uit een opmerking die ik noest aan het typen was laatst op sociale media.  Dit is toch wel een bron van inspiratie. Degene stelde dat betalen met contant geld niet beter was dan pinnen, omdat je alsnog het geld op de bank moest zetten en vervolgens weer moest opnemen. Huh? Maar goed, hij sloot ook af dat het lijdende voorwerp in zijn hypothese toch beroofd zou worden. Alsof we aan de lopende band worden beroofd (en alsof je niet beroofd kan worden als je alles pint, zeker met veel mensen die contactloos betalen aan hebben staan). Een angstig stukje drogredenering versierd met een serie stromannen.

Surveilance State CBDC Contant Geld PrivacyCBDC

Helaas werd het bericht door de auteur verwijderd ten tijde van mijn toetsenbordterreur. Hierbij alsnog een pleidooi om meer contant af te rekenen. Aangezien de ontwikkeling van een volledig digitale munt het einde betekent van enkele vorm van privacy – ik weet dat je deugt en dus “niets te verbergen hebt”, maar je zou dat recht moeten behouden! – en natuurlijk het begin afkondigt van nog meer staatsterreur in de vorm van micromanagen van je uitgaven, surveillance , dwang om te participeren in noem-maar-iets, en natuurlijk inflatie die nog meer de pan uit zal rijzen dan nu.

Afijn, vooral dat stukje over het geld op de bank moeten zetten ‘verbaasde’ me. Aanhalingstekens omdat dit eigenlijk niet het juiste, maar wel het meest vriendelijke woord is dat ik kan bedenken. Het voordeel van contant geld is juist het schrappen van een derde partij bij elke transactie. Namelijk de struikrovers verkleed als bank die telkens geld verdienen aan jouw geld als je dit uitgeeft. En dit weer vervolgens zelf tig keer uitgeven en met hun groteske winsten allerlei groteske dingen bekostigen.

Groot Geheim

Dus nee, hierbij deel ik graag een groot geheim (gratis!): contant geld hoeft niet per se gestort te worden op een bank om daarna weer te moeten worden opgenomen. Het is gewoon mogelijk om contant geld direct uit te geven zonder tussenkomst van een bank. Een onthutsende herontdekking van een betalingssysteem dat eeuwenlang als normaal werd bestempeld – al had geld toen nog enige waarde.

Uiteraard heb je kans om beroofd te worden. Zeker in een land waar alleen de criminelen en de staatsmachtsuitoefenaars gewapend zijn. Maar je wordt hoe dan ook beroofd door de bank en de staat. Dat risico zullen we toch moeten dragen om de laatste restantjes vrijheid en enige autonomie te kunnen behouden…

 


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.


 

Spread the love